Droomdagvince echte foto

Vince: ‘ik kan nu de Back Flip als een échte FreeRunner’.

Droomgidsen

Mariet en Rachel

De Droomdag

Vrijdagochtend 2 juni denkt Vince dat er een extra uur les ingepland wordt. Hij zit rustig achter zijn laptop als er plotsklaps een confettikanon in de klas geschoten wordt. Vince wordt verrast door zijn familie en beste vriend Ties die ineens in het klaslokaal staan. ‘Wat doen jullie hier?’ vraagt Vince zich af. Als hij dan ook zijn droomgidsen binnen ziet komen, begint zijn gezicht te stralen; ‘mijn Droomdag is vandaag, terwijl ik dacht dat dit nog wel een maand ging duren!’ Yes, de Droomdag van Vince is gestart en de mentor zat in het complot.

Rijden in een super luxe Mercedes

Snel worden de schoolspullen ingepakt en loopt Vince met zijn gezelschap naar het schoolplein waar hij opgewacht wordt door een super luxe Mercedes! ‘Wow, wat een auto!’ Deze geweldige Mercedes staat de hele dag tot zijn beschikking en is volgeladen met een flinke goodiebag van Mercedes en een heerlijke snoep voorraad. Dat wordt genieten! De jongens stappen in, met één van de droomgidsen aan het stuur, terwijl het thuisfront hen uitzwaait. ‘Waar gaan we naartoe?’ Tja, daar zal de volgende hint een antwoord op geven.

Freerunnen met coole Ollo sneakers

Het rijden in de Mercedes is geweldig en Vince is benieuwd waar de rit heen gaat. Na een half uurtje krijgt hij een cadeau, dat een tipje van de sluier oplicht. Vince opent het ingepakte cadeau: het zijn Ollo schoenen, dé footwear voor freerunning! En het is nog een special editie ook! Vol enthousiasme vraagt Vince: ‘gaan we freerunnen?’ Hij heeft er al wat ervaring mee, maar vette truckjes wil hij graag leren. Zou dat vandaag gaan gebeuren?

De Mercedes stopt in Panningen waar Koen Heijnen al klaar staat om Vince en Ties te verwelkomen. Koen staat nummer 9 op de wereldranglijst van beste freerunners en heeft vandaag zijn agenda vrijgemaakt voor Vince en zijn vriend. Er liggen twee kledingsetjes klaar. Als de jongens zich hebben omgekleed zijn ze helemaal klaar voor de tips en trucks die ze gaan leren van Koen! De komende 1,5 uur is Vince helemaal in zijn element. Hij is volop aan het oefenen op de schuine muren en trampolines; pakt alle tips van Koen snel op en past ze toe in zijn jumps en bewegingen. En ja hoor, na wat oefenen en een dosis zelfvertrouwen showt Vince zijn eerste perfecte back flip! ‘Wohoo!’

Daarna gaan ze aan de slag in de Outdoor Experience, waar ze op een bus staan en coole truckjes doen om op de trampoline terecht te komen. Salto’s, achterstevoren springen; er is niets wat de jongens vergeten uit te proberen. Hoog, spannend en super gaaf! Het gezicht van Vince spreekt boekdelen, puur genieten!

Een echte graffiti kunstenaar

Na het mega succes freerunnen stappen Vince en Ties moe en voldaan in de Mercedes om op adem te komen voor een lekkere maaltijd bij McDonald’s in Maasbree. Na een uitgebreid Big Mac menu en een zelfgemaakte McFlurry zijn de jongens benieuwd waar de Mercedes zijn volgende stop gaat maken.

Als de auto in Eindhoven stopt, Strijp-S, zien de jongens twee grote graffiti doeken klaar staan. Ze worden vriendelijk welkom geheten door Patrick van der Horst van Can Gallery die alle tijd neemt om de wereld van graffiti aan Vince en Ties uit te leggen. De jongens trekken de klaar gelegde camouflage kleding aan en gaan aan de slag met het doek en de spuitbussen. ‘Het is leuk om graffiti te spuiten!’ Het worden ook twee super gave doeken met de namen van de jongens erop. Als finishing touch maakt Patrick nog een paar special effects op de doeken en dan zijn ze helemaal klaar en mega vet! De jongens zijn heel trots op het resultaat en zien ze al op hun kamer aan de muur hangen.

Vince is onder de indruk van de collectie van de nationale en internationale street art en graffiti kunstenaars die er bij Can Gallery hangen. Hij kan het dan ook haast niet geloven als hij van Patrick één kunstwerk mag uitkiezen om mee naar huis te nemen. Hij kiest de vette ingelijste Nike’s. Ook Ties heeft geluk en kiest een mooi werk uit. ‘Super bedankt’ zeggen ze na trots afscheid te nemen van de Can Gallery. Hier moeten Vince en Ties echt van bijkomen. De hoeveelheid positiviteit is overweldigend en de jongens genieten zichtbaar. Het drankje op een gezellig terrasje is dan ook een mooi moment om het even te laten bezinken. 

Een eigen pizza maken

Natuurlijk is dit niet de laatste stop, dus hup uit de terrasstoelen en naar de volgende locatie. En wat voor één! Vince en Ties mogen bij Pizzeria Hout aan de Leenderweg zelf de lekkerste pizza’s maken, in de houtoven die in het restaurant staat te pronken. Ze krijgen uitleg over het bijzondere deeg en mogen daarna aan de slag om de beste pizza ever te maken! Hmm, Vince en Ties smullen ervan ‘Zelf gemaakt, smaakt altijd super!’ De jongens genieten zichtbaar en de tomatensaus rondom de mond is uiteindelijk het laatste dat er over blijft van de pizza’s. Hierna geven Vince en zijn beste vriend toe ‘we zitten ramvol!’

Dan is ook het einde van de dag in zicht gekomen. De laatste rit met de Mercedes brengt de jongens dan weer bij het huis van Vince. Daar wordt hij opgewacht door zijn lieve thuisfront die kei benieuwd is naar deze Droomdag. ‘Het was top’ zegt Vince vol enthousiasme met een stralende lach en fonkelende ogen. Als hij overladen met nieuwe Ollo schoenen, de Mercedes goodiebag, het graffiti doek & het ingelijst Nike kunstwerk en veel snoep zijn huis in loopt, ziet iedereen dat Vince zijn Droomdag heeft beleefd. En wát voor één!

Vince, je bent een top gozer! Het was fantastisch om je te zien stralen op deze Droomdag die jij dik verdient hebt!

Sponsoren, bedankt!

Vince zijn Droomdag zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder:

Can Gallery Eindhoven – Patrick van der Horst

Pizzeria Hout – Nicky van Westenbrugge

Facebook
Twitter
LinkedIn