IMG_8888

Van dieren verzorgen tot spierpijn; Jurre heeft een top Droomdag!

De Droom

Jurre heeft mooie wensen en dromen. Zo wil hij graag buschauffeur worden. Dat is echt zijn grote droom. Rijden in een grote bus, heel Nederland door en misschien zelfs wel verder! Hij is gek op mooie auto’s. Vooral de Volvo is zijn favoriet, maar ook auto’s die lekker veel herrie maken. Hier kan Jurre echt van genieten. Net als van hardstyle muziek. Als Jurre even lekker wil ontspannen, bouwt hij het liefst van alles van Lego of maakt toffe actiefoto’s. 

Het is een grote wens van Jurre om te kunnen freerunnen. Dat is spannend en cool tegelijk. Wat zou het gaaf zijn als hij dit zou kunnen leren! Of met dieren werken. Hen verzorgen en van heel dichtbij bekijken, misschien wel aaien. Jurres dromen en wensen zijn fantastisch mooi en dichterbij dan ooit! 

Droomgidsen

Francis en Wouter

De Droomdag

Het is nog vroeg in de ochtend als Jurre thuis ontdekt dat de koffiepot voller zit dan normaal. ‘Krijgen we bezoek vandaag? De koffiepot zit veel voller dan anders!’ Jurre weet op dat moment nog niet dat zijn Droomdag vandaag zal plaats vinden. 

Gelukkig duurt het niet lang voordat hij dit ontdekt. En hoe! Voor zijn school staat er een onwijs toffe Porsche 911 van Porschedealer Van den Akker te wachten op een stralende Jurre en zijn pleegvader Gerard en droomgids Francis. De Droomdag kan officieel beginnen! 

Legio Lego voor Jurre 

In die geweldige Porsche 911 rijden Jurre en Ad van van den Akker. Gerard en Francis rijden er in een mooie Volvo achteraan. Let’s go! Met z’n allen gaan ze op weg van Boxtel naar Mierlo. Het duurt niet lang of Jurre staat in een Intertoyswinkel waar hij een supermooi cadeau kan uitkiezen. Daar hoeft Jurre niet lang over na te denken; het wordt een groot pakket van technisch Lego. Omdat de franchise Intertoys ook graag zelf iets wil doen voor Jurre, ontvangt hij een tas met daarin nog meer Lego. Wauw, dat wordt bouwen geblazen. Iets waar Jurre nu al naar uitkijkt. 

Een aap op je knie 

Vanaf de speelgoedwinkel maakt de Porsche plaats voor de mooie Volvo, waar Gerard en Francis al even in mochten rijden. Jurre kijkt ook weer in deze auto z’n ogen uit. Hup, cadeaus in de kofferbak. Het is tijd om in te stappen! Op naar dierentuin Dierenrijk in Mierlo. Even verderop staat fotograaf Patrick Jurre en de rest al op te wachten. Klaar voor het maken van fantastische foto’s. Na wat drinken en wat lekkers is het tijd om verwelkomt te worden door Simone. Zij is vandaag de persoonlijke gids voor Jurre. En Jurre is vandaag voor even een echte dierenverzorger. Stil zitten is er niet bij, de stokstaartjes moeten eten en ook de wilde zwijnen willen graag wat aandacht van Jurre. Bij de Maki’s krijgt Jurre een onverwachte en niet geplande verrassing; een Maki op z’n knie. De zachte, lange zwart witte staart van de Maki kriebelt in z’n nek. Ook duikt er een enthousiaste Maki op Jurre’s schoot. Wat een ervaring! Jurre krijgt de glimlach niet van z’n gezicht. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Unboxen maar!

Na het dieren verzorgen mag Jurre even lekker onderuit in de Volvo van Auto Roosmalen, op weg naar….  
Ho, wacht even! Voordat er gereden en gerelaxt kan worden, moet er eerst een cadeau worden uitgepakt. Unboxen maar! Uit de stoer ingepakte verpakking komt een onwijs stoer trainingspak van Black Banana’s tevoorschijn. Jurre is er zo blij mee!  

Zodra de Volvo van de parkeerplaats bij Dierenrijk wegrijdt, geven Francis en Gerard een hint. Dit trainingspak kan je weleens nodig hebben bij de volgende activiteit. Jurre is direct ‘aan’, wat zou deze activiteit zijn? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Freerunner Jurre!

In Nijmegen komt hij erachter. Ze staan voor een groot complex waar het uitdagende freerunnen wordt gegeven. Freerunnen, iets wat Jurre heel gaaf vindt. Tymen, de leraar freerunnen, is er klaar voor en Jurre ook. Er wordt gerold, gesprongen en natuurlijk uiterst professioneel weer op beide benen geland. De een na de andere stunt krijgt Jurre aangeleerd en hij blijkt ook nog eens een supersnelle leerling te zijn! Dat is dubbelop cool! Al snel rent en springt hij onder begeleiding van Tymen van kast tot kast, en geloof maar dat dat behoorlijke hoge kasten zijn met flinke afstanden ertussen! 

