IMG_3144

Valentino’s onvergetelijke Droomdag met LEGO en supersnelle auto’s

De Droom 

Valentino wil dolgraag een keer karten. Hij houdt van Lamborghini’s en is een echte LEGO fanaat. Later wil hij bij de politie, misschien wel als geheim agent. Zijn lievelingseten? Snoep… heel veel snoep. En hij wil dolgraag een keer spareribs eten in een “echt” restaurant.  

Droomgidsen 

Evelien & Marlies 

De Droomdag 

Het is een schitterende ochtend als Valentino goedgemutst uit bed stapt. Hij heeft nog geen idee wat hem vandaag allemaal te wachten staat. Plots klinkt een luid geronk, wat zou dat kunnen zijn? Samen met zijn zusje kijkt hij nieuwsgierig uit het raam boven de deur. Valentino’s mond valt open van verbazing als hij ziet wat er voor het huis staat: Een knaloranje Lamborghini Murciélago!! Even vindt hij het een beetje spannend, maar al snel kruipt hij glunderend op de bijrijdersstoel van de prachtige auto. “Wow, stoere auto!”, roept hij. Samen met droomgidsen Marlies en Evelien gaat hij op pad, zijn Droomdag is begonnen! 

De eerste stop is bij Valentino’s school. De chauffeur besluit een kleine omweg te nemen met een tunnel, waar het geluid van de motor een spectaculair effect heeft. Tijdens de rit kletst Valentino non- stop met de chauffeur, heel gezellig! Eenmaal op school geeft hij meester Casper een dikke knuffel, het is duidelijk dat ze een fantastische band hebben. Hoewel al zijn klasgenoten wel een ritje willen maken in de Lamborghini, is deze echt alleen voor Valentino. Wat een geluksvogel! Het is wel even wennen om over te stappen van de Lamborghini in de Golf van droomgids Evelien, maar hier passen ze tenminste met zijn drieën op de achterbank. Wel zo gezellig voor de lange rit.

Gelukkig is in de auto voor alles gezorgd. Er is een grote stapel Donald Ducks, en er zijn meer dan genoeg snoep en snacks voor onderweg. De jongens beginnen meteen te brainstormen over waar de dag hen zal brengen. “Ohh, gaan we karten?”, vragen ze zich af. Ze vinden het heel spannend dat ze nog niet precies weten wat er deze dag allemaal gaat gebeuren.  

Het gezelschap stopt eerst bij McDonald’s. Hier is een speciale VIP-ruimte voor Valentino geregeld.  Na het bestellen van hun favoriete snacks vliegen de jongens eerst naar buiten. Even alle energie eruit. Als het eten er is kunnen Valentino en zijn vrienden hun geluk niet op met de overvloed aan kipnuggets, burgers, frietjes en milkshakes. Voor ze weg gaan mogen ze óók nog hun eigen ijsje tappen. Wat een feest! 

De LEGO Experience 

Dan is het tijd voor de eerste activiteit van de dag: de LEGO Discovery Centre in Scheveningen. Het zit direct aan het strand, praktisch naast het Kurhaus. Het is koud en zonnig en het strand van Scheveningen wordt met grote bulldozers klaar gemaakt voor een nieuw zomerseizoen. De jongens rennen de promenade op en zien de zee! Dat hadden ze vandaag zeker niet verwacht. Dan zien ze vanuit hun ooghoek de enorme giraffe die voor de ingang van het LEGO Discovery Centre staat. Ze rennen ernaar toe. Wat gaaf! Eenmaal binnen kijken de jongens hun ogen uit, zoveel LEGO hebben ze nog nooit gezien! Zo is de hele skyline van Scheveningen nagemaakt met LEGO en zijn er gigantische LEGO-poppetjes. Het allergaafst vinden ze de racebaan waar ze met zelfgebouwde autootjes mogen racen. “Ohhh, hier kunnen we de hele dag wel blijven!”, roept Valentino uit. Als ze daarna ook nog een legoworkshop van de super creatieve Trevor krijgen, is het feest compleet. De Lego creatie die ze daar maken mogen ze meenemen naar huis én ze mogen van Trevor nog een eigen Lego-poppetje uitzoeken. In de winkel krijgen ze als klap op de vuurpijl ook nog een sleutelhanger cadeau van droomgidsen Evelien en Marlies. En dan is het alweer tijd om te gaan.   

