DSC09562

Solei’s Droomdag vol paardenliefde 

Nieuwe paard rijkleren uitzoeken, een voltige les, een Fries paard ontmoeten, springen op trampolines, je eigen pizza maken! 

De Droomgidsen 

Annelies Kerckhoffs, Claartje van der Schoot 

Het begin

Solei zit net in de klas als opeens de deur opengaat. Ze mag mee, want het is tijd voor de Droomdag! Ze is zo blij en geeft een dikke knuffel aan de Droomgidsen. Dan is er nog een verrassing, haar vriendinnetje Elisa mag ook mee! Samen stappen ze de gele Porsche in. De hele klas zwaait ze uit als de meiden vertrekken. “Ik hoop dat we iets met paarden gaan doen!” zegt Solei in de auto. Bij de Decathlon mogen ze sportkleren uitkiezen. Daarna vertrekken we naar de eerste activiteit!  

Kunstjes op een paard 

Na een korte autorit rijden we het terrein van manege De Roosenheuvel in Dongen op. Met een enorme glimlach stapt Solei uit de auto, want we gaan iets met paarden doen! Begeleidster Mitzy staat ons al op te wachten. Solei mag voltige gaan leren! Eerst zit ze nog op het paard, maar al snel heeft Solei een been in de lucht! Solei doet allerlei kunstjes op de rug van een paard. Echt heel knap! Ook Elisa mag oefenen met voltige. Solei moedigt haar vriendinnetje aan. De meiden zijn heel trots op elkaar. Op het laatst zitten Solei en Elisa samen op het paard! Ze zitten met de ruggen naar elkaar toe en hebben de grootste lol. 

Als je Solei vraagt wat haar lievelingspaard is, krijg je als antwoord altijd: een Fries! Wat een toeval dat er een Fries uit de stal gehaald werd! Solei mag het paard borstelen en aaien. Dat doet ze met heel veel plezier. Helaas moeten we nu alweer gaan. Gelukkig komen er nog heel veel andere leuke activiteiten aan! Snel de auto weer in dus. 

Lunchen en cadeautjes 

We komen aan bij de McDonalds Reeshof. Daar kunnen de meiden even lekker lunchen en kletsen. Ook zijn er cadeautjes! De meiden krijgen allebei een fotolijstje met een mozaïekpakketje. Dit mogen ze meteen in elkaar knutselen. Solei krijgt ook een dekbed van “Penny”! Ze straalt als ze ziet wat het is. Ook de McDonalds heeft nog een cadeautje. Iedereen krijgt prachtige McDonalds sokken! Na de cadeautjes eten we nog even een ijsje. Dan is het alweer tijd voor de volgende stop! 

Trampoline springen 

De Porsche rijdt een parkeerplaats op. Solei springt op en neer van blijdschap, want we gaan naar Jumpsquare! Met stralende ogen rennen de meiden naar de ingang. Daar aangekomen krijgen ze een paar sokken van Jumpsquare. In het springparadijs is zo veel te doen! Trampolines, klimrekken, maar ook een spannende loopbrug met een heel dun lijntje waar je overheen moet lopen. Solei kan niet kiezen wat ze het leukste vindt! Het moeilijkste is het dunne lijntje. Solei valt er vanaf en landt zomaar op Elisa! De meiden moeten er heel hard om lachen, want er liggen allemaal zachte schuimblokken die lekker voelen als je valt. 

Pizza’s maken én opeten 

Na het springen is de auto snel naar de Happy Italy gereden, want het is tijd voor avondeten. Daar wacht nog een verrassing, want ze mogen zelf hun pizza gaan maken! Aangekleed met een Happy Italy T-shirt en haarnetje staan we in de keuken. Er is zo veel te kiezen. De meiden bedekken hun pizza met allemaal lekkere dingen. Daarna schuift Solei samen met pizzabakker Modjo de pizza’s in de hete oven.  

Niets is lekkerder dan je eigen pizza opeten natuurlijk. Solei zit nog wel een beetje vol van de lunch. Als oplossing bedenkt ze dat je een pizza ook dubbel kunt vouwen! Toch is het nog een beetje te veel. Gelukkig kan ze de rest meenemen naar huis. Na het eten is het ook nog tijd voor een toetje! Modjo gaat samen met de meiden een Nutella pizza maken! Lekker bedekken met Nutella en andere lekkere dingen. De meiden zitten al flink vol, maar ook deze pizza mag mee naar huis!  

Dan zit de Droomdag er toch op. De meiden krijgen nog een mooie foto mee in hun zelfgemaakte fotolijstje. Elisa wordt thuis afgezet en daarna brengen we ook Solei naar huis. Het was een geweldige Droomdag! 

Tot slot 

Lieve Solei, lieve macaroni,  

Je hebt heel erg genoten van de prachtige Droomdag. Maar jij niet alleen, ook wij als begeleiders hebben heel veel plezier gehad! De manege bezoeken was voor jou het hoogtepunt van de dag. Je bent zo gek op paarden! De band met je vriendinnetje Elisa was prachtig om te zien. Je hebt je naam echt eer aan gedaan, want wat heb je gestraald op deze fantastische Droomdag! 

Sponsoren bedankt! 

Penny 

Facebook
Twitter
LinkedIn