Dream4Kids x FIH-127

Over ons

Onze droom is dat we voor alle kinderen met een trauma tussen de 6 en 12 jaar een Droomdag kunnen organiseren. 

Dream4Kids laat de mooiste dromen van kinderen met een trauma uit komen tijdens een Droomdag. Deze dag is onderdeel van het behandelplan dat is opgesteld door een professionele hulpverlener. Een Droomdag geeft een kind moed en energie en betekent vaak een nieuwe start. 

Het kind voelt: ik mag er zijn, ik ben ook belangrijk.

De impact van een Droomdag is groot en reikt veel verder dan die ene dag. Vaak herinnert een kind zich jaren later nog elementen van de dag en hoe goed dat voelde. Daar put een kind kracht en vertrouwen uit. 

DREAM4KIDS

Stichting Dream4Kids zet zich in voor kinderen (6 – 12 jaar) met een trauma. Als kinderen iets heftigs meemaken, komen ze daar niet altijd op eigen kracht overheen. Dan kan behandeling nodig zijn door een professionele hulpverlener. Als onderdeel van het behandeltraject kan zo’n hulpverlener een beroep doen op Dream4Kids om voor het kind een Droomdag aan te vragen. Op een Droomdag komt de mooiste droom van een kind uit. Het kind staat in het middelpunt van de belangstelling en voelt: ik doe er toe, ook ik mag er zijn en deze dag is speciaal voor mij georganiseerd. Dat geeft een kind moed, kracht en energie waar het nog lang op kan teren. Zo’n dag draagt bij aan het zelfvertrouwen van het kind en aan hun vertrouwen in de wereld. Het laat zien, dat de toekomst ook iets moois te bieden heeft. Dream4Kids wil kinderen weer laten geloven in de toekomst, zodat ze voelen en ervaren, dat zij ook belangrijk zijn.

ONZE MISSIE

Alle kinderen tussen 6 en 12 jaar met een trauma een nieuwe, positieve start bieden door hun mooiste droom uit te laten komen tijdens een Droomdag. Elke Droomdag is op maat gemaakt en specifiek afgestemd op de behoeften, wensen en dromen van het kind.  

ONZE VISIE

Niemand zou op jonge leeftijd een traumatische ervaring mogen meemaken. Maar helaas is dat niet te voorkomen. Er gebeuren nu eenmaal heftige dingen in het leven, ook bij kinderen. Denk aan het overlijden van een ouder, broer of zusje, een auto-ongeluk, een vechtscheiding, (seksueel) geweld, mishandeling of verwaarlozing.  

Sommige kinderen komen hier niet zonder professionele hulp zelf uit. Voor hen zet Dream4Kids zich in. Onze droom is dat wij voor ieder kind tussen de 6 en 12 jaar met een trauma een fantastische Droomdag kunnen organiseren. Zo wordt de negatieve spiraal doorbroken. 

Kinderen zijn onze toekomst. Het is van groot belang dat alle kinderen voelen dat zij mogen bestaan en dat zij met een positief gevoel naar de toekomst kunnen kijken.

"Een Droomdag is echt een cadeau. Ook voor mij als hulpverlener. Door de samenwerking met Dream4Kids kunnen we iets positiefs brengen in het leven van een kind."

ONZE KERNWAARDEN

Betrokken, creatief, persoonlijk, gepassioneerd.

WAARIN ONDERSCHEIDEN WE ONS?

  • Dream4Kids zet zich in voor kinderen met een trauma door voor hen een unieke Droomdag te organiseren.
  • Wij zijn er voor een grote, onzichtbare groep kinderen die het moeilijk hebben en maar weinig aandacht krijgen.
  • Een Droomdag heeft bewezen impact op het verdere leven van een kind.
  • Dream4Kids onderhoudt langdurig contact met de kinderen via de jaarlijkse Clubdag.
  • We zijn een relatief kleine organisatie met een bevlogen team en een persoonlijke aanpak.
  • Het gedoneerde geld wordt rechtstreeks besteed aan het organiseren van Droomdagen.

Jaarverslag

In 2019 hebben we gewerkt aan een nieuwe positionering en huisstijl van Dream4Kids die laat zien dat er een rauwe realiteit is achter de vrolijke Droomdagen die kinderen meemaken. Lees hier het volledige jaarverslag.

Werkwijze

Dream4Kids heeft 2 belangrijke pijlers: de kinderen voor wie we Droomdagen organiseren en de vele vrijwilligers die dit mogelijk maken. Lees meer over onze werkwijze. 

Droomdagen

Dream4Kids organiseert samen met vrijwilligers unieke Droomdagen voor kinderen met een trauma tussen de 6 en 12 jaar. We hebben al veel fantastische dromen kunnen vervullen! Geniet je mee? 

ORGANISATIE

Dream4Kids kan bestaan door haar vele vrijwilligers die hart hebben voor onze droomkinderen. Dankzij deze vrijwilligers kunnen we de Droomdagen organiseren. Ook helpen vrijwilligers mee bij evenementen zoals Cycle4Dreams en de jaarlijkse Clubdag voor droomkinderen. 

BESTUUR

margo franken zw
Margot Franken
Fransje vierkant zwart wit
Fransje Geers
Stef
Stef Klijn
Dorie de Rouw
Dorie de Rouw

TEAM

Anke Cox1_def_close zwart wit
Anke Cox
Fondsenwerver
anke@dream4kids.nl
Carlijn Steeg
Carlijn Steeg
Dromencoödinator
carlijn@dream4kids.nl
foto Corine zw
Corine Heuvelmans
Directeur
corine@dream4kids.nl
Linda Peeters-de Jong
Linda Peeters-de Jong
Dromencoödinator en aanmeldingen
linda@dream4kids.nl
20220117_122253 (003)
Roxan Vorstermans
Office manager
info@dream4kids.nl

KANTOORVRIJWILLIGERS

AN CV
Annemarie Flach
Sandra Smit
Sandra Smit

AMBASSADEURS

Dennis van de Ven 2022 zw
Dennis van de Ven
Kim Pieters
Kim Pieters
Hiske Bongaarts
Hiske Bongaarts

COMITÉ VAN AANBEVELING

John Schrederhof zwart wit
John Schrederhof
Jack Mikkers
Jack Mikkers