IMG_4009

“Van ijskoningin naar zeemeermin”

Droomgidsen

Carlijn, Roxan en Yarra

Verrassing

Samen met de moeder van Katja gaan de droomgidsen naar de school van Katja om haar daar te verrassen. Dit doen ze met een roze limousine. Katja wordt verrast in de klas. Alle klasgenootjes hebben vooraf een blaastoeter gegeven en er is een confetti kanon. Het is wat je zegt een knallende, feestelijke verrassing en Katja is meteen blij en enthousiast. Bij het verlaten van de school vormen de leerlingen een haag waar doorheen Katja naar buiten naar de roze limo loopt. Iedereen loopt vervolgens mee naar buiten en zwaaien haar uit bij vertrek. Nog een extra verrassing, het beste vriendinnetje van Katja mag ook mee met deze Droomdag! Samen stappen ze in de roze limousine en gaan op weg.  

Sportiom

Ze rijden naar schaatsbaan het Sportiom in ‘s-Hertogenbosch. Katja droomt al langer over schaatsen, ze wil dit dolgraag een keer proberen. Bij het Sportiom wacht een bekende synchroon schaatser op Katja en haar vriendin om hen een schaats les te geven. Katja trekt haar schaatsen meteen aan en terwijl de anderen staan te kletsen stapt zij alvast het ijs op. Ze blijkt een natuurtalent! Ze is helemaal niet bang, terwijl het de eerste keer op schaatsen is voor haar. Eerst leren ze de standaard schaatsmoves: remmen, vaart maken, een rondje schaatsen en een bocht maken. Daarna komt de techniek! Katja leert achtjes te schaatsen, een pirouette te maken en een hele bijzondere beweging: de ooievaar. Dit is zo lang mogelijk op 1 been glijden, met het andere been gebogen zoals bij een ooievaar. Best moeilijk, maar Katja doet het gewoon. Ze geniet er zo van dat ze géén warme chocomel met slagroom wil komen drinken als pauze. Ze blijft liever schaatsen! Aan het eind krijgt Katja een bijzonder cadeau: een oude medaille van de schaatsster. Ook krijgt nog een ijsbeer knuffeltje en foto met handtekening.  

Paardrijden

Met een mooie grijze Volkswagen Tiguan van Van Udenhout rijden ze naar het Paardrijk in Berlicum. Hier gaan Katja en haar vriendin paardrijden op een paard genaamd Zorro, een prachtig zwart paard. Eerst alle voorbereiding. Een rij-outfit aan; laarzen, cap en jasje. Daarna Zorro schoonborstelen, opzadelen en dan eindelijk de bak in. Ze rijden rondjes, zigzaggen om de pion en durven zelfs in langzame draf. Daarna mogen Katja en haar vriendin samen op Zorro rijden zonder zadel. Dit is een hele bijzondere ervaring. Na de les sluiten ze fijn af met Zorro. Hij krijgt nog wat brokjes en wordt fijn verzorgd. Achterin de wei bekijken de meiden alle andere paarden. Wat zijn ze prachtig. Eentje is bijna 30 jaar oud, wow! 

Bubble Tea

Katja en haar vriendin laten elkaars hand bijna niet los. Wanneer ze kunnen houden ze elkaars hand vast deze dag. Zo lief. Wat een dikke vriendinnen. Er komt nog een ongeplande verrassing bij; de droomgidsen gaan spontaan ‘bubble tea’ drinken met de meiden. Lekker met aardbeiensmaak. Daarna gaan ze nog lunchen bij de MacDonalds. De meiden kiezen voor een Happy Meal met Pokémon kaarten en hangen nog lekker in de speeltuin. 

Zwembad met zeemeermin

Ze komen aan bij een huis met een prachtig zwembad. In dat zwembad ligt een zeemeermin in het water. Echt waar, een vrouw met een zeemeerminnenstaart! Katja en haar vriendinnetje zijn meteen door het dolle heen. Ze stellen veel vragen over de zeemeermin, is ze echt? Die staart ziet er zo echt uit! Als extra verrassing verschijnt ineens Pip van YouTube familie ‘De Bakkertjes’ om met ze mee te gaan zwemmen. Ze wordt door Katja en vriendin enthousiast verwelkomd met een (natte) knuffel. Pip maakt straks ook een vlog over deze ervaring, dus ze komen in een vlog van De Bakkertjes. Wow, wat een droom! De omgeving is geweldig. Alles is versierd met ballonnen, in op en rondom het water. Bij het omkleden blijkt dat er ook alpaca’s rondlopen, die mogen de meiden nog gaan voeren. Twee baby alpaca’s zijn te schattig, ze zouden ze het liefst mee naar huis nemen. Katja en haar vriendinnetje hebben de grootste lol samen met Pip. Ze genieten zichtbaar en bij het afscheid worden er dikke knuffels uitgedeeld. Als cadeau krijgt Katja ook nog een squishmallow van Pip. 

Wapen van Rosmalen

De meiden worden weer opgehaald met roze limo, wat een feest is dat. Als echte sterren worden ze vervoerd naar restaurant Het Wapen van Rosmalen. Wat ze daar eten? Sushi sushi en nog eens sushi! Dat is de grote favoriet. Aan het einde is er nog precies genoeg ruimte  groot bord met toetjes. Ook hier krijgt ze weer een squishmallow cadeau. Nu heeft ze er twee! Daarna is het tijd om de meiden naar huis te gaan brengen. Wat een heerlijke droomdag was het. Moe en voldaan gaan ze naar huis. 

Sponsoren bedankt!

Facebook
Twitter
LinkedIn