Ambassadeur Yarra Heijnemans

Kinderambassadeur aan het woord
" Ik hoop oprecht dat er nog vele dromen van getraumatiseerde kinderen mogen uitkomen en als kinderambassadeur voor Dream4Kids draag ik daar graag mijn steentje aan bij."

“Niet meer overleven… maar leven”

Twee jaar geleden liet Dream4Kids de Droomdag van mijn zusjes uitkomen. Een dag waarbij ik ze voor het eerst weer zag stralen. Hier werd de fundering gelegd voor het terugwinnen van vertrouwen in henzelf en de wereld om hen heen. Dream4Kids bood hen de mogelijkheid om te ervaren hoe mooi het leven kan zijn. Cheyenne en Dakota, onze moeder, ons broertje en ikzelf zijn slachtoffer geweest van huiselijk geweld en stalking gedurende een periode van 12 jaar. Een levende nachtmerrie zonder mogelijkheid om wakker te worden. Cheyenne en Dakota hebben enorm veel heftige situaties gezien en meegemaakt, gevangen in pijn en angst. Er was geen moment dat de ex-partner van mijn moeder zijn verstikkende greep, soms letterlijk en soms figuurlijk, losliet. Het verleden kan ik niet wissen, de pijn en de angst die Cheyenne, Dakota en andere gezinsleden keer op keer ervaren hebben, kan ik niet wegnemen.

Een organisatie als Dream4Kids kan echter wel een enorme impact maken op hoe nu verder te moeten, want zelfs nadat de reële veiligheid is hersteld blijven de onzichtbare wonden achter. Dream4Kids biedt kinderen zoals Cheyenne en Dakota hoop en vertrouwen voor de toekomst, door hen te laten ervaren dat er naast hele nare ervaringen er ook hele mooie ervaringen kunnen zijn. Hun Droomdag is nu twee jaar geleden maar nog even levendig. De Droomdag stroomt door in het nu. Of het nu dezelfde snoepjes zijn die ze die dag aten of die roofvogel die voorbijvliegt; veel dingen herinneren hen aan de Droomdag, waardoor de positieve energie en het geluksgevoel voortleeft.

“Ik ben zo dankbaar voor al die mensen die dream4kids steunen”

Dream4Kids zet zich in voor hen die hun stem en het vertrouwen verloren zijn. Ik heb de afgelopen jaren het voorrecht gehad om hier ook een kleine bijdrage aan te kunnen leveren door bij twee grote inzamelingacties te spreken over wat trauma inhoudt. Ik heb mijn verhaal mogen delen en uitleg gegeven waarom een Droomdag zo waardevol is. De mensen die ik hierbij heb ontmoet, zowel vanuit de organisatie Dream4Kids als die van Blue4Charity en Industrial Auctions ben ik enorm dankbaar. Al die mensen die een actie starten om geld in te zamelen, die zelf doneren en hen die Dream4Kids helpen Droomdagen te realiseren. Ook die mensen die dankzij Dream4Kids bewuster op hun omgeving letten en waakzaam zijn op bijvoorbeeld huiselijk geweld ben ik dankbaar. Het liefst voorkomen we dat kinderen zo jong al zoveel pijn en angst kennen, helaas is dit nu nog een sprookje, maar de magie van de Droomdagen van Dream4Kids is echt. Als ik Cheyenne en Dakota nu door de tuin zie rennen met een lach op hun gezicht weet ik dat zeker. Niet meer overleven maar leven. Ik hoop oprecht dat er nog vele dromen van getraumatiseerde kinderen mogen uitkomen en als kinderambassadeur voor Dream4Kids draag ik daar graag mijn steentje aan bij.

Yarra Heijnemans

Facebook
Twitter
LinkedIn