thumbnail_Foto5

Iris: “Ahhhhh, is het nou al afgelopen? Komen jullie morgen weer?”

DE DROOM

Iris vindt alles leuk en had geen specifieke wensen, ze is wel gek op knuffels, konijn Snuf, tekenen, boksen, de kleur roze en niet te vergeten haar moeder.

DREAMCHASERS

Marleen & Kim

DE DROOMDAG


De voorbereidingen voor de Droomdag van Iris beginnen al vroeg; de dreamchasers gaan haar moeder – en een hele auto vol knuffels in alle soorten en maten – ophalen en rijden naar haar school. Daar wordt Iris samen met haar beste vriendinnetje uit de klas ontvoerd, als de leraar de dag nog maar net begonnen is.

Hoppa, met de hele klas naar buiten.

Kijken wat er staat te gebeuren: en daar zien ze een enorme roze glitter limousine! Iris’ mond valt open en ze glundert van oor tot oor. “Gaan we daar écht in?” Daar heeft Iris nog nooit in gezeten en eenmaal binnen wordt ze verwelkomt door al haar knuffels. We passen er nog maar net bij met z’n allen. Waar de knuffels voor zijn, is dan nog een verrassing voor Iris.

Nog even de raampjes omlaag draaien omdat anders niemand ons ziet zwaaien door de geblindeerde ramen en dan gaan we van Oisterwijk op pad naar Boxtel. Onderweg vindt Iris de chauffeur wel erg langzaam rijden, maar zo kunnen we natuurlijk al zoveel mogelijk snoepjes eten en kinderchampagne drinken.

Ze houdt stiekem ook goed de navigatie in de gaten, ze is zo nieuwsgierig!

Ze merkt heel slim op dat we bijna midden in een dorp zijn omdat ze een kerktoren ziet. Onderweg geven we haar alvast de knuffel die door ‘crazypatch.nl’. speciaal gemaakt is voor haar. Van haar eigen konijn Snuf; die kan mooi toegevoegd worden aan de verzameling. Kritisch bestudeert ze de knuffel en vergelijkt ze hem met haar eigen lieve konijn. “Hij lijkt goed”, merkt ze op. “Alleen heeft Snuf in het echt een andere kleur staart.” “Maar dat is op te lossen”, al zegt ze zelf. “Of de staart van Snuf moet worden geverfd of de staart van de knuffel.” Ze laat in het midden voor welke optie ze kiest

Na een gezellige rit komen we  aan bij creatieve school ‘Sint Lucas’.

Daar worden we buiten al door twee enthousiaste dames opgewacht. Als uitgelegd wordt wat voor lessen er allemaal gegeven worden. En Iris aangeeft dat ze van tekenen houdt. Is al snel wordt duidelijk wat we gaan doen.

Een echte fashion tekenles volgt, waardoor de hartsvriendinnen door te meten met een gekke liniaal en het zetten van puntjes en streepjes op vaste punten schitterende mannequins op papier weten te zetten met kleurrijke jurken en héél lange benen, want dat hoort bij fashion tekeningen. 

Vervolgens gaan we naar een andere ruimte in de school, waar er twee heuse sets voor een fotoshoot opgesteld staan. Als volleerd model, poseert Iris eerst middenin een gigantische berg van haar knuffels (daar waren ze dus voor 😉) om vervolgens in haar boks-outfit op de gevoelige plaat vastgelegd te worden met zelfs nog een serieuze (voor zover mogelijk, bij twee meiden van 12) stare-down met haar vriendin en een mooie omhelzing met haar mama.

Dat modellenwerk blijkt toch best vermoeiend.

Snel door!

Op naar een heerlijke en uitgebreide viergangenlunch bij ‘Lunch bij Trots’. De bitterbal, soep, tosti én ijstaart gaan er goed in. Daarna hebben Iris en haar vriendin energie voor tien en huppelen ze giechelend mee naar de volgende activiteit, maar niet nadat ze onderweg over álle paaltjes zijn gesprongen.

