DSC05172

Een stoere Droomdag voor Quinn

Quinn heeft zin in een dag vol avontuur.

Droomgidsen

Hank en Mandy

Van brandweerman tot piloot; Quinn kan het allemaal

Het is pas 09.30 in de ochtend als de achtjarige Quinn met grote ogen de deur opendoet. Zijn twee droomgidsen, Hank en Mandy, zijn samen met de fotograaf gearriveerd. Dat kan maar één ding betekenen: zijn Droomdag gaat nu echt beginnen! Na een half uurtje rustig acclimatiseren komt de eerste verrassing van de dag al. In de verte klinkt namelijk een brandweersirene. Als Quinn twee brandweerwagens naar zijn huis ziet rijden, kan hij zijn enthousiasme niet bedwingen. Hij springt op de bank en bonkt op de ramen om ze te verwelkomen. Samen met de andere kinderen van zijn woongroep rent hij op de brandweerwagens af. Quinn is het stralende middelpunt als hij een speciaal brandweerpak met helm krijgt. Hij is klaar om met de brandweer op pad te gaan!

Voor één dag brandweerman

In het schitterende brandweerpak op maat stapt hij de brandweerwagen in. Met loeiende sirenes gaan ze ervandoor om een rondje te rijden in de buurt. Eenmaal aangekomen blijkt de brandweer Quinns hulp goed te kunnen gebruiken; er staat een oude auto in brand. Hoewel hij het eerst best spannend vond, laat de heldhaftige Quinn zich van zijn meest dappere kant zien. Hij helpt bij het aansluiten van de brandweerslang en stort zich vol enthousiasme op de taak om de ‘brand’ te blussen. Met een duim omhoog laat hij het gezelschap weten dat de brand volledig onder controle is. Na alle actie is het tijd voor een welverdiende pauze met taart in de kantine. Quinn heeft het hoogste woord en vertelt alles over zijn familie. Toch is de brand niet de enige uitdaging voor Quinn. Hij mag met een knipschaar een pop bevrijden uit een auto. Wat een spanning!

Na een rondleiding in en om de kazerne (met een 100 jaar oude brandweerwagen!) mag Quinn met een walkietalkie op pad in een van de brandweerwagens. Plots klinkt een oproep: er staat weer een auto in brand op de kazerne; Quinn is nodig! Met gierende banden keert het gezelschap om, zodat de brand snel geblust kan worden. Quinn voelt zich een echte brandweerman.

Lekker ravotten in het klimbos

Dan is het tijd om afscheid te nemen van zijn nieuwe vrienden. De brandweer zet hem af bij de McDonald’s voor een lekkere lunch, geeft hem een knuffelbeer en een speciale oorkonde voor zijn heldhaftige optreden. Bij het restaurant wordt Quinn ook in het zonnetje gezet. Hij krijgt een rondleiding, mag zelf een ijsje maken en koffiezetten voor de droomgidsen. Eveneens kan hij zich even helemaal uitleven in het speeltoestel.

Na de lunch begint het avontuur opnieuw, deze keer met een andere twist. Het is tijd om naar het Klimbos te gaan! Onderweg in de auto zingt hij zijn favoriete liedjes: “Love is gone”, “Automatisch” en “Zin in de zomer man”. In het park krijgt Quinn allereerst een goede instructie en een stevige helm op. Hoog boven de grond trotseert hij allerlei uitdagingen, van klimmen over ladders tot het zoeven over ziplines van wel 10 meter hoog. Die laatste vindt hij het allergaafst. Met elke stap wordt hij steeds zelfverzekerder. “Ik vind het echt heel erg leuk”, fluistert hij tegen begeleider Maartje als ze teruglopen naar de auto. Eenmaal in de auto krijgt Quinn nog een cadeautje, een Roblox tas! Hij is helemaal weg van dit spel.

Hoog in de lucht

De droomgidsen hebben nog een laatste verrassing in petto: een vliegtuigavontuur. Quinn is groot fan van de Efteling. Als hij hoort dat hij zelf over het park mag vliegen, wordt hij helemaal enthousiast. Samen met een ervaren piloot neemt hij plaats achter het stuur. Als hij het roer overneemt, blijkt dat lastiger dan verwacht! Hoewel het iets schokkeriger gaat dan bij de piloot, weet hij het toestel vakkundig in de lucht te houden. Als de piloot na een poosje besluit de landing in te zetten, is hij het daar eigenlijk niet mee eens. Hij wil weer terug de lucht in! Na de landing staat er gelukkig een heerlijk glaasje kinderchampagne klaar om zijn eerste vlucht te vieren. Als extra cadeautje geeft de piloot Quinn ook nog eens een pilotenpet, pilotenbril en speciale pen. Hij straalt van oor tot oor.

Pannenkoeken eten

Van alle actie heeft Quinn aardig trek gekregen. Dat komt goed uit, want het is tijd voor de laatste stop: het pannenkoekenhuis. Zijn tafel is prachtig versierd met heliumballonnen, en hij mag ook hier een cadeautje uitzoeken. Quinn kan eigenlijk niet kiezen, en besluit dan dat hij een cadeautje voor een van zijn vriendjes mee wil nemen. Als hij bij het toetje een vuurwerkfonteintje krijgt, is het feest compleet. Moe en voldaan gaat Quinn naar huis met een hoofd vol avonturen om aan al zijn vriendjes te vertellen. Daar krijgt hij ook nog eens een laatste verrassing: vier vrijkaartjes om naar zwemparadijs Sportiom te gaan, een fantastisch cadeau. Wat een mooie Droomdag!

Sponsoren bedankt!

Quinn zijn Droomdag zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder:

Pauline Veenstra (copywriter)

Facebook
Twitter
LinkedIn