10. gamen en rijden in een Tesla model Y

Jason: ‘ Ik kan niet geloven dat dit mijn Droomdag is!’

Droom

Gamen in een VR-Room, interview met Zo Zit Dat, Minecraften en springen.

Wat een verrassing! 

De schooldag begint zoals normaal, maar ineens vliegt de deur open: de droomgidsen komen binnen lopen, want het is tijd voor de Droomdag van Jason! Als extra verrassing mogen zijn vrienden Björn en Mika ook nog mee! Buiten staat een heel oud, maar super mooi Volkswagenbusje al op ons te wachten. We stappen in. De juf en de klas zwaaien ons uit. Voordat we op de eerste activiteit komen krijgt Jason een videoboodschap van zijn twee zussen. Ze wensen hem veel plezier. Jason vindt het heel cool dat zijn zussen een boodschap voor hem ingesproken hebben!  

VR-Room 

We komen aan bij het Sint-Lucas in Eindhoven. Op deze school krijgen we een rondleiding van Enzo. Hij laat ons zien hoe je games maakt. Jason en zijn vrienden mogen een door de studenten zelf gemaakte game spelen! Daarna komt een grote droom van Jason uit: hij mag de VR-Room van de school in. In deze ruimte mag hij met een VR-bril op een tekening maken. Zonder twijfel begint hij een Spiderman te tekenen. Jason is namelijk groot fan van deze superheld! We zien dat Jason heel veel talent heeft voor tekenen, want Spiderman lijkt net echt! Als iedereen heeft getekend in de VR-Room gaan ze ook het spel Beat Saber spelen. Ze moeten blokken wegslaan en natuurlijk zo hoog mogelijk scoren! 

Dan is het tijd voor de volgende surprise. Fabian van het tijdschrift Zo Zit Dat is er! Jason wordt geïnterviewd. Het artikel komt in de Zo Zit Dat van augustus. Jason komt gewoon in de Zo Zit Dat! Geïnterviewd worden is heel spannend, maar gelukkig is Fabian heel lief. Jason verteld wat hij later wil worden. Het is een heel leuk interview! Voor we weggaan bij Sint-Lucas krijgt Jason nog een goodie bag van de school mee, met een snoepdoosje met zijn eigen naam erop! 

Lunchen met Nutella! 

We hebben na al dat gamen wel honger gekregen. Dus gaan we naar Bagel & Juice. Fabian gaat ook nog mee! Jason en zijn vriendjes krijgen een bagel met Nutella! We zitten allemaal op schommels aan tafel en genieten van deze heerlijke lunch. Fabian heeft een leuk spelletje meegenomen. Hij stelt vragen aan Jason en zijn vrienden. Tijdens het eten krijgt Jason als cadeau nog een bon voor Voltage. Daar mag hij een keer met 18 personen gaan lasergamen! Bij het afscheid krijgt Jason ook nog van Fabian twee vakantie-edities van Zo Zit Dat als cadeau. 

Minecraft-achtbaan bouwen 

Onze volgende stop is De Ontdekfabriek. Daar gaan Jason en zijn vrienden onder leiding van Diederik Minecraft spelen. Ze zitten allemaal achter een laptop. Samen maken ze een hele coole achtbaan op Minecraft! Jason is er heel goed in. Ze bouwen de baan, met daarin zelfs een hele coole draak. Als de achtbaan af is, gaan ze naar een andere ruimte voor een green screen zitten. Het lijkt net alsof ze in hun eigen achtbaan zitten! Voor we weggaan bij De Ontdekfabriek printen de vriendjes ook nog even een letter in 3D.  

Springen en eten!

We stappen in de auto naar Bounce Valley in Eindhoven. Het is tijd om lekker te springen! Anderhalf uur lang plezier maken. Jason en zijn vrienden zijn helemaal moe aan het einde van het springen! Van al dat springen krijg je wel honger. Daarom rijden we snel door naar Eersel, naar Taartje door Kaatje. Voor ieder staat er een mooi taartje klaar om helemaal te versieren. Jason doet dit natuurlijk met de kleuren van Spiderman! Naast de naam M. Morales zet hij ook zijn eigen naam op de taart. Die mag mee naar huis en gaan we lekker opeten! 

Aan het einde van de dag gaan we nog wat eten. Maar de verrassingen zijn nog niet klaar. We rijden er namelijk heen in een hele coole Tesla! De ramen en achterklep dansen op de muziek! Jason stapt in en mag ook even voorin zitten. Het is een hele coole auto. 

Als we uiteindelijk aangekomen zijn, gaan we eten bij Nagoya. Daar wacht nog een hele leuke verrassing: Lyn zit op hem te wachten. Lyn is één van zijn beste vrienden op school. Ze komt lekker mee eten. Jason was heel blij om Lyn te zien! Nu even sushi en mosselen eten. Jason krijgt nóg een paar cadeaubonnen. Vrijkaarten voor de bioscoop in Lommel. Ook mag hij naar het Philips Museum en daar Mission Eureka, een iPad-tour doen! 

Een onvergetelijke dag voor iedereen! 

Jason en zijn vrienden hebben een geweldige dag gehad. Meerdere keren zegt Jason: “Ik moet nog steeds wennen dat mijn Droomdag vandaag is!” Zijn vrienden zijn ook heel blij dat ze mee zijn. “Het is net alsof het mijn eigen Droomdag is, zo leuk is het!” Wat fijn dat je zo’n leuke dag hebt gehad Jason! 

Droomgidsen 

Heidi en Annemiek 

Sponsoren bedankt! 

Jason’s Droomdag zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder:   

Boaz  

Facebook
Twitter
LinkedIn