3. Veerdienst3

“Als ze mij over 50 jaar nog vragen wat de mooiste dag uit mijn leven is, dan was het vandaag.”

Van land, naar zee, naar lucht. Thijmen maakt het mee in een dag vol pret. 

Droomdag

Het is dinsdagochtend 19 maart. De meeste mensen maken zich klaar voor een gewone dag. Thijmen daarentegen, wacht een unieke dag die hij niet snel zal vergeten. Voor zijn huis staan twee droomgidsen klaar en komt een ontzettend gave sportauto, een Donkervoort, voorrijden. Thijmen mag in de sportauto en een vriendinnetje gaat met de droomgidsen achter hem aan.  Zij worden uitgezwaaid door de moeder van het vriendinnetje en de moeder, en opa van Thijmen. Dit gaat een dag vol beleving worden! 

PAL-V

Eerste bestemming: Raamsdonkveer. In de supersnelle Donkervoort scheuren zij naar PAL-V, een bedrijf dat luchtvaart beschikbaar wil maken voor dagelijks gebruik. Dit doen zij door het ontwikkelen van een Gyroplane. Een voertuig met zowel een rij- als vliegmodus. Eenmaal aangekomen krijgt Thijmen een rondleiding door het bedrijf. Hier ziet hij verschillende Gyroplanes staan en mag hij zelfs plaatsnemen in één van de modellen! Thijmen gaat zitten en kijkt rond. De binnenkant is gevuld met knoppen die allemaal een eigen functie hebben. Een auto als dit is Thijmen niet gewend. Hij neemt de tijd om de cockpit te bekijken en stapt vervolgens weer uit. Ook krijgt Thijmen een sneak preview in de “geheime”productieruimte. Een unieke ervaring, maar daarmee is de activiteit nog niet afgelopen. Thijmen krijgt namelijk een filmpje van zijn schoolklas te zien waarin ze hem en het vriendinnetje een leuke dag toewensen! Ze besluiten samen om de klas te videobellen en nemen nog even de tijd elkaar kort te spreken. Dan is het tijd om te gaan. Ze gaan terug in de Donkervoort om hun dag te vervolgen.  

Kapitein Thijmen

En dan komen ze aan in Dordrecht. De Donkervoort komt tot stilstand bij Vereniging de Binnenvaart, waar drie mannen hun ‘kapitein Thijmen’ staan op te wachten. Vandaag neemt Thijmen het stuurwiel in handen. Voor één dag is hij kapitein van binnenvaartschip de Veerdienst 3. Twee uur lang stuurt Thijmen de 127 jaar oude grote boot door de Biesbosch. Een andere kapitein staat naast hem en legt uit hoe alles werkt. Het gaat Thijmen Thijmen gemakkelijk af. Eens in de zoveel tijd komen ze langs sluizen of varen zij door de donkere tunnels van bruggen door, terwijl de bemanning geniet van een heerlijk assortiment van koekjes en snoepjes. Nadat ze hun ronde gemaakt hebben, stappen Thijmen, het vriendinnetje en de droomgidsen van het schip af, en rijden naar de McDonalds in Etten-Leur. Ze bestellen een Big Mac menu en gaan weer door. 

Breda Airport

Van land, naar zee, naar lucht. Aangekomen bij Breda Airport wordt Thijmen verwelkomt door Elbert, die hem meeneemt in zijn sportvliegtuig. Best spannend, want Thijmen heeft nog nooit eerder gevlogen. Eerst is hij heel nerveus. Heel begrijpelijk, maar het is slechts van korte duur. Eenmaal opgestegen geniet Thijmen volop van het prachtige uitzicht. Zij vliegen via Moerdijk naar Gorinchem. En weet je wat het gave is? Thijmen en het vriendinnetje spotten vanuit het vliegtuig hun huis! Ondertussen staat de opa van Thijmen in de tuin en kijkt hij naar de lucht. Hier spot hij zijn kleinzoon die in het vliegtuig zit. Opa op de grond, Thijmen in de lucht. Opa neemt een foto om het moment vast te leggen. Het is een bijzonder aandenken aan een van de mooiste momenten uit zijn leven. Vol spanning stapte Thijmen in het vliegtuig en vol enthousiasme stapt hij nu uit. 

Padellen  

Na het vliegspektakel zetten ze de dag voort naar de Ulvenhoutse Tennis- en Padelvereniging. Hier wachten twee trainers Thijmen en het vriendinnetje op. Thijmen wordt getraind door Dani en het vriendinnetje door coach Hellen, beide van PadelMaxx. Ondanks dat Dani alleen Engels en Spaans spreekt, begrijpt Thijmen de wijze lessen van de coach dankzij diens professionele aanpak. Ondertussen oefent het vriendinnetje met coach Hellen en maken zij zich klaar voor een dubbelspel met zijn vieren. In het begin wist Thijmen niet of het wel bij hem paste, maar na het dubbelspel zegt hij ineens: “Ik vind padel leuker dan tennis!, Misschien ga ik wel van tennis over naar padel.” Duidelijk vond hij het hartstikke leuk. Ze krijgen nog een tas met twee t-shirts mee en vertrekken naar de laatste activiteit. 

Als een echte kok zelf pizza maken

Wat wil Thijmen later worden? Hij denkt erover na om misschien kok te worden. Bij zijn laatste activiteit komt hij aan bij restaurant De Fazant. Zijn moeder is er dit keer ook bij. Samen met het vriendinnetje mag hij hier helpen in de keuken om te ontdekken of het beroep bij hem past. Hij krijgt uitleg hoe hij bestellingen op moet nemen, wat voor hoeken er in de keuken te vinden zijn. Er is bijvoorbeeld de koude hoek, de warme hoek en de toetjes hoek. Dan komt het moment dat hij eerst een kaasplank, en daarna een pizza margarita mag maken en serveren. Helemaal van begin tot eind. Het is ongelofelijk wat voor een lekkere pizza Thijmen ervan heeft gemaakt. Ze hebben heerlijk zitten smullen. Maar voordat alles afgelopen is, en ze in de auto stappen staat Thijmen een laatste verrassing te wachten: een lego-set van een boot met helikopter. Nog even napraten en dan is het weer op weg naar huis. “Als ze mij over 50 jaar nog vragen wat de mooiste dag uit mijn leven is, dan was het vandaag,” concludeert hij. 

Droomgidsen

Sponsoren bedankt!

Thijmen zijn Droomdag zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder:   

PAL-V 

Facebook
Twitter
LinkedIn