Klimrijk 2

“Ooo Klimrijk! Dat wil ik al vanaf mijn vijfde”

De Droomdag

De Droomdag van Jesse staat in het teken van echte stoere jongensdingen: houtbewerken, klimmen, tractors en nog veel meer!

Droomgidsen

Rie-Jean, Arthur & Vera – Van Dorp Zwembadtechniek

Verrassing

Jesse is samen met zijn klas nietsvermoedend op weg naar de gymles als er ineens een prachtige oranje Lamborghini voor hem staat. Alle kinderen zijn door het dolle heen, maar Jesse heeft nog niet door dat deze gave auto helemaal speciaal voor hem geregeld is! Dan ziet Jesse zijn pleegouders Anja en Gerard staan en valt het kwartje: vandaag is het zijn Droomdag!

De hele klas stormt joelend op de Lamborghini af. Om de beurt krijgt iedereen de kans om in de stoere auto te zitten terwijl de juf foto’s maakt. Droomgidsen Rie-Jean, Vera en Arthur genieten van het trotse gezicht van Jesse. Zijn goede vriend Bruce mag ook gezellig mee vandaag. Terwijl de hele klas hem uitzwaait op weg naar zijn Droomdag, scheurt Jesse richting zijn volgende verrassing.

Knutselen

De rit is fantastisch! Jesse wordt in zijn stoel gedrukt terwijl de krachtige auto over de weg ‘vliegt’. Zijn ogen stralen wanneer hij wordt afgezet bij het Stadshobbycentrum in Eindhoven. Dit is namelijk de volgende verrassing. Jesse is ontzettend creatief en knutselt graag met hout. Vandaag kan hij laten zien wat hij in huis heeft in een echte houtbewerkingsfabriek! Jesse en Bruce luisteren aandachtig naar de uitleg van Lauw. Nu is het tijd om met het grote gereedschap en de machines te werken. Hier hebben de jongens wel hun spierballen bij nodig, maar het gaat ze uitstekend af! In opperste concentratie genieten de twee vrienden van het bouwen van een prachtig vogelhuisje en een echte gereedschapskist.

Klimmen

Tijd voor de volgende verrassing. Terwijl het gezelschap het terrein oprijdt van Klimrijk Brabant roept Jesse blij: “Ooo, Klimrijk! Dat heb ik altijd al vanaf mijn vijfde gewild!” Vol moed beginnen Jesse en Bruce aan het eerste parcours. Hoog in de bomen klimt Jesse van de ene naar de andere boomstam. Het is toch iets spannender dan gedacht! Maar met de aanmoediging van de droomgidsen en de begeleiding van Klimrijk overwint Jesse zijn angst en volbrengt het parcours! Tijd voor een welverdiende lunch met een lekkere tosti. Jesse heeft ook altijd al eens willen ziplinen, en dit is mogelijk bij parcours 2 van Klimrijk. Toch twijfelt Jesse of hij een nóg moeilijker parcours wel aandurft. Maar droomgids Vera durft niet alleen. “Samen kunnen wij dit Jesse!” zegt ze. Jesse raapt al zijn moed bijeen en besluit het toch te proberen. Het gaat hartstikke goed en hij legt het hele parcours, inclusief zipline, af. Wat een overwinning! Iedereen is ontzettend trots op hem.

Jesse en Bruce zijn aan het ‘vissen’ naar wat er nu gaat komen. De droomgidsen grappen dat ze weer terug naar school worden gebracht om te rekenen, maar daar komt niets van in!

De vrachtwagen van opa

Met een smoes wordt Jesse van de parkeerplaats naar de weg geleid. Hier staat een grote vrachtwagen van Vice Versa op hem te wachten. Jesse herkent de vrachtwagen meteen, slaat een diepe zucht en zegt “opa”. De opa van Jesse is begin dit jaar overleden. Hij werkte als vrachtwagenchauffeur bij Vice Versa, en Jesse heeft een prachtige foto van zijn opa op zijn kamer, waarop opa voor exact dezelfde vrachtwagen staat. Jesse mag nu precies zo’n zelfde foto maken. Het is een mooi en emotioneel moment. Maar daar blijft het niet bij; de jongens mogen in de grote vrachtwagen en worden hierin naar de volgende activiteit gebracht.

