Dream4Kids x FIH-19

Historie

Dream4Kids is opgericht door John Schrederhof en bestaat sinds 2003. Schrederhof werd geïnspireerd door mensen die anderen hielpen. Zijn ouders waren actief als initiatiefnemer, vrijwilliger en bestuurslid in de omgeving waar hij woonde. Als kind hielp Schrederhof vaak mee om dingen te organiseren en anderen te ondersteunen,. Dat heeft veel invloed gehad op zijn interesses en ontwikkeling als mens. 

De geschiedenis van dream4kids

Dream4Kids is opgericht door John Schrederhof en bestaat sinds 2003. Van kinds af aan was Schrederhof geïnspireerd door mensen die anderen hielpen. Mensen zoals Albert Schweitzer, die als arts tot het eind van zijn leven mensen hielp in Gabon. Maar ook zijn eigen ouders waren zeer actief als initiatiefnemers, vrijwilligers en bestuursleden in de omgeving waar hij woonde, of het nu om sport, wijkactiviteiten, ouderenzorg of ander vrijwilligerswerk ging. Als kind hielp hij vaak mee om dingen te organiseren en anderen te ondersteunen, wat veel invloed heeft gehad op zijn interesses en ontwikkeling als mens. 

Ingrijpend

In 2003 gebeurden er – kort achter elkaar – een aantal ingrijpende dingen bij klasgenoten en vrienden van zijn zoons. Een jongen verloor zijn vader, die een einde aan zijn leven maakte. Een meisje kreeg voor de tweede keer kanker. En een jongen raakte door een ziekte zijn beide benen kwijt. Zomaar drie voorbeelden van ernstige, traumatische gebeurtenissen die veel impact hadden op de kinderen en hun directe omgeving.

Trauma

Dat was de aanleiding voor de oprichting van Dream4Kids: een stichting die zich voor deze kinderen inzet. Dream4Kids helpt kinderen die na een trauma in geestelijke nood verkeren en hiervoor behandeld worden. Aanvankelijk richtte de stichting zich op kinderen die met rouwverwerking te maken hadden; later werd de missie verbreed naar kinderen die op jonge leeftijd een ernstig traumatische ervaring meemaken. Dat kan het verlies zijn van een of beide ouders, een broertje of zusje, seksueel misbruik, mishandeling, uithuisplaatsing of iets anders waar het kind niet zelfstandig uit komt en waarbij een behandeltraject door een therapeut noodzakelijk is.

Droomdagen

Voor die kinderen organiseert Dream4Kids Droomdagen. Op een Droomdag staat het kind even in het middelpunt en worden zijn of haar hartenwensen vervuld. Het gekste is nog niet gek genoeg! Alles kan en (bijna) alles mag. De vrijwilligers halen alles uit de kast. Dat geeft het kind een enorme boost in het zelfvertrouwen. Het voelt: dit gebeurt allemaal voor mij, ik mag er zijn en ik doe ertoe. Hierdoor wordt de negatieve spiraal doorbroken en ziet een kind de toekomst weer een stuk positiever tegemoet. Een Droomdag maakt op deze manier een groot verschil in het leven van een kind, zijn omgeving en daarmee de maatschappij.