31-5-23 (73 van 231)

Eise ontmoet ondernemers strak in het pak en gaat skydiven

De droom

Eise wil graag een echte volwassen Droomdag, hij is heel geïnteresseerd in ondernemerschap en duurzaamheid. Ook zou hij het fantastisch vinden om kaviaar te proeven!

Strak in het pak in de Tesla

Het is nog supervroeg, 7.10 in de ochtend, als een glimmende rode Tesla geruisloos de straat van Eise in komt rijden. Vandaag is het een grote dag: zijn Droomdag is aangebroken! Hij is ontzettend benieuwd wat er vandaag allemaal gaat gebeuren. Samen met zijn moeder stapt hij in bij chauffeur Sebastiaan. Fotograaf Marit en droomgidsen Floor en Sanne volgen. Op naar de eerste stop: mannenkledingwinkel OFM (Only For Men). Voor één van de activiteiten moet hij er namelijk tiptop uitzien. Eise krijgt een warm welkom! De winkel is speciaal voor hem een paar uur eerder opengegaan, en er hangen zelfs slingers. Hij is totaal verrast en krijgt een echte privébehandeling. ‘Oh, lachen!’, zegt hij. Zijn moeder vertelt dat hij erg enthousiast is als hij dit zegt.

De medewerkers van de winkel leggen uit dat hij een chic maatpak mag uitkiezen, inclusief das. Als hij twijfelt tussen de zwarte en blauwe, zegt zijn moeder: ‘Het is helemaal jouw dag vandaag; jij mag kiezen!’ Het wordt de blauwe variant. Eise wil het pak eigenlijk direct aantrekken, maar dat is niet de bedoeling. De droomgidsen leggen uit dat hij voor de volgende activiteit beter geen net pak aan kan doen…

Skydiven uit een vliegtuig

Het gezelschap stapt weer in de Tesla voor de volgende bestemming: Teuge. Als Eise ontdekt wat hij daar gaat doen, valt zijn mond bijna open. ‘Huh, ga ik skydiven?’. Hij is erg onder de indruk. Eise en droomgids Sanne mogen een tandemsprong maken met twee ervaren skydivers; ook gaat er een cameraman mee om alles vast te leggen. Allereerst mag hij de vliegtuigen bekijken, en krijgt hij uitleg over hoe je op een veilige manier uit het vliegtuig springt. De instructeur legt uit dat je je benen en hoofd goed naar achteren moet houden.

Dan is het eindelijk zover. Zelfverzekerd stapt Eise het vliegtuigje in. Eise en droomgids Sanne springen niet alleen; vandaag oefent ook een groep van twintig militairen. Droomgids Floor en Eise’s moeder zwaaien hen trots uit vanaf de grond. Vanaf een duizelingwekkende 4 kilometer hoogte springen ze het vliegtuig uit. ‘Je hebt een vrije val van 38 seconden, maar dat voel je eigenlijk niet’, vertelt Eise. ‘Het lijkt alsof je verdoofd bent tijdens de val.’ In totaal zweeft Eise een minuut door de lucht voordat hij weer met beide benen op de grond staat. Een fantastische ervaring! Hij krijgt een echt skydive-certificaat, plus een gaaf filmpje om de sprong terug te kijken. Dan is het tijd om het chique pak aan te trekken: de volgende activiteit wacht!

Kaviaar eten bij Sillyfox

Op weg naar de volgende stop komt de Tesla flink in de file. Dat mag de pret niet drukken want Eise en chauffeur Sebastiaan voeren een interessant gesprek. Ze zijn allebei geïnteresseerd in duurzaamheid, en voeren een discussie over of elektrische auto’s of waterstofauto’s beter zijn. Ondertussen heeft Eise best trek gekregen, dat is maar goed ook, want het is tijd om een hapje te eten. Het gezelschap komt aan bij restaurant Sillyfox, waar twee studenten van het Solarteam al klaar zitten. Ze vertellen over hoe ze het afgelopen jaar met een zelfgebouwde camper op zonne-energie hebben rondgereisd door Europa. Eise wil er alles van weten en stelt veel vragen.

Tussendoor komen er heerlijke hapjes op tafel: bitterballen met shiitake paddenstoelen en crème tandoori, taco’s met wortelcurry en crème van wortel, pani puri gevuld met humus, zalm en haringkruid, en een tom kha kai soep van schuim. Dan komt er iets heel bijzonders op tafel, kaviaar speciaal voor Eise! Hij vond het superlekker en heel bijzonder.

In een F-16 zitten

Dan is het tijd voor de laatste activiteit van de dag: de vliegbasis in Volkel. Dit is een heel bijzondere locatie, het is namelijk supergoed beveiligd. De droomgidsen moesten van tevoren al hun legitimatie doorgeven voor de pasjes. Als een medewerker Eise mee de basis op neemt, begrijpt hij waarom al die beveiligingsmaatregelen nodig zijn. Hij staat oog in oog met een echte F-16. Hij mag er zelfs even inzitten en krijgt uitleg over de schietstoel. ‘De uitdrukking op zijn gezicht was niet te beschrijven’, vertelt droomgids Floor. Ook hier heeft Eise veel vragen, onder andere over munitie. De medewerker lacht naar hem. ‘Eigenlijk mag het niet, maar kom maar mee. Dan laat ik je de munitie en explosieven zien’.

Aan alle mooie dingen komt een einde, zo ook aan de Droomdag van Eise. Als hij het terrein van de vliegbasis afloopt, staat nog een verrassing te wachten. Hij wordt met een waterstofauto, waar hij enorm fan van is, naar Den Bosch gereden. Daar gaat hij lekker sushi eten bij Shizen, samen met zijn vader, zusje en kleine broertje. Vol trots vertelt Eise over de superleuke dag die hij heeft gehad.

Sponsoren, bedankt!

De Droomdag van Eise zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder:

Sebastiaan Laro: Chauffeur Tesla – Tesla Wensrit

Droomgidsen:

Floor en Sanne

Facebook
Twitter
LinkedIn