20240221_150410

Van gamer tot piloot

Verrassing

De moeder van Bart heeft het hem de ochtend verteld dat de Droomdag eraan kwam. Voor Bart was het fijn om dat te weten, maar wat de dag gaat brengen weet hij nog niet. Spannend! Op school komen droomgidsen Marscha en Sandra hem in de klas ‘ontvoeren’. Buiten wacht hem een rode loper die leidt naar een grijs-zwarte limousine Hummer. De klas is iets eerder naar buiten gegaan en de klasgenootjes staan langs de rode loper te juichen voor Bart. Trots loopt hij over de loper en er dwarrelt confetti op hem neer. Een knallend begin van deze Droomdag! Iedereen is natuurlijk fan van de auto en alle klasgenoten mogen een kijkje nemen. Daarna is het aan Bart en zijn vriend Julian, die gaat ook mee deze droomdag, om in te stappen en te vertrekken. Chauffeur Dennis zet de muziek flink hard en ze krijgen een glaasje kinderchampagne. Daar gaan ze. 

Blewscreen Games

De limousine brengt Bart en Julian naar Tilburg toe, om precies te zijn naar Blewscreen Games. Een bekende game specialist. Bart is gek op gamen en heeft veel ideeën hierover. Voorafgaand aan de Droomdag is dit met Bart besproken en kreeg hij de opdracht na te denken over een eigen game. Hoe zou die eruit gaan zien? Bart heeft verschillende ontwerpen getekend, onder andere met dieren en monsters. Nu gaat Bart hier samen met een game designer mee aan de slag. Een aantal van zijn tekeningen zijn gebruikt voor het ontwerpen van een game. Hoe gaaf! Bart blijkt een echte kenner, zelfs de droomgidsen begrijpen zijn vragen niet altijd, zo inhoudelijk zijn ze. Er is een goede klik tussen Bart en de heren van Blewscreen. Droomgids Marscha oppert dat Bart er wel kan gaan werken. Bart is van mening dat hij dat dat eigenlijk al het geval is. Hij zit er tenslotte te tekenen en mee te denken.  

Lunchen bij Koppig

Voor de lunch strijken ze neer bij Café Koppig in Tilburg. Bart is namelijk gek op warme wafels en dat hebben ze hier! De prachtig versierde tafel staat helemaal vol met zoetigheid. Stapels wafels, zoet beleg, hapjes. Het is enorm smullen en Bart geniet er zichtbaar van. Na de lunch stappen ze in de ‘kleine limousine’ oftewel: de auto van een van de droomgidsen. Bart stelt als grap nog voor dat ze chauffeur Dennis even bellen voor de écht limo! 

Vliegen in een Cessna

De volgende stop is een mega verrassing. Ze stappen uit bij Kempen Airport in Budel. Hier mag Bart gaan vliegen in een klein Cessna vliegtuig. WOW! Bart stapt in naast de piloot en ook Julian en Marscha mogen mee. Bart mag helpen met de start. Na wat rondjes te hebben gevolgen komt het moment dat Bart zelf ook een stukje mag vliegen. Hij neemt de stuurknuppel over van de piloot. Dit is te gek! Hij draait bochtjes in de lucht en voelt echt hoe het vliegtuig werkt. Na 30 minuten in de lucht te hebben gevolgen is het tijd om weer te gaan landen. Tijdens de vlucht was het droog en zonnig, direct na de landing begint het te regenen. Wat een geluk hebben ze gehad. Bart kan het nog steeds niet geloven en zegt tijdens het verblijf steeds: ‘ik wil hier niet weg’ en ‘dit is fantastisch!’. Hij heeft als een ware piloot door de lucht gevolgen. Voor vertrek krijgt hij een diploma voor het vliegen en spelen ze nog een ontspannen potje ‘wat ben ik’ met de droomgidsen.

Diner met sushi

In ’s-Hertogenbosch sluiten ze de dag af bij Aziatisch restaurant Shizen. De moeder van Bart sluit aan, een wens van Bart. Hier eten ze gezellig wat en smullen van al het lekkers. Bart heeft genoten van de dag en laat het allemaal even bezinken. Later komen de verhalen. De droomgidsen zien aan zijn ogen dat het geweldig is geweest. Het was echt een droomdag. 

Droomgidsen

Marscha en Sandra

Sponsoren bedankt!

Facebook
Twitter
LinkedIn