Khalil5

Van kunstenaar tot Ajax-expert; ontmoet de ware Khalil!

De droom van Khalil

Voor de droomgidsen was het tijdens de kennismaking al snel erg duidelijk dat Khalil gek is van voetbal en dan vooral van zijn favoriete club: Ajax! Zijn droom is om een keer naar het stadion van in Amsterdam te gaan! Ook benoemde hij nog een aantal andere dingen die hij leuk vindt. Zo houdt hij van dieren tekenen, is dol op chocolade en is zijn lievelingseten pizza. Daarnaast vroeg hij zich af hoe een crompouce smaakt. Dit wil hij wel een keertje proberen.  
Met deze informatie gingen de droomgidsen aan de slag!  

Verrassing!

Op woensdagochtend gaat Khalil gewoon naar school zoals altijd. Al snel komt hij erachter dat dit geen gewone dag is, want in de klas wacht hem een verrassing. In plaats van het uitdelen van de geplande toets start de juffrouw een filmpje op het digibord. “Verassing! Vandaag is jouw Droomdag en je vriendje Malakai gaat met je mee!”. Eerst nog even tijd om met de hele klas de crompouzen die de droomgidsen hebben meegebracht te verorberen. Ja hoor, ze zijn echt heel erg lekker!  

Rijden in een Ram en tekenen als een prof

Buiten staat er een chauffeur met kinderchampagne klaar naast een grote RAM-auto, Khalil is namelijk dol op grote auto’s.  Vanuit de mand met hints die de droomgidsen voor hem hebben samengesteld komt een schetsblok. In de auto speculeren de kinderen wat ze mogelijk gaan doen. Moeten ze aantekeningen maken? Of gaan ze toch tekenen? De eerste activiteit blijkt een tekenworkshop. Ze leren stapsgewijs de mooiste dieren tekenen en krijgen tot slot een professionele tekenset mee voor thuis waar verschillende materialen inzitten. Gaaf! 

Vlak voordat ze weer in de auto stappen ontvangen zij opnieuw een hint voor de tweede activiteit: dit is een bal. Khalil kijkt de droomgidsen met grote ogen aan en probeert voorzichtig “Gaan we misschien naar Amsterdam? Naar Ajax? Dat zou ik wel heel gaaf vinden!”. 

Voorzetje en…goal!

Ja hoor, de Arena is het doel. Daar aangekomen krijgen ze bij de ingang een key-cord met ‘VIP’ erop en een Ajax-sjaal. Vervolgens een heuse VIP-tour van gids Peter. Ze genieten volop, álles mogen ze zien en beleven: de vele foto’s van (oud) spelers, door de tunnel naar het “heilige” veld lopen (maar niet erop!) terwijl ze als spelers worden toegejuicht, de koninklijke loge in, een interview in de persruimte, een drankje in de skybox, de kleedkamers en natuurlijk de prijzen bewonderen in de Hall of Fame. Ze zijn echt onder de indruk! Khalil weet zoveel van Ajax dat hij Peter soms kan aanvullen, een echte Ajax-expert! 

chocolade-monsters

Na 2 uurtjes stappen ze weer in de auto en krijgen ze de volgende hint: kinderchocolade. Deze hint vinden de jongens lastiger. “Gaan we ergens eten?”. “Of gaan we naar een snoepwinkel?”. Maar al snel zegt Khalil nagenietend: “het maakt me eigenlijk niet uit, want de dingen die we nu gedaan hebben waren al super, dus mijn dag kan niet meer stuk!”  
De volgende stop is in Wijchen, daar wacht een chocoladeworkshop bij Pauline. Onder het genot van limonade met chocolaatjes mogen ze van alles maken. Ze begonnen met het maken van een bakje waar alle bonbons in konden liggen. Daarna gingen ze aan de slag met een spuitzak waarmee zij hun namen konden spuiten en deze vervolgens konden versieren met vrolijke en vooral ook lekkere strooisels. Als laatste maakten zij monsterchocolade met enge gezichten, dat wordt smullen! 

Pizzabakkers

Vervolgens in de auto naar het laatste adres, de hint is nu een mini-pizza. Bij aankomst bij het restaurant wacht hen opnieuw een verassing: de pleegouders van Khalil zitten in het restaurant! 
Ze zijn super benieuwd naar de dag, maar de mannen moeten eerst nog even aan het werk. Ze gaan namelijk hun eigen pizza maken, beleggen en bakken in de keuken van dit restaurant. Begeleid door Luc maken ze extra lekkere pizza’s.  
Tijdens het eten vertelt Kahlil in geuren en kleuren wat ze allemaal beleefd hebben op deze Droomdag. Als klap op de vuurpijl krijgt hij nog een gesigneerd shirt van zijn favoriete voetballer Berghuis, dat hij direct in het restaurant aantrekt. Bovendien krijgt hij een kaart waarin staat dat de droomgidsen hem nog één keer meenemen naar een echte Ajax-wedstrijd. Iets om naar uit te kijken! 

Als allerlaatst krijgen beide jongens nog een aandenken aan deze Droomdag : Een gepersonaliseerde XXL-chocolade reep.  

Tot Slot

De droomgidsen vonden het leuk om deze bijzondere dag te organiseren voor Khalil en hadden een fijne band met hem. Het was een hele gezellige dag! Khalil benoemde dat hij het jammer vond dat hij Alicia en Jori nog maar één keer zou zien bij de voetbalwedstrijd.  
 
Ook zei hij dat ze helemaal geslaagd waren als droomgidsen. Een mooi compliment! 
Dat kwam ook van de pleegmoeder Desirée, die veel vertrouwen voelde vanaf de kennismaking. Khalil had de hele dag een lach op zijn gezicht. De ware Kahlil! 
 
 

Mede dankzij de sponsoren was het een onvergetelijke dag. Bedankt sponsoren! 

Deze Droomdag is mede mogelijk gemaakt door:

Stichting Lemon Pie
Atelier de Ezel, Erp 

Droomgidsen: Alicia Janssen en Jori van Doornik 

Fotograaf: Gerrit Davelaar 

Chauffeur: Stefan Akkers 

Tekstschrijver: Marjan Eikelenboom 

Facebook
Twitter
LinkedIn