IMG_1369

Een Droomdag vol paardenplezier en vriendschap voor Amber

de droom

Amber wil later graag kapster worden en is dol op paarden. Daarom heeft ze al voor haar Droomdag van de Penny VIP tickets gekregen voor het Horse Event Superstars.  

Droomgidsen 

Caroline en Sandra 

De Droomdag 

Het is een mooie ochtend als Amber met een buik vol vlinders in de klas zit. Vandaag wordt ze opgehaald voor haar Droomdag, wat staat haar allemaal te wachten?  Plots staan droomgidsen Caroline en Sandra in de deuropening met een tros hartenballonnen, het is zover! Luke is ook mee, als cameraman zal hij de hele dag vastleggen en mooie video opleveren. 

Het is meteen tijd voor de eerste verrassing van de dag, op het digibord wordt een videoboodschap afgespeeld van Pater Moeskroen, een band waar ze enorm fan van is. Ze hebben een groet voor haar ingesproken én nodigen haar uit om hen te komen zien bij een optreden. Ook krijgt ze een leuke goodiebag met cd’s, dvd’s en een shirt. Wat gaaf!

Een roze limousine 

Dan is het tijd om afscheid te nemen van de klas. Samen met haar vriendinnetje neemt ze plaats in een schitterende roze limousine. De meiden glunderen van oor tot oor. Uiteraard is er ook aan proviand gedacht, de auto is goed gevuld met Amber’s favoriete snoepjes. Ook krijgen de meiden een eigen Dopper met hun naam erop. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten, laten de droomgidsen hen een planning van de dag zien. Aan verschillende icoontjes kunnen ze zien wat ze zoal gaan doen: er staat een paard, een schaar en een camera op. Spannend! Met een heerlijk glas kinderchampagne proost het gezelschap op het begin van een mooie dag. 

Naar de manage 

Dan zoeft de schitterende roze wagen richting de eerste halte van de dag: Manege Hoeve Galderzicht in Breda. Amber is helemaal weg van paarden, dus dat viel goed in de smaak. Ze is helemaal niet bang voor de paarden, zelfs bij de grootste dieren voelt ze zich helemaal op haar gemak. Ze mag ze borstelen en vlechten, en zelfs een ritje maken. De hele rit heeft ze een brede glimlach op haar gezicht. Van al die beweging krijg je honger! Het is tijd voor lunch bij de IJssalon van Breda, Bon Appetit. Hier neemt Amber een heerlijke tosti met als toetje een ijscoupe met allerlei smaakjes. Het was de eerste keer dat ze smurfenijs proefde! 

Kapster in de dop

Amber wil heel graag kapster worden als ze later groot is. Daarom nemen de droomgidsen haar mee naar Yvonne Hairdesign Breda. Daar laat ze zien hoeveel talent ze heeft voor het kappersvak. Met een professionele blik in haar ogen wast ze het haar van haar vriendinnetje. Ook doet ze er een lekker masker in om het zachter te maken. Ondertussen stelt ze veel vragen aan kapster Roos, zodat ze precies weet wat ze moet doen. Dan föhnt ze het haar en zet ze er prachtige krullen in. Wat een plaatje! ‘Ik wil nog steeds heel graag kapper worden!’, zegt Amber blij. Dan is het tijd om Amber’s haar te doen. Zelf heeft ze krullen en wil ze graag steil haar. Om de look compleet te maken, krijgen de meiden een mooi nagellakje op. Het zijn net twee modellen! 

Hiermee zijn ze helemaal in stijl voor de verrassing die hen te wachten staat. Ze worden namelijk opgehaald door een heuse Cinderella koets met twee grote, zwarte Friese paarden. De meiden kijken hun ogen uit. Als echte prinsessen worden ze door heel Breda gereden. Ook nemen ze een paar mooie foto’s in het Valkenberg park. Dat is een goede oefening voor de laatste activiteit: een fotoshoot! 

Een echte fotoshoot 

Er staat een echte fotograaf, Carissima, te wachten om Amber en haar vriendinnetje op de gevoelige plaat vast te leggen. Ze wanen zich echte modellen als ze de knapste poses aannemen voor de camera. Zo gaan ze op hun rug liggen, zitten ze op een skateboard en poseren met rook op de achtergrond. De fotograaf maakt foto’s van hen samen, maar ook alleen. Zo hebben ze een prachtige herinnering voor later. 

Dan is het tijd om samen nog een hapje te eten bij Happy Italy. Ook haar pleegmoeder Loekie sluit hierbij gezellig aan. Amber neemt een heerlijke pizza salami en gooit daarna samen met haar vriendinnetje al haar laatste energie eruit in de ballenbak. Als het gezelschap in de auto naar huis stapt, is iedereen dan ook lekker moe. De volgende dag vertelt Amber aan iedereen die het wil horen dolenthousiast over haar Droomdag. Ze vertelt dat ze deze dag echt nooit meer gaat vergeten. Als allerlaatste verrassing krijgt ze op school ook nog een prachtige unicorntaart om met alle klasgenootjes van te smullen. De Droomdag van Amber krijgt nog een staartje! In april staat ze met een foto van haar lievelingspaard in de Penny. 

Sponsoren bedankt! 

Amber haar Droomdag zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder: 

Tijdschrift Penny (VIP tickets Horse Event Superstars, merchandise Penny en stukje in Penny) 

Bakkerij Van Thillo (macarons) 

Fellows Promotie (doppers) 

Pater Moeskroen en Benz Agency (videoboodschap en bezoek event) 

Eightynine (fotograaf/videograaf) 

Hoeve Galderzicht (paardrijden) 

Yvonne Hairdesign (kapper) 

Stalhouderij Hans Joosen (paardenkoets) 

Mea Fotografie (fotoshoot) 

Het Taartgeheim (unicorn taart) 

Toko Fennis (transport taart) 

Pauline Veenstra (tekstschrijver) 

Facebook
Twitter
LinkedIn