De meiden gaan opzoek naar een winkel te zoeken met een cijfer in de naam. Al snel hebben ze kledingwinkel ‘DrieTrend’ gevonden, waar Iris iets mag uitzoeken. Dat valt niet mee, maar  uiteindelijk gaat ze met een mooi kettinkje met de letters “LOVE” erop naar huis.

Hup, weer de auto in en op naar Eindhoven.

In de auto speculeren de dames erop los wat de volgende activiteit zou zijn. We rijden voorbij de McDonalds en ondanks dat het aan een gebrek aan middageten niet kan liggen, roepen de meiden enthousiast in koor dat ze weten waar we heen gaan; tot er weer op de navigatie gespiekt wordt en ze zien dat we nog niet op de eindbestemming zijn.

Hmmmm, het kan de grote gele M dus niet zijn.

Even verderop rijden we een industrieterrein op en weten ze het helemaal niet meer. Maar ook daar worden we al buiten opgewacht en dit keer wel door een erg breed mansfiguur… Al snel wordt Iris duidelijk dat haar een boksles bij Boxing Gym Hölzken te wachten staat, en wel van tweevoudig wereldkampioene Alicia Hölzken.

Dat is geen kattenpis!

Na even haar kampioenschapsriemen om gehad te hebben – wat al training op zich was – gaan de dames zich omkleden en begint de les. Eerst wat rekken en strekken, waarna het echte werk kan beginnen. Ontzettend spannend voor Iris, omdat het oefenen haar – net als bij haar eigen boksschool – supergoed afgaat, maar ze erg opziet tegen sparren. Dan ga je namelijk één op één de geleerde technieken op elkaar uitproberen. Maar wat superknap, ze overwint zichzelf en gaat zelfs met de grote kampioene Alicia de grote ring in en spart tot ze uitgeput, maar met een brede lach, op haar buik in de ring gaat liggen! Wat heeft ze het fantastisch goed gedaan en wat is iedereen apetrots op haar!!!

  
Na deze (in)spanning is het tijd voor wat rust.

In de auto is Iris vooral benieuwd of we chique gaan eten of dat het “fastfood” wordt. Als we vertellen dat we niet naar een fastfood” restaurant” gaan, weet Iris het. We gaan dus chique eten, joepie! En dan weet ze ook meteen wat. “Ik heb gezegd dat mijn lievelingseten pasta is, dus ik denk dat we dat dan gaan eten.” Dat klopt! Als afsluiting gaan we weer terug naar Boxtel om bij ‘Eetcafé De Deugniet’ het lievelingseten van Iris te eten: pasta met rode saus.

Geen pizza, friet of pannenkoeken, gewoon lekkere, simpele pasta.

Liefst door haar moeder bereid, maar die krijgt nu wat welverdiende rust. Daarom mogen Iris en haar vriendinnetje dit keer zélf de keuken in om te kijken wat daar al wordt bereid en om zelf de handen uit de mouwen te steken. Ook mogen ze zelf achter de bar om het drinken in te schenken, niet alleen voor onze tafel, maar zelfs voor alle andere gasten: goed gedaan dames! En nadat er ruim opgeschept wordt en superlekker gegeten is, staat ons nog het toetje te wachten.

En dat is niet zomaar een toetje!

De meiden gaan nu ons als dreamchasers en de moeder van Iris verrassen, omdat zij vinden dat het na een hele dag, waarbij zij niet wisten wat er stond te gebeuren, wel eens andersom mag zijn. Een enorm grand dessert wordt tevoorschijn getoverd, met vuurwerk erbij.  Dat is smullen!

De oogjes worden steeds kleiner en na een vermoeiende, maar ongelofelijk leuke dag, is het tijd om iedereen thuis af te zetten. De dag wordt door Iris, al gapend, heel mooi samengevat, en zo weten wij ook nog eens zeker dat zij ervan genoten heeft, met de woorden: “Ahhh, is het nou al afgelopen? Komen jullie morgen weer?”.

SPONSOREN BEDANKT!

En natuurlijk: alle donateurs. 

Facebook
Twitter
LinkedIn