SHG_20230617_DSC0942

Rijden op een echte zwarte Fries

Het zal toch niet? Jawel, Alana mag vandaag op een zwarte Fries

Droomgidsen

Annemieke en Martine

Droomdag

Alana houdt van paarden en haar lievelingspaard is een zwarte Fries. Die zijn zo mooi. Vandaag is het haar Droomdag. Alana vindt het maar spannend. Wat gaat er allemaal gebeuren? Ze wil graag paardrijden, maar veel ervaring heeft ze niet. Iets later dan verwacht komt er een prachtig lichtblauw Volkswagenbusje. Je weet wel, zo’n busje waar je ook mee kunt kamperen. Dit zou Opa moeten zien, die houdt hier ook zo van. Het busje is versierd met vlaggetjes en er is ook een bord zichtbaar met de tekst “YEAH! Vandaag komt mijn Dream4Kids DROOMDAG uit”. De zon schijnt. Nu gaat het toch echt gebeuren. Stap maar in, Alana, samen met je mentor Wouter!

Eerst gaan we shoppen

Op naar de winkel om wat kleren te kopen. Geen gewone winkel; dit is een winkel speciaal voor alles wat met paardrijden te maken heeft. Ze hebben hier echt alles. De verkoopster verwelkomt Alana hartelijk en stelt een aantal setjes in haar maat samen. Geweldig. Al gauw weet Alana welk setje het best bij haar past: een broek, shirt, jasje en ook nog schoenen waarmee je kunt paardrijden. “Die kleren wil ik de hele dag aanhouden”. Dat mag hoor, Alana! Daarnaast is er ook een tasje met allemaal spulletjes om paarden te verzorgen. En een boek met informatie over allerlei rassen paarden. Is dit allemaal voor mij? Zo mooi. Is het toch allemaal waar? Mag ik vandaag echt op een paard rijden”?

Maar wacht, we zijn nog niet klaar met shoppen. Alana mag in een andere winkel nog een setje kleding uitkiezen. Wat fijn dat Wouter zo actief meehelpt met het uitkiezen. Samen komen ze er wel uit. En daarna ook nog naar de schoenenwinkel. Alles wordt zorgvuldig in tassen opgeborgen. Tijd voor een broodje en iets te drinken. Bepakt en bezakt gaan we naar Bakker Bart.

Anouks Hairfashion

Alana en Wouter mogen weer instappen in het Volkswagenbusje. In haar paardrijd-outfit gaat Alana nu naar de kapper. Kapper Anouk vindt niets leuker dan kinderen mooi maken. Er liggen blauwe haar tinsels klaar voor Alana. Dat is wel heel hip. Mooie krullen in het haar. Een beetje make-up erbij, aangebracht door een echte visagiste. Gelukkig zijn er prachtige foto’s gemaakt. Zo kun je zelf zien, Alana, hoe je omgetoverd bent in een topmodel. Ben je er klaar voor? Want nu komt het hoogtepunt waarnaar je zo hebt uitgekeken.

Een boerderij met een zwarte Fries in de wei

Ja, nu voelt Alana zich steeds meer ontspannen. Ze kan het bijna niet geloven, maar deze Droomdag is echt alleen voor háár. Weer samen in de bus op weg naar een boerderij in Westendorp. Hier staat een zwarte Fries in de wei. Wat is dit geweldig. Alana begint helemaal te stralen. En wat denk je, er staat zelfs een fotograaf klaar die mooie foto’s maakt! Eerst het paard knuffelen, borstelen en verzorgen; daarna opzadelen. Boerin Truus is zo aardig en geeft allerlei aanwijzingen: hoe je moet zitten in het zadel, hoe je het paard zachtjes laat lopen, dan weer wat harder. Boerin Truus keek er echt van op hoe het paard naar je luisterde, Alana! En wat is het mooi om te zien dat je zoveel talent hebt. Na afloop mag ze het paard verder verzorgen met een heerlijke douche.

Wat hebben we gelachen toen één van de boerderijhonden naar het water hapte tijdens het afspoelen van het paard. Het enthousiasme was van je gezicht af te lezen. Gelukkig hebben Wouter en Truus telefoonnummers uitgewisseld. Want van Truus mag je zeker nog wel eens terugkomen. Wat fijn dat je nu een paard in de buurt hebt om naar toe te gaan, samen met Wouter. 

Eten bij Mingle, samen met Opa en Oma

Waar moet je beginnen met vertellen? Er is zoveel gebeurd vandaag. Opa en Oma staan bij restaurant Mingle. Hier mag je alles wat je lekker vindt zelf opscheppen. Nou, reken maar. Alana schept alles door elkaar op. Vandaag lijkt alles te kunnen en mogen. Wat een feest! Natuurlijk willen Opa en Oma alles weten. Onder het genot van al het lekkere eten waar je uit mag kiezen vertelt Alana er vrolijk op los.  Dan is het tijd voor afscheid nemen. “Dag Opa en Oma, ik ben nog lang niet uitverteld, maar wij zien elkaar gauw”. Alana mag nog voor één keer in de bus om naar huis te gaan. “Dag Annemieke en Martine. Deze Droomdag ga ik nooit vergeten!” 

Sponsoren, bedankt!

Paardrijden Truus Middelkoop

Monique Fermin (verslag)

Facebook
Twitter
LinkedIn