Vacature Droomgids (vrijwillige basis)

Werk je graag met kinderen? Wil je dromen laten uitkomen? Houd je van organiseren?  Word dan droomgids bij Dream4Kids en organiseer voor kinderen met een trauma een op maat gemaakte Droomdag, waarin hun mooiste dromen écht uitkomen. Om deze droomdagen mogelijk te maken zijn we op zoek naar jou!  

Voor wie organiseer je de Droomdag

Een veel te jong leven dat abrupt veranderd is door een heftig trauma. Blijvend verdriet dat dagelijks impact heeft op een kind. Ouders met zorgen. Kinderen met emotionele pijn. Anders dan bij zieke kinderen is een trauma vaak niet zichtbaar en dat maakt het in het dagelijks leven zo moeilijk. Stichting Dream4Kids organiseert voor deze kinderen een op maat gemaakte Droomdag, waarin hun mooiste dromen écht uitkomen. 
Maanden en jaren na de Droomdag zien de hulpverlenende instanties het effect. De impact van een Droomdag is groot en reikt vaak veel verder dan die ene dag. Het geeft de kinderen een positievere blik op de toekomst, omdat ze zich realiseren dat ook hun dromen kunnen uitkomen. We laten kinderen met een trauma weer in de toekomst geloven.

“We zagen onze zoon eindelijk weer een dag onbezorgd genieten. Dit zal hij lang met zich  meedragen. Een cadeau voor het leven”

En dat is precies wat wij deze kinderen kunnen geven. Het is onze mooiste droom om voor  álle kinderen tussen de 6 en 12 jaar met een trauma een unieke Droomdag te organiseren en  daarmee een grote impact te maken in hun leven en ze weer te laten geloven in de toekomst.  
Om deze Droomdagen mogelijk te maken zijn we op zoek naar jou! 
Werk je dus graag met kinderen? Wil je dromen laten uitkomen? Houd je van organiseren?  Word dan droomgids bij Dream4Kids! Als droomgids organiseer je, altijd samen met een  andere droomgids, unieke Droomdagen voor kinderen met een trauma tussen de 6 en 12  jaar. Je bent verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de Droomdag, uiteraard  met ondersteuning van Dream4Kids. 

Wat ga je doen?

  • Je gaat met het kind in gesprek om te achterhalen wat zijn/haar mooiste droom is. Met deze input maak je het draaiboek voor de Droomdag.
  • Binnen 6 tot 8 weken na het droomhaalmoment realiseer je de Droomdag en hiervoor verzamel je financiële middelen en sponsoring. Dream4Kids helpt je hierbij door o.a. een digitale collectebus (via Digicollect) op te zetten en je krijgt een startbedrag voor de Droomdag.
  • Na afloop maak je, samen met een tekstschrijver, een droomverslag met foto’s en stel je een fotoboekje samen als herinnering aan deze unieke dag. 

Wie ben jij?

  • Als droomgids ben je minimaal 21 jaar en beschik je over een flinke portie creativiteit en  organisatietalent. 
  • Je bent je ervan bewust dat je met een kwetsbare groep kinderen te maken hebt.
  • Je bent ongeveer 2 uur per week beschikbaar.

Word nu vrijwilliger en laat dromen uitkomen!

Leuk dat je interesse hebt om je voor Dream4Kids in te zetten. Onze vrijwilligers hebben allemaal passie en liefde voor kinderen. Als je bij Dream4Kids aan de slag gaat als vrijwilliger, word je goed begeleid en houden we zoveel mogelijk rekening met jouw persoonlijke kwaliteiten en ambities. Je kunt op allerlei manieren meehelpen. Wil je meer weten? Meld je hieronder aan. Je wordt dan uitgenodigd voor de eerstkomende informatie avond.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag of wil je graag wat meer informatie ontvangen? Neem gerust contact met ons op! Wij helpen je graag verder.