3A02A9B6-4514-47DC-8149-68619AAA62DC

Stitch-fan Zayna beleeft de dag van haar dromen

De droom 

Zayna is groot fan van Stitch en zou weleens een hele dag willen doen waar ze gek op is: make-uppen, knutselen, springen, lekker snoepen en nog veel meer! 

Droomgidsen 

Joelle & Niels 

Stitch 

Zayna zit middenin een rekentoets als er ineens onrust heerst in de hele school. Alle andere klassen stormen naar het raam, wat is dat nou? Stitch van Lilo & Stitch in onze school?! Dan komt droomgids Joelle samen met Stitch de klas in. Vol enthousiasme staat Zayna klaar in haar mooie Stitch-trui want ze weet, vandaag is het haar Droomdag! 

De school wordt weer op zijn kop gezet wanneer er een limousine arriveert! Zayna’s groep creëert een boog met handjes zodat ze als een echte ster over de rode loper naar de limousine kan lopen. Haar vriendin gaat gezellig mee op deze bijzondere dag. De nieuwsgierige klasgenoten mogen even een kijkje nemen in de limo.  

Een verwen moment 

De rest van de dag blijft nog even een verrassing en vol enthousiasme vertrekken de meiden samen met droomgidsen Joelle en Niels. In de limousine worden vrolijke foto’s gemaakt en gesnoept van macarons. Dan is het zo ver, de eerste activiteit: Best Beauty Point. Bij een echte beautysalon worden de meiden volledig verwend met een gezichtsbehandeling en make-up. Nu de meiden volledig ontspannen en prachtig opgemaakt zijn, is het alweer tijd voor de volgende verrassing.  

Dippiedoe & Jumpen

Weer terug in de limo wordt Zayna verrast met een mooie kaart. Zayna is ontzettend fan van de Efteling, en als verrassing mag zij samen met haar opa en oma naar het betoverende pretpark, waar ze zelfs blijven slapen! Zayna is ongelofelijk verrast en kijkt nu al uit naar het uitje. Maar eerst nog even genieten van haar Droomdag en de volgende activiteit: Dippiedoe! De meiden leven zich volledig uit, samen van de grote glijbaan en overal op de foto. Na lekker gespeeld te hebben gaat het gezelschap weer door, er staan namelijk nog meer verrassingen op de planning. 

De volgende stop is Jumpsquare, waar de actieve meiden zich vermaken met een speciaal bandje om hun timing te meten en wedstrijdjes te doen. Zayna heeft de tijd van haar leven en roept: “Ik heb nog nooit zo’n leuk bandje gehad!” 

McDonald’s & de Choco Blob

Na de activiteiten hebben de meiden flinke trek, en waar kun je beter lunchen dan bij McDonald’s? Zayna en haar vriendin genieten van een Happy Meal met speeltje en weten ook hier weer een feestje van te maken met zelfbedachte spelletjes. Na de lunch krijgen ze een rondleiding in de keuken. Ze mogen zelfs een eigen McFlurry maken! Ze hebben speciaal voor droomgids Niels helemaal zelf een ijsje samengesteld, met alles door elkaar: Oreos, M&M’s en chocoladesaus. Ze noemen de creatie: de Choco Blob! Met een volle buik stappen ze weer in de limo, op naar de volgende verrassing! 

Werken als een echt juf 

Zayna’s droom om BSO-juf te worden komt uit als ze aankomen bij BSO Little People. Knutselen, buiten spelen en voetballen met de kinderen bevestigen haar liefde voor het vak. Als droomgids Joelle vraagt of ze nog steeds BSO-juf wil worden, antwoordt Zayna: “Ja, het lijkt me nog steeds heel leuk”.  

Keramiek Schilderen

Tijd om verder te gaan. Zayna weet dit keer echt niet wat ze kan verwachten als ze bij een groot gebouw aan komen. Een grote verrassing volgt: keramiek schilderen! Perfect voor de creatieve meiden. In opperste concentratie en in alle rust maken Zayna en haar vriendin prachtige matchende kunstwerken. Vol trots bewonderen ze hun creaties voordat het tijd is om verder te gaan. In de auto op de terugweg bedenken de vrolijke meiden nieuwe liedjes op het bestaande nummer “Pink Fluffy Unicorn”. 

Zelf pizza’s bakken

De dag eindigt met het bakken van eigen pizza’s bij Piazzini. Erg veel groenten zijn er op de pizza’s niet te vinden, maar vandaag mag het. Het is tenslotte niet elke dag een Droomdag! 

Na een dag doordrenkt van avonturen, gelach en het vervullen van haar grootste dromen valt Zayna volgens opa en oma als een blok in slaap.  

Droomgids Joelle zegt na afloop: “Ik ben ontzettend dankbaar voor de mogelijkheid om dit te organiseren”. Ook kreeg zij ontzettend veel energie van de inzet van alle sponsoren. Droomgids Niels, die zelf pas 22 is, hoopt andere jongeren te inspireren om ook Droomdagen te organiseren, juist omdat kinderen sneller een connectie hebben met jongeren. 

Sponsoren bedankt!

Zayna’s Droomdag zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder: 
Stichting Lemon Pie

Best Beauty Point  

Geschreven door: Kelly Muntslag 

Facebook
Twitter
LinkedIn