‘Ik heb nu al spierpijn!’ zegt Jurre na de freerun clinic. Maar wel met een giga-grote glimlach. En dat vinden Francis en Gerard helemaal niet gek! Net op het moment dat Jurre weer lekker is gaan zitten in de luxe Volvo en denkt even uit te kunnen rusten, wordt er op het raampje getikt. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Verkeerde auto? 

‘Jurre, kan je even uitstappen? Dit is de verkeerde auto!’ Jurre kijkt verbaasd. Hoezo verkeerde auto? Al snel blijkt het inderdaad de verkeerde auto te zijn. Er staat namelijk een vet-rode Audi TT te wachten op Jurre. Hoor je die motor al pruttelen? Jurre wel en hij weet niet hoe snel hij deze waanzinnige auto van dichtbij en natuurlijk van binnen moet bewonderen. 

Niet alleen dat, hij rijdt er ook in mee. Wat een geluid, wat een power! Dit is racen! Op naar Haarsteeg! 

Het is tijd voor een Hardstyle party! 

En wat er in Haarsteeg te doen is? Daar komt Jurre, buschauffeur in spe en Hardstyle muziekliefhebber, al snel achter. Er staat namelijk een partybus voor hem klaar van Lekker Geel Busje. En wat is een partybus zonder muziek? Precies, dat is niets! Daarvoor is Jurre nodig. Als DJ mag hij in deze bus aan de slag. Dan kies je natuurlijk je eigen favoriete muziek! Voor Jurre is dat Hardstyle. En hard gaat het zeker! Onder leiding van Richard is Jurre het gehele rondje door ’s-Hertogenbosch Mister DJ Jurre. De koning van de Hardstyle! Dit fantastische moment wil Jurre natuurlijk nooit meer vergeten en daarom worden er foto’s gemaakt door fotograaf Jaleesa. 

Jurre mist Wouter

Wat een avontuur is het vandaag. Er lijkt geen einde aan het plezier van Jurre te komen. Hij geniet met volle teugen van zijn bijzondere Droomdag. Ondanks dat het een tjokvolle dag vol avontuur is, geeft Jurre aan dat hij het jammer vindt dat Wouter, de andere droomgids, er vandaag niet bij kan zijn. Wouter is de partner en medeorganisator van Francis. Helaas is hij ziek. Jurre zou Jurre niet zijn als hij niet eerlijk en open zou toegeven dat hij het echt wel jammer vindt.  

Sushi en vuurwerk

Maar ook zonder Wouter gaat het avontuur van vandaag gewoon door! Natuurlijk!  
De Volvo is door Francis stiekem omgeruild voor haar eigen fantastische auto. Een Audi Etron en dat vindt Jurre ook absoluut geen probleem. Al die mooie auto’s! Hij is er weg van. Natuurlijk komt ook deze auto speciaal voorrijden voor Jurre. Instappen maar en rijden naar Best. Het is tijd voor een lekker hapje eten bij het sushi Restaurant Nagoya. Bij een Droomdag als vandaag is het dan natuurlijk extra leuk om Jurre zelf in de keuken aan de slag te zien. Chefkok Jurre maakt de lekkerste sushi en, jawel, het toetje voor Gerard en Francis. Een toetje met vuurwerk en allerlei lekkers. Opgediend door ober Jurre, want naast chefkok sushi is hij ook al een volleerd ober.  

Tijdens het oppeuzelen van het lekkerste toetje ooit, wordt Jurre verrast met de laatste verrassing van vandaag; een cadeaupakket met allerlei games van 999 Games en een tegoedbon voor toffe sneakers met zijn eigen naam en in zijn lievelingskleuren. Hoe tof is dat! 

Magnetische herinnering

En dan is de dag echt voorbij. Voorbij gevlogen, dat is zeker. Maar wat een dag! Francis brengt Gerard en Jurre weer lekker thuis, waar Anja al op hen staat te wachten. Francis krijgt een prachtige bos bloemen en een magneet van Best als dank voor deze dag. Die magneet prijkt al mooi tussen alle andere magneten aan het herinneringenbord. Als echte verzamelaars zijn Francis en Wouter hier ontzettend blij mee! 

Jurre is expert in bouwen 

Al een dag later krijgt Francis van Anja een paar foto’s; Jurre is druk aan het bouwen met zijn Technisch Lego pakket. Een aantal dagen later is hij nog steeds vol aan de praat over zijn Droomdag en ook het bouwwerk van Technisch Lego is af. Een herinnering voor altijd! 

Sponsoren, bedankt!   

Jurre zijn Droomdag zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder:  

Stichting Lemon Pie

Tesla wensrit / Roel van Buren 

Facebook
Twitter
LinkedIn