Dream4Kids x FIH-19

Vacature Droomgids (vrijwillige basis)

Leuk dat je interesse hebt om je voor Dream4Kids in te zetten.
Onze vrijwilligers hebben allemaal passie en liefde voor kinderen. Als je bij Dream4Kids aan de slag gaat als vrijwilliger, word je goed begeleid en houden we zoveel mogelijk rekening met jouw persoonlijke kwaliteiten en ambities. Je kunt op allerlei manieren meehelpen.  

VRIJWILLIGER DROOMDAGEN (DROOMGIDSEN)

Werk je graag met kinderen? Ben jij dat creatieve organisatietalent voor wie de invulling van een Droomdag niet bijzonder genoeg kan zijn? Ben je ondernemend? Maak je makkelijk contact? Dan zoeken wij jou!

Algemeen

Als droomgids organiseer je, altijd samen met een andere droomgids, unieke en betekenisvolle Droomdagen voor kinderen met een (psychisch) trauma tussen de 6 en 12 jaar. Je bent verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de Droomdag, uiteraard met ondersteuning van Dream4Kids.

Zijn wij een match?

Jouw belangrijkste competenties zijn:

 • Kwaliteitsgericht; omdat je met jouw passie een goed resultaat wil bereiken.
 • Samenwerken met een mede droomgids en andere vrijwilligers in het regionale team.
 • Initiatief durven nemen in belangrijke situaties
 • Empathisch; je bent in staat je te verplaatsen in de situatie van het gezin en kind.
 • Plannen en organiseren; effectief en productief doelen stellen en prioriteiten bepalen.
 • Stressbestendigheid; effectief blijven presteren onder tijdsdruk, bij tegenslag, teleurstelling of tegenwerking. Weten wanneer je moet aangeven dat extra hulp nodig is.
 • Je bent van nature behulpzaam (soms vragen mensen zelfs of je ze met rust wil laten)
 • ICT-vaardigheden; digitale geletterdheid is onmisbaar in de 21e eeuw.
 • Flexibel inzetbaar; gemiddeld 2 uur per week. Je wil je inzetten voor ons doel, vrijwilliger zijn is niet vrijblijvend.

Wat bieden wij jou?

 • Een prachtige kans om goed te doen en je creativiteit en kunde in te zetten
 • De dynamiek van een groeiende en professionele organisatie met regionale teams.
 • Een unieke en fijne ervaring in het kader van voldoening krijgen in dat wat je doet
 • Vrijheid om vanuit huis te werken
 • Samenwerken met medevrijwilligers
 • De andere Droomgidsen ontmoeten op de jaarlijkse vrijwilligers dag

Wie is stichting Dream4Kids?

Een veel te jong leven dat abrupt veranderd is door een heftig trauma. Blijvend verdriet dat dagelijks impact heeft op een kind. Ouders met zorgen. Kinderen met emotionele pijn. Anders dan bij zieke kinderen is een trauma vaak niet zichtbaar en dat maakt het in het dagelijks leven zo moeilijk. Stichting Dream4Kids organiseert voor deze kinderen een op maat gemaakte Droomdag, waarin hun mooiste dromen écht uitkomen.

Het geeft de kinderen een positievere blik op de toekomst, omdat ze zich realiseren dat ook hun dromen kunnen uitkomen. We laten kinderen met een trauma weer in de toekomst geloven.

Interesse? 

Stuur dan een mail naar info@dream4kids.nl, we kijken er naar uit je te ontmoeten.

VRIJWILLIGER CLUBDAG

Dream4Kids verliest kinderen niet uit het oog. Dit is een belangrijk onderdeel van de missie van Dream4Kids. Elk jaar worden ze samen met hun familie/verzorgers uitgenodigd voor de Clubdag. Tijdens de Clubdag zijn er diverse activiteiten, workshops en optredens. Dit alles georganiseerd door de Clubdagcommissie. Vind jij het leuk om de Clubdag tot een onvergetelijke dag te maken? Meld je dan aan via info@dream4kids.nl.

 

VOG EN GEDRAGSCODE

Je inzetten voor Dream4Kids betekent dat je werkt met een kwetsbare doelgroep. Integriteit en zorgvuldigheid vinden we bij Dream4Kids erg belangrijk. Je dient daarom een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen en onze gedragscode te onderschrijven.

Wil jij Dream4Kids als vrijwilliger helpen?

Leuk dat je interesse hebt om je voor Dream4Kids in te zetten. Onze vrijwilligers hebben allemaal passie en liefde voor kinderen. Als je bij Dream4Kids aan de slag gaat als vrijwilliger, word je goed begeleid en houden we zoveel mogelijk rekening met jouw persoonlijke kwaliteiten en ambities. Je kunt op allerlei manieren meehelpen. Wil je meer weten? Meld je hieronder aan. Je wordt dan uitgenodigd voor de eerstkomende informatie avond.

 • DD slash MM slash JJJJ

Dream4Kids & BrandConnection
Presenteren:

Het Charity Inspiratie Seminar “Dromenjagers”

Dinsdag 26 maart 2024, Parktheater Eindhoven

Met vele inspirerende sprekers!

"Dromenjagers" Programma

12.30 inloop en lunch 

13.15 aanvang programma 

15.00pauze

15.30 vervolg programma

18.00 borrel en napraten