IMG-20220421-WA0005

Een boeren-avontuur en lekker ravotten met Brianna

De droom

Brianna wil later graag boerin worden, maar is nog nooit op een boerderij geweest. Eens moet de eerste keer zijn!

Dreamchasers

Bente en Melanie

De Droomdag

Het is een prachtige, zonnige dag als Brianna in de klas zit. Het lijkt een normale dag te worden, maar niets is minder waar. Plots komt een juf de klas binnen, samen met dreamchasers Bente en Melanie. Even moet Brianna goed nadenken, wie zijn deze mensen ook alweer? Dan valt ineens het kwartje: het is tijd voor haar Droomdag!

Een schitterende limo

Er verschijnt een enorme glimlach op haar gezicht, die alleen maar groter wordt als ze de schitterende limousine voor de school ziet. Haar naam staat erop in grote letters. Snel pakt ze de hand van haar dreamchasers, samen met vriendje Abel duikt ze snel de auto in. Tijd om lol te maken!

Brianna is helemaal weg van de prachtige wagen, ze noemt hem ook wel de ‘Lambougine’, een samentrekking van limousine en Lamborghini. Haar broertje werd bij zijn Droomdag namelijk opgehaald door een Lamborghini! Achterin de auto is het één groot feest. Al snel komt zelfs de kinderchampagne tevoorschijn, de kurk plopt precies tussen Brianna en Abel in. Na een leuk ritje met de gezellige chauffeur Linda, komt het gezelschap aan bij ijsboerderij de Schoonheuvel. Een boerderij waar, jawel, ijs wordt gemaakt. Brianna wil namelijk graag boer worden als ze later groot is.

Spannende nieuwe ervaringen op de boerderij

Eenmaal bij de boerderij aangekomen, staat er een gigantisch luchtkussen klaar om lekker op te ravotten. De kinderen sprinten er meteen op af, ze hebben ontzettend veel energie. Daarna is het tijd om heerlijk taart te eten. Brianna mag hem zelf aansnijden, en snijdt een groot stuk met chocolaatje eruit. Het resultaat is een heel bijzonder gesneden taart, maar op je Droomdag mag alles! Tijd om kennis te maken met de dieren op de boerderij. Het gezelschap stapt de grote stal met koeien binnen. Dat vindt Brianna toch een beetje spannend, het is er best donker en het stinkt een beetje. Toch zet ze dapper door, en loopt ze aan de hand de stal binnen.

Vriendje Abel vindt het minder eng. Hij wandelt stoer voorop, zelfs wanneer ze bij de grote melkmachine komen die toch best wat geluid maakt. De nieuwsgierige Brianna wil precies weten hoe alles werkt, ze stelt veel vragen aan de boer. “Hoe lang moet een koe precies bij een melkmachine staan?” Ook let ze goed op details, ze ziet meteen dat een koe die aan het bevallen is, pijn heeft op haar been. Nog voordat ze de stal weer verlaten, mag ze ook nog een kalfje aaien, wat een bijzondere ervaring!

Dan mogen Brianna en Abel zich van hun dapperste kant laten zien op de tractor. Dat is voor Brianna toch wel heel spannend, maar met een beetje aanmoediging durft ze toch achter het stuur te kruipen. Dat gaat ontzettend goed, en ze is dan ook erg trots dat ze het toch aandurft. Stiekem houdt ze ook wel van kattenkwaad, dat blijkt wel als ze zo een bergje hooi op de kop van een koe gooit!

Als afsluiting van de ochtend mogen de kinderen zelf een ijsje scheppen en versieren. Hierbij blijken Brianna’s ogen toch ietsje groter dan haar buik, ze wil graag heel veel ijs, wat toch niet allemaal op komt. Dat geeft natuurlijk helemaal niks.

Poffertjes en lekker springen

Dan is het tijd om weer de limousine in te stappen, op naar de lunch! Hoewel er tussendoor flink gesnoept wordt, hebben de kids flink trek gekregen. Brianna is dol op poffertjes, daarom gaan ze heerlijk eten bij Pannenkoekenhuis Koeckers in Den Hout. Ook hier kunnen Brianna en Abel volop spelen, er is een mega-glijbaan en er zijn allemaal trampolines. Er zijn zelfs allemaal paddenstoelen met muziek, de kinderen vermaken zich uitstekend. Als de poffertjes komen, pakt Brianna meteen de fles met stroop. Zo worden ze heerlijk zoet. Wel trekt het kuipje boter haar aandacht. “Wat is dat precies?”, vraagt ze. Tevreden met het antwoord besluit ze dit ook toe te voegen aan haar bord met poffertjes.

Na de lunch gaat de groep snel door naar de volgende halte: Bounce Valley. Een hal vol met springkussens waar de kinderen heerlijk kunnen klauteren, springen en glijden. Dit vinden Brianna en Abel het allerleukste van de hele dag. Om te mogen springen, moet je speciale sokken aan. Hier liet Brianna haar nieuwsgierige kant ook zien. “Waarom moet je die sokken dan precies aan?”, vraagt ze. Die helpen je om meer grip te hebben tijdens het springen. Ook de dreamchasers moeten eraan geloven: “Gaan jullie ook mee?”, vragen de kids enthousiast.

Een spectaculaire circusworkshop

Het is alweer tijd voor de laatste activiteit van de dag: een circusworkshop bij jeugdcircus Woenzini Breda. Hier leren Brianna en Abel de meest bijzondere trucs. Als afsluiting voeren ze een prachtige show op. Zo gaan ze helemaal los op de trapeze, hier vormen ze een flamingo en een ster met hun lichaam. Ook balanceren ze op een bal en laten ze bordjes draaien op een stokje. Als ze uit een stokje een schitterende bloem laten verschijnen, zijn de dreamchasers totaal verrast. Wat een talent!

Pizza eten in Den Bosch

Een Droomdag is niet compleet zonder heerlijk eten. Daarom rijdt Linda het gezelschap tot slot naar Pizzabar DEEG in Den Bosch. Daar worden de kinderen enorm verwend. Ze mogen helemaal zelf een eigen pizza maken in de keuken. Van het uitrollen van het deeg tot het verdelen van de saus en de toppings. Brianna neemt salami, Abel heeft meer zin in olijven. Met grote ogen kijken de kids toe terwijl de pizza’s in de gloeiendhete oven wordt geschoven. De geur is fantastisch! De medewerkers van de pizzeria helpen ook mee om de dag extra bijzonder te maken, ze laten de kinderen honderduit vertellen over wat ze beleefd hebben. Ze krijgen nog snel een bakje ijs toegestopt als toetje.

Voor Brianna en Abel kan de dag niet lang genoeg duren, maar helaas is het alweer tijd om naar huis te gaan. Eenmaal thuis kan Brianna niet stoppen met het vertellen over al haar bijzondere nieuwe belevenissen. Het was een fantastische dag!

Sponsoren bedankt!

Chauffeur Linda en eigenaar van de limousine

Facebook
Twitter
LinkedIn