Thijs-6223

Theodore zijn droom wordt werkelijkheid met snelheid, dieren en muziek.

Het begin van de Droomdag 

Op een vroege dinsdagochtend in IJsselstein zit Theodore nietsvermoedend in de klas. De deur opent en daar staat zijn vader en droomgidsen Bart en Antony. Wat gebeurt hier nou? Het is alweer even geleden dat hij Bart en Antony heeft ontmoet en ze zijn dromen hebben besproken. Droomgids Bart: ‘’Ken je ons nog Theodore? Vandaag is jouw Droomdag! Kom we gaan er iets moois van maken’’.  

Hij krijgt meteen een eerste cadeau van de droomgidsen in zijn handen gedrukt. Hij is nog overdonderd van de verrassing maar pakt het uit. Het zijn gloednieuwe witte Nike sneakers! Theodore past ze liever niet. Hij wil ze nog niet vies maken, maar houdt ze stevig vast. 

Scheuren in Artillerie Schietkamp ’t Harde

Voor de school wacht een witte glimmende limousine die Theodore en zijn vader naar het Artillerie Schietkamp ’t Harde brengt in Zwolle. Dit is een oefen- en schietterrein waar Nederlandse militairen oefenen. De droomgidsen rijden er achteraan. Ze stappen uit op de parkeerplaats en hier staat een gigantisch 4 x 4 Fennek-verkenningsvoertuig te wachten op Theodore. WOW! Wat een enorm voertuig. Theodore stapt uit en de commandant vertelt hem dat hij wel een ritje mag maken op de Fennek. Hij mag dan staan naast de bestuurder maar moet zich wel goed vasthouden! Theodore krijgt een eigen legerjas aan en glundert. Met een klein beetje hulp klautert Theodore op het voertuig naast de bestuurder en komt de Fennek in beweging. Ze gaan steeds sneller over het ruige zanderige terrein en Theodore heeft rode wangen van opwinding. De commandant vraagt onderweg: ‘’Gaat het Theodore?’’. Theodore kijkt hem aan en steekt zijn duim omhoog! Het voertuig maakt scherpe bochten en verdwijnt al snel weer tussen de bomen. Ook na een volgende scherpe bocht blijft Theodore goed overeind staan en geven ze elkaar een high five. Super Theodore, wat stoer van je!  

Een zelfgemaakte Happy Meal 

De limousine is ingewisseld voor een Lotus sportwagen die op de parkeerplaats klaarstaat. Theodore wordt door een chauffeur gebracht naar McDonald’s in Ermelo in stijl. Tijdens de rit krijgt Theodore er geen genoeg van en schatert ‘’harder, harder!’’ en de motor maakt nog wat extra geluid. Vroem! McDonald’s is al één groot feest, maar Theodore mag ook nog eens zijn eigen hamburger maken in de keuken. Van al het rijden in de ochtend heeft Theodore flink trek gekregen. 

In de dierentuin 

Theodore is gek op dieren en heeft thuis maar liefst 5 honden! Hij had dan ook aangegeven het leuk te vinden om naar een dierentuin te gaan. De Lotus brengt hem naar DierenPark Amersfoort waar je echt onder, boven en tussen de dieren kunt lopen. Theodore wordt opgewacht door gids Ingrid de Gier. Hij mag zelfs binnen in de dierenverblijven kijken waar andere bezoekers niet mogen komen! We lopen van het ene verblijf naar het andere verblijf en Ingrid vertelt er vrolijk op los. Waar ze slapen, wat ze eten en wat ze overdag doen. We staan stil bij het voeren van zijn lievelingsdieren, de giraffen. Ondanks dat de beesten angstaanjagend groot zijn, kijkt Theodore heel geïnteresseerd omhoog naar de torenhoge dieren. Zijn vader slaat beschermend een arm om hem heen. We lopen verder door de dierenkeuken om te zien waar al het eten voor de dieren wordt bereid en lopen vervolgens door een donkere tunnel. ‘’Kijk, kijk daar binnen!’’ roept Theodore opgewonden als er iets langs hem heen slingert. Het is een Doeroecoeli (een Latijns-Amerikaans nachtaapje) vertelt Ingrid.  

Is dat hem echt?  

De chauffeur staat alweer te wachten om Theodore terug te brengen naar IJsselstein. Alleen gaat hij nog niet naar huis maar naar restaurant en feestlocatie Bij Broere in IJsselstein waar we de Droomdag afsluiten. We horen de muziek al van een afstand. En als we binnenkomen in een donkere sfeerverlichte ruimte zien we daar de IJsselsteinse zanger Mike Oskam live zingen! En wie zijn eigenlijk al deze mensen? Het is de familie van Theodore! Zijn zus loopt op hem af en trekt hem aan zijn armen mee op de dansvloer. Een brede glimlach op zijn gezicht. Theodore begint te bewegen op de muziek. 

Na een aantal minuten komt iemand binnen met een cadeau in zijn handen. Iedereen kijkt op om te zien wie erbinnen komt… Wacht even, wie is dat?! Is dat hem echt? Is dat André Hazes jr.? WOW! André loopt op Theodore af. Hij knielt op zijn hurken en geeft hem een pop als cadeau. Het is een miniatuur van André. Wat een leuke herinnering voor thuis! Ze praten alsof ze elkaar al jaren kennen. De muziek verandert en de bekende melodie van het nummer van André begint:  

En hij zei “Leef, alsof het je laatste dag is” 

“Leef, alsof de morgen niet bestaat” 

“Leef, alsof het nooit echt af is” 

En “leef, pak alles wat je kan” 

  En zo eindigt deze echte Droomdag. Hier had Theodore niet eens van kunnen dromen, zo mooi.  

Droomgidsen

Bart Knoester 

Antony van Hoeven 

Sponsoren, bedankt! 

Theodore zijn Droomdag zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder: 

Ondernemers van ‘’DOUW’’ (Delende Ondernemers Utrechtse Waarden). 

Jack van Dijk (Lotus) 

Doron Yona (Nikes)  

Herbert Ziher (fotograaf) 


  

Facebook
Twitter
LinkedIn