Dream4Kids x FIH-108

Werkwijze

Dream4Kids drijft op 2 belangrijke pijlers: de kinderen voor wie wij Droomdagen organiseren en de vele vrijwilligers die dit mogelijk maken. We vertellen je graag meer over onze werkwijze. 

Aanmelden

De kinderen worden bij ons aangemeld door professionele therapeuten en hulpverleners. Zij bespreken de situatie van het kind. Details blijven vertrouwelijk en zijn alleen bekend bij de medewerkers van Dream4Kids op kantoor. 

Klik hier om een kind aan te melden.

Dreamchasers

Droomdagen worden georganiseerd door vrijwilligers, die bij ons dreamchasers heten. Alle dreamchasers werken in duo’s. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden met een vriend of vriendin, familielid of collega. Of wij koppelen iemand aan een mede-dreamchaser. Als bedrijf kun je bijvoorbeeld met je team of afdeling aan de slag. 

Voor dreamchasers in spe organiseren we een voorlichtingsbijeenkomst. Daar leggen we uit hoe we te werk gaan, wat we verwachten aan inzet, tijdsbelasting en commitment en we vertellen meer over hoe trauma bij kinderen werkt. Alle vrijwilligers dienen een Verklaring Omtrent Gedrag te kunnen overleggen en onze gedragsode te ondertekenen, voordat ze bij ons aan de slag mogen. 

Wil jij vrijwilliger worden bij Dream4Kids? Klik dan hier voor meer informatie.

Van A tot Z

Dreamchasers vervullen de droom van A tot Z. Dus van het ophalen van de mooiste droom bij het kind, tot aan het ontwerpen van de droom, het regelen van sponsoren, het inzamelen van geld en de uiteindelijke Droomdag zelf. Na afloop zorgen ze ook voor een blijvende herinnering in de vorm van een mooi fotoboek. Gemiddeld is een dreamchaser vanaf de voorbereiding tot en met de afronding zo’n 6 tot 8 weken bezig. 

Gedurende het hele proces worden dreamchasers begeleid door onze droomcoördinatoren, die er zijn voor tips, advies en hulp. Ook worden door dreamchasers onderling ervaringen uitgewisseld, ze staan o.a. met elkaar in verbinding via een besloten Facebookgroep.

Om een indruk te krijgen hoe een Droomdag eruit zit kun je hier droomverslagen lezen.

Clubdag

Jaarlijks organiseren we voor alle kinderen (tot 16 jaar) die ooit een Droomdag hebben gehad, een feestelijke Clubdag. Op deze dag ontmoeten de kinderen elkaar en hun families en zijn er optredens en toffe activiteiten om te doen en te beleven. Zo houden we het gevoel van de Droomdag levend.