Boer

Jesse wil later boer worden! Dus mag hij alvast een kijkje nemen op een echte boerderij. Eerst naar de koeien. Hier wordt uitgelegd hoe ze met robots gemolken worden. De koeien zijn erg nieuwsgierig maar als Jesse hen probeert te aaien, zijn ze toch een beetje bang. Bij de kalfjes hebben ze meer succes! Tijdens het voeren laten de dieren zich door de jongens aaien. Ze krijgen zelfs een lik met hun ruwe tong! Jesse geniet en wordt er even helemaal stil van. Tijd voor de tractoren. Boer Toon Jennissen geeft uitleg over de verschillende voertuigen. Jesse mag er zelfs in! Hij zit nog hoger dan in de vrachtwagen. Hij neemt alles goed in zich op. Of hij later met dieren of machines wil werken, weet hij nog niet. Ter afsluiting krijgt hij een boek van boer Toon met daarin alle voertuigen van de boerderij.

Jumpsquare

De volgende rit wil Jesse graag bij droomgidsen Arthur en Vera in de Audi. Als er naar zijn favoriete muziek wordt gevraagd, antwoordt Jesse meteen: Slam FM! Met de radio hard aan, glunderend met zijn goede vriend Bruce, rijdt het gezelschap naar de laatste activiteit. Jumpsquare! Hier krijgen Jesse en Bruce een privéles van gymmaster Thijs! Ze leren allerlei trucs, waaronder een echte salto!

Ze spelen tikkertje, verstoppertje en er komen zelfs ballen aan te pas. Moe en voldaan nemen de jongens hun welverdiende Jump diploma in ontvangst. Ook krijgen ze mooie sokken, een gaaf T-shirt en een pet ter afsluiting. Ze zijn helemaal in de watten gelegd. Alsof dat nog niet genoeg is krijgt Jesse ook nog een tegoedbon om nog eens te komen springen. Waarop hij als reactie roept: “O Thijs! Wanneer ben jij weer hier? Want dan komen we weer met jou springen!”

McDonald’s

Iedereen heeft trek gekregen van de leuke dag. Op naar de McDonald’s! Als verrassing zijn pleegvader Gerard, Jesse’s broertje Jurre en zijn zusje Lindy ook aanwezig. Er wordt gezellig gegeten in de speciale verjaardagskamer. Jesse geniet van zijn hamburger met patat terwijl hij zijn speciale placemat bekijkt. Hierop staan foto’s van alle activiteiten die hij deze dag heeft mogen beleven. Als afsluiter krijgt hij nog een tas gevuld met cadeaus om mee te knutselen. Van gereedschap tot aan een zakmes. “Wauw” zegt Jesse’s pleegvader. “Dat is nog beter gereedschap dan wat ik heb!” Om te laten zien wat voor speciale dag hij vandaag heeft gehad, besluit Jesse om alle foto’ s mee naar school te nemen, evenals zijn gereedschap, cadeautjes en zakmes.

Droomgidsen bedankt!

Rie-Jean: “Ik heb er een heel goed gevoel bij”. “Om dat snoetje van hem te zien, wat was dat mooi”. Vera: “Die glimlach en die glinstering in zijn ogen; je ziet gewoon dat hij écht plezier heeft”. Arthur; “Omdat we Jesse zo zien genieten, was het voor ons ook een super leuke dag waar wij als droomgidsen en als Van Dorp trots op terug blijven kijken”

Volgens zijn pleegouders heeft Jesse het hele weekend nagepraat over de fantastische Droomdag! “Hij is er de hele dag bovenuit getild en heeft zichzelf heel speciaal gevoeld”. “Ook heeft hij al flink geklust met zijn nieuwe gereedschap en zijn nieuwe zakmes aan zijn broek gehangen”, aldus pleegmoeder Anja.

Geschreven door: Kelly Muntslag

Sponsoren bedankt!

Stichting Dag met een Lach (Erwin Claassen)    
Stadshobbycentrum (Lauw)  
Vice Versa Koel-Vries Logistiek
Klimrijk Brabant                                             
Loonbedrijf Jennissen                            
Jumpsquare                                         
McDonald’s  

Facebook
Twitter
LinkedIn