bylaura-73

Vikingbroodjes maken met Jaythen 

De droom

Jaythen lust graag bollussen, puddingbroodjes en is groot fan van stoere Vikingen

Droomgidsen

Steffan en Jos

De Droomdag

Vandaag bestaat het team uit droomgidsen Jos en Steffan, fotografe Laura en de beste vriend van Jaythen, Kay. Als verrassing is er een luxe auto geregeld; een BMW X5, de snelste die er is! Dit vindt Jaythen ontzettend gaaf. Bij vertrek worden ze uitgezwaaid door de vader en het broertje van Jaythen en de moeder van Kay. Eenmaal in de auto kijkt Jaythen zijn ogen uit. Al die knopjes en moderne snufjes! Wow! Tijd voor wat muziek! Jaythen kiest via spotify voor bombastische, Viking achtige muziek die lekker hard uit de speakers knalt. Ook de jaren 90 komen volop voorbij. In de BMW X5 blijkt het lievelingsdrankje van Jaythen te liggen: Focus. Ook zijn favoriete snoep is er te vinden; skittles. Ondertussen is Jaythen heel geïnteresseerd in de droomgidsen. Hij stelt ze veel vragen om ze beter te leren kennen. ‘Wat doe je voor werk?’ ‘Wat is je lievelingsdier?’ ‘Wat je lievelingseten?’. Dit zorgt voor leuke gesprekken en een goede sfeer. Onderweg wordt op een recht stuk nog even flink gas gegeven met de BMW X5. Woooh, dat gaat hard! Iedereen hangt met zijn hoofd in de steunen. Wat gaaf! 

Cateringbedrijf Cookaholics

Bij het RKC stadion gaat Jaythen in de keukens van Cateringbedrijf Cookaholics bollussen maken. Hij wil later bakker worden en is gek op bolussen en puddingbroodjes. Daarom gaat Jaythen vandaag een perfecte combinatie maken: een pudding-bolus! Het beste van twee werelden! Jaythen is meteen enthousiast. Onder begeleiding van een bakker gaat hij aan het werk. Het is oprollen, afbakken en vullen met de zelfgemaakte pudding. Het eindresultaat wordt omgedoopt tot ‘Viking broodje’, een echt stoere mannen broodje! Jaythen eet er meteen 3 op. Als je denkt dat hij dit aan een simpele tafel doet, dan heb je het mis. Jaythen eet de zelfgemaakte broodjes in de VIP lounge van het stadion. Met uitzicht op het veld. Hij is onder de indruk van het stadion en hoe groot het er is. 

Spontaan langs de Mac

Met de buik vol Viking broodjes, en nog een flinke voorraad voor thuis, vertrekt de BMW weer. Dan spotten Kay en Jaythen een Mac. Een MAC!!! Jos en Steffan vragen of de jongens honger hebben. Ja, dat hebben ze hoor. Er wordt meteen besloten even langs de McDrive te gaan. De hamburgers zijn niet aan te slepen en iedereen smult ervan. 

VIKING WEEKEND Archeon

De volgende stop is het Archeon waar dit weekend het VIKING WEEKEND plaatsvindt. Jaythen is helemaal fan van Vikingen en alles wat daarmee te maken heeft. Hij weet er ook ontzettend veel van. Dat blijkt wel wanneer Jos laat vallen dat ‘de helmen van Vikingen altijd hoorns hebben’. Nee, zegt Jaythen, dat klopt niet. Ook wanneer een medewerker van het Archeon iets verteld over Vikingen is daar Jaythen met zijn kennis. Want niet alles klopt, fluistert hij tegen Jos en Steffan. Het Archeon kan Jaythen in de toekomst wel gaan inhuren als gids! De droomgidsen leren vandaag veel bij. Er staat een grote Vikingboot waar Jaythen natuurlijk nog even mee op de foto gaat.  

Karten

Er wordt een tussenstop gemaakt bij GO Karting in Dordrecht. Jaythen en Kay zijn door het dolle heen, dat hebben ze nog nooit gedaan! Na een uitleg over de kart krijgen ze een pak aan en een helm op. Daar gaan ze! Het is behoorlijk indrukwekkend en eigenlijk ook wel spannend op te doen. Na één rondje stoppen de jongens weer. Het is mooi geweest. Karten is gaaf en de ervaring was super maar Jaythen gaat het niet snel nog een keer doen, zegt hij eerlijk.  

Spare-ribs eten bij Jansen en Jansen

Jaythen is gek op spareribs. De dag wordt afgesloten met onbeperkt spareribs eten bij Janssen en Janssen in Dongen. De vader en het broertje van Jaythen sluiten ook gezellig aan. Het voorgerecht is een warme chocomel met slagroom. Ja, dat kan gewoon! Dit is tenslotte Jaythen zijn dag. Daarna komen de spareribs. Lekker veel worden er opgegeten. Jaythen heeft daarna zelfs nog ruimte voor een Dame Blanche als toetje! Bij aankomst thuis worden de resterende Viking broodjes door Jaythen eerlijk verdeeld tussen hem en Kay. Wat een fijne vrienden! 

Sponsoren Bedankt!

Facebook
Twitter
LinkedIn