Groepsfoto jpeg

“Ik wou dat jij met mijn ogen naar jou keek” (uitspraak van moeder)

Droomdag

Het is maandag 19 juni, de zon is vandaag vroeg opgestaan om er een prachtige zonnige dag van te maken met alleen maar blauwe luchten. Er is geen beter moment denkbaar om Elin te verrassen, op deze bijna langste dag van het jaar. Om onze komst aan te kondigen hebben we haar een kaartje gestuurd, een hele mooie met donuts er op. Ze is gek op donuts in alle geuren en kleuren. Moeder Maaike geeft Elin deze ochtend het kaartje en blij verrast leest ze dat ze zo opgehaald wordt door Saskia en Maurien en de fotograaf voor een hele gezellige dag en moeder Maaike mag mee. Ze moet wel haar voetbalschoenen meenemen én dikke sokken.  

Opgehaald in een witte limousine vol verrassingen

Blij verrast ziet Elin even later een witte limousine de straat in komen rijden. De auto is groot genoeg om allemaal lekker breed te zitten en je mag zelfs eten en drinken tijdens het rijden. In de limousine zijn lekkere rode-fruit smoothies aanwezig voor iedereen én Oreo koekjes in alle soorten en smaken. Dat is lekker, en al die verschillende pakken koekjes worden natuurlijk mooi uitgestald in de auto.  

Alsof het nog niet genoeg is krijgt Elin ook nog een outfitje van Manchester City, haar favoriete voetbalclub. Elin houdt haar hele leven al van voetbal, ze kan er geen genoeg van krijgen. Ze zit al lang op voetbal, in een jongensteam, en dat vindt Elin heel leuk.  

Ontmoeting met Nelson de Kok

De auto rijdt richting Berkel-Enschot waar Nelson de Kok een voetbalclinic gaat geven aan Elin. Nelson is een straatvoetballer die ontzettend goed de bal beheerst en hij wordt veel gevraagd door professionele spelers om een Clinic te komen geven. Een technische training om de bal beheersbaar te houden, voor de allergrootste talenten, en daar hoort Elin ook bij. Dus het outfitje van Manchester City kan meteen aan, voetbalschoenen aan en daar gaat ze. Na een uur was iedereen onder de indruk van het talent van Elin! 

Heerlijk ontspannen en voldaan is Elin weer in de limousine gestapt voor een ritje naar de McDonalds. Het is lunchtijd en als je toch in een limousine zit wil je uiteraard in de auto eten. Met kinderchampagne erbij om het helemaal af te maken. 

Skiën

Tijdens de lunch rijden we met de limousine door naar Montana Snowcenter waar ze speciaal voor Elin opengaan, normaal zijn ze gesloten op de maandag. Hier krijgen Elin en haar moeder een uur lang privéles skiën. Binnen een uur gaat het Elin zo goed af dat ze al helemaal van boven naar beneden mag en dat is heel bijzonder. Ook hier zie je duidelijk het talent van Elin. Ook moeder Maaike pakt het goed op ook al is het alweer 15 jaar geleden dat ze geskied heeft. De sfeer is goed en we hebben ontzettend gelachen. Je kunt je voorstellen dat je daarna wel zin hebt in donuts. Elin vindt álle variaties lekker. 

Even lekker ontspannen

De limousine is inmiddels naar huis vertrokken dus gaan we verder met de auto van Saskia, naar de binnenstad van Den Bosch. Op een vlonder langs de Dommel én lekker met de voeten in het water hebben we Bubble-thea gedronken tegen de dorst. Tot haar grote verrassing hebben we haar nóg een cadeautje mogen geven, iets waar ze al jaren van droomt. Haar langverwachte sneakers Air Jordan, van Nike.  

Om daarvan bij te komen is het heerlijk relaxen bij Skin Care Centre waar Elin en haar moeder een beautybehandeling krijgen bestaande uit een gezichtsbehandeling, een maskertje, een lekker geurtje etc. Je ziet Elin en moeder Maaike ontspannen en ze spreken af dit vaker samen te gaan doen. Als het tijd is om te gaan krijgt Elin nog een tasje mee met kleine cadeautje zoals een nagellak en lekkere maskertjes.

Sushi  

We sluiten af met een etentje bij een sushi restaurant, dat is het favoriete eten van Elin. Als kers op de taart krijgt ze nog een gouden envelop van ons waarin staat dat de Droomdag nog niet is afgelopen. Dat ze de volgende dag naar de KNVB mag om het dames elftal van het Nederlands elftal te ontmoeten. Ze is helemaal overweldigd door alle aandacht en ze kan haar geluk niet op. Haar vader en broer en broertje komen ook gezellig mee eten om de dag af te sluiten. En als je dan met een tablet je eten mag kiezen en bestellen is dat toch superleuk. Vader en moeder genieten van de ontspannenheid van hun dochter. Wat een geluk dat wij hier ook van mogen genieten.  

Dinsdag 20 juni KNVB 

De volgende dag, om 9.15 uur komt er een knaloranje Lamborghini aangereden. Elin ziet het meteen want ze kent dit merk. Dat is zo’n snelle auto die als je gas geeft, je achter in je stoel wordt gedrukt. Best wel spannend maar ook superleuk. En al snel komen we aan bij de campus van de KNVB in Zeist.  

Hier worden we door mensen van de KNVB en  FC Robbenstijn, die dromen uit laten komen voor voetbalfans, hartelijk ontvangen. Na een rondleiding over de campus, worden we door het team van de KNVB meegenomen naar de plek waar het Nederlands Damesteam vandaag gaat trainen. Het hele team, dat wist dat Elin zou komen kijken, zwaaiden enthousiast toen ze op de fiets langs kwamen rijden op weg naar de kleedkamer. We mochten tussen de kleedkamer en het veld in staan zodat elk teamlid Elin kon begroeten met een high 5 én een knuffel.  Elin wilde altijd al Lieke Martens, de aanvaller van het team, ontmoeten en nu was iedereen er, geweldig! 

De hele training hebben we bijgewoond en omdat de hele staff aanwezig was kwam iedere keer weer iemand anders vertellen wat precies hun taak was. De trainer, de fysio enz.  

Na de training mochten wij het veld op en Elin ging met het team op de foto. Van Lieke kreeg ze een tasje met een T-Shirt van het elftal met alle handtekeningen erop én een bal met handtekeningen. Het team nam alle tijd voor Elin om nog individueel op de foto te gaan of vragen te beantwoorden.  De trainer zei bij het afscheid; “goed je best doen, misschien zie ik je nog over een paar jaar”. Ter afsluiting heeft iemand van de KNVB nog pannenkoeken gebakken voor Elin, omdat ze die zo lekker vindt.  

Op de terugweg vallen moeder en dochter dolgelukkig op de achterbank in slaap. 

Droomgidsen

Saskia en Maurien

Sponsoren bedankt!

Tekstschrijver Jolanda Marcé

Facebook
Twitter
LinkedIn