13

Rolls als Max Verstappen op de kartbaan en als ballenjongen en koning bij Ajax

Droomgidsen

Annemiek en Margriet 

De Droomdag 

Racen op twee en vier wielen, werken op een kartbaan, voetbaltrucjes oefenen, als échte ballenjongen langs het veld bij Ajax en een wedstrijd bekijken als een koning! 

Rolls in een Rolls-Royce 

Het is zaterdagochtend en de bel gaat. Rolls doet open en ziet een hele mooie Rolls-Royce staan. Hij snapt het meteen: de Droomdag gaat beginnen! Als verrassing mag zijn vriendje ook mee op deze Droomdag. Samen stappen ze in de Rolls-Royce en zakken weg in de zachte stoelen. De chauffeur van de Rolls Royce zoeft de jongens naar de kartbaan in Poeldijk. Als ze uitstappen bij Van der Ende Racing staan de twee droomgidsen al te wachten. De jongens mogen daar gaan motorcrossen met RACE-KIDS. 

Rolls als Max Verstappen op twee wielen

Rolls en Sam krijgen allebei een hele gave minibike. Daarmee mogen ze rondjes gaan racen op de langste indoor kartbaan van Europa! Ze dragen een stoer motorcross-pak, motorschoenen en een helm. De instructeur geeft een beetje les en al snel zakt Rolls naar beneden in de bocht en gaat hij als een echt racemonster door de baan! Zijn knieën raken bijna de grond. Rolls en Sam vallen allebei een paar keer, maar dat is niet erg. Het racen ging erg goed en was heel leuk!  

Na het rijden op de minibikes nemen we afscheid van RACE-KIDS. Toch blijven we zelf nog op de kartbaan, want we zijn hier nog zeker niet klaar! Rolls en Sam mogen in echte karts een paar rondjes rijden. Als een echte Max Verstappen gaat Rolls door de baan heen! 

Trucjes oefenen met Hugo Vliese en werken op de kartbaan 

Vlak voor de lunch komt een speciale gast binnenlopen. Het is Hugo Vliese! Hugo is twee keer wereldkampioen freestyle voetballen. Hij laat Rolls en Sam allerlei trucjes zien. De jongens oefenen heel veel en het lukt Rolls een rondje ‘Rond de wereld’ te doen! Tijdens de lunch krijgt Rolls ook nog een heel gaaf cadeau. Een Ajax shirt met rugnummer 14! Meteen trekt hij dit aan en gaat hij de trucjes oefenen in zijn nieuwe shirt. Na het oefenen mag Rolls de speciale bal van Hugo Vliese houden. 

We zijn nog steeds op de kartbaan, want de volgende droom van Rolls gaat in vervulling. Hij mag gaan werken op de kartbaan! Hij krijgt een mooi werkshirt van Van der Ende Racing en maakt kennis met zijn collega’s. Samen met zijn vriendje mag hij de karts starten, de karts de baan opsturen en vlaggen zwaaien. Ook mag hij de karts op de juiste plek zetten en de banden wisselen, net als in de Formule 1. Na afloop mogen ze beide nog een rondje karten. De werkdag zit erop en daarmee ook deel één van de Droomdag.  

Ballenjongen bij Ajax

Het is zondag en we stappen in de auto naar Amsterdam. Hij mag namelijk ballenjongen zijn bij een wedstrijd van zijn favoriete club Ajax! Rolls zit aan de rechterkant van het doel. Gelukkig voor hem valt Ajax heel veel aan via die kant. Rolls heeft veel te doen en doet het erg goed. Hij geeft de bal aan de spelers en keeper van Ajax. Hij zit heel dicht bij de voetballers, echt heel gaaf! En Ajax wint met 4-1! 

Op de stoel van de Koning een AJAX-wedstrijd kijken

En dan…. vier weken later mag Rolls nog eens naar AJAX, met VODAFONE/ZIGGO. Deze keer kijkt hij de wedstrijd AJAX-Sparta vanuit de stoel waar de Koning ook wel eens zit, recht boven de middenlijn. Heel gaaf. Hij kan hier het hele veld goed zien en veel leren van de spelers, want zijn grote droom is om profvoetballer bij AJAX te worden. Rolls denkt dat AJAX weer gaat winnen. Hij krijgt gelijk, het wordt 2-1. Na de wedstrijd gaat hij op de foto met bijna alle spelers. En ook coach John van ’t Schip wil graag met Rolls op de foto. Hij krijgt van allemaal ook een handtekening. Echt super gaaf. Een hele mooie afsluiting van zijn Droomdag! 

Sponsoren bedankt! 

Rolls zijn Droomdag zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder:  

Stichting Lemon Pie
LeaseCompany 

Facebook
Twitter
LinkedIn