Op weg naar de auto vertellen de heren dat ze best trek hebben gekregen. Dat komt goed uit, want voor de late lunch rijden ze door naar Woerden voor het pannenkoekenrestaurant Tante Truus. De jongens mogen hier hun eigen pannenkoeken bakken. Ze genieten van het maken en eten van hun creaties, versierd met slagroom en smarties. Het smaakt zo lekker dat ze nog wel een tweede pannenkoek lusten.   

Politie-escapade in Apeldoorn 

Als iedereen zijn buikje rond heeft gegeten, rijdt het gezelschap door naar kartbaan Zero55 in Apeldoorn. Op de achterbank kijken de jongens naar Dutchtuber, hij is Valentino’s favoriete YouTuber. Even een lekker rust momentje na alle indrukken tot nu toe. Als ze de parkeerplaats van de kartbaan oprijden zien ze meteen een politiebus en undercoverauto staan. “Zijn die hier voor ons? Wow!” Valentino en zijn vrienden zijn diep onder de indruk van de agenten en hun wagens. Al snel zit Valentino in de politiebus, waar hij direct de sirene en het zwaailicht heeft gevonden. Ook krijgen ze uitleg over de undercoverauto, razend interessant. Ze bestoken de undercoveragent met vragen over de auto en zijn werk. Als de achterklep opengaat, zien ze daar een kogelvrij vest, een granaat en een groot geweer liggen. “Mogen we daar Fortnite mee spelen?”, vragen ze. Dat mag helaas niet, maar de agent wil wel met ze karten! Bij de kartbaan is het lekker rustig. Het lijkt wel of Zero 55 alleen voor Valentino open is vandaag. In twee heats laten ze zowel de agent als droomgids Evelien zien wat ze kunnen. Snelheidsduivel Valentino wint zelfs de eerste ronde. “Ohh dit is gaaf!”, roept Valentino. Voordat ze terug de auto in gaan, nemen ze nog afscheid van de agent, die met gierende sirenes een onvergetelijke indruk achterlaat. 

Een afsluiting om nooit te vergeten 

De dag wordt afgesloten in restaurant De Beren in Apeldoorn. Valentino’s eerste keer in een ‘echt’ restaurant is een waar feest. Zodra hij de kaart ziet valt zijn oog op een toetje met ijs en churros, maar eerst geniet hij van de spareribs en een megagrote warme chocolademelk met slagroom. Een beetje een gekke combinatie, maar op je Droomdag moet dat gewoon kunnen. Daarna is er ook nog ruimte voor dat superlekkere toetje. Na al het lekkers van vandaag krijgt hij het niet meer op, maar de churros gaan lekker mee naar huis. Als ze het restaurant uitkomen zegt Valentino: “Eigenlijk hoor ik nu al in bed liggen”. Het is dan ook tijd om de Droomdag af te sluiten. Ze rijden terug naar huis, de terugreis is gevuld met gesprekken en reflecties op de dag.  Valentino beoordeelt de dag als een “0”, wat voor hem het allerbeste betekent – in werkelijkheid een dikke 10! Als ze thuis zijn aangekomen staan de vaders van de vriendjes al klaar om hen op te halen. Dan worden Valentino en zijn vrienden nog één keer verrast door de droomgidsen met een persoonlijke LEGO-kaart en een grote snoepzak. Dit is de perfecte afsluiting van een dag vol verrassingen. Valentino is overweldigd door de ervaringen van de dag en verteld thuis meteen honderduit over zijn belevenissen. Hij verheugt zich nu al op morgen, als hij over zijn Droomdag mag vertellen aan al zijn klasgenoten en aan meester Casper. 

Sponsoren bedankt! 

Valentino zijn Droomdag zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder: 

Stichting Lemon Pie

Zero55 

Facebook
Twitter
LinkedIn