Milco 1. DSC_0529

Droomdag van Lelé: “ik ken hier elk zandkorreltje; mijn droom komt uit!”

Droomgidsen

Merel en Susan

Droomdag

Hij heeft er lang op moeten wachten maar vandaag, donderdag 14 september, is het eindelijk zover. De Droomdag van Lelé was namelijk al voor de zomervakantie gepland maar door een ongelukje was hij geblesseerd geraakt. Er zat niks anders op dan de Droomdag te verplaatsen naar september. Lelé wist dat hij op school in Vught opgehaald zou worden; dus sinds de eerste schooldag in groep 8  kijkt Lelé iedere dag verwachtingsvol naar buiten. Ook op deze dag zit Lelé, volgens de juf, al een half uur uit het raam te staren. En ineens draait, de mooiste auto volgens Lelé, een blauwe Tesla de straat in. Vol enthousiasme rent Lelé naar buiten en vergeet zelfs even zijn juf en klasgenootjes. In de auto zitten zijn vriendjes Finn (die hij al lang kent van de camping), en Jari (die hij sinds het kinderdagverblijf kent). Bovendien zijn zijn pleegouders met alle pleegkinderen ook aanwezig om, met de hele bovenbouw van de school, de jongens uit te zwaaien. Droomgidsen Susan en Merel nodigen de jongens uit in te stappen en pleegmoeder Susanne mag ook mee. In de auto liggen cadeautjes om onderweg uit te pakken, zoals een bellenblaas en snoep, mmmm heerlijk!

11 Team Sport

De eerste stop is in ’s-Hertogenbosch waar we een afspraak hebben met Danny, van “11 Team Sport”. We worden hartelijk ontvangen met koffie en de jongens gaan enthousiast in de winkel kijken. Lelé zit sinds een jaar op trampoline les en mag daarom een sportsetje uitzoeken voor de training. Het wordt een mooie lange trainingsbroek met lange-mouwshirt en een korte broek met T-shirtje van Nike. Natuurlijk wil hij dit meteen aantrekken, dus zo gezegd, zo gedaan. Voor het vertrek is er nóg een verrassing: een supergave voetbal van de Eredivisie. Superblij stappen de jongens weer in de auto.  Maar wat doe je in een Tesla als je een half uur te vroeg bent voor de volgende afspraak? Juist, dan ga je even door de Mc Drive voor een McFlurry mét Oreo smaak en chocoladesaus.

Flik Flak

Mooi op tijd komen we aan bij “Flik Flak” waar wij een afspraak hebben met Lennerd, de trainer van Milco Abrahams. Milco is Nederlands Kampioen Trampolinespringen en “onderweg naar de Olympische Spelen”. Hij is al 16 jaar actief op de trampoline. Als verrassing krijgt Lelé, samen met Finn en Jari, van hem hoogstpersoonlijk een Clinic en nadien  geeft Milco een demonstratie. Ondanks dat Milco al een uur lang een intensieve training geeft, krijgt Lelé er geen genoeg van. Hoog op de trampoline springen, op de buik en dan weer op de rug. Bovendien krijgt Lelé goede tips om nóg beter te worden. Na de Clinic gaan ze samen op de foto en Lelé krijgt van Milco een mooi gesigneerd T-shirt. En als kers op de taart: Lelé, Finn en Jari krijgen alle drie een veer uit de trampoline met de naam ‘Milco’ erop en Lelé krijgt nog een speciale veer die door Milco is kapot gesprongen. Een echt collectorsitem! 

De Efteling

Van al dat gespring word je hongerig en wat is er leuker dan te gaan lunchen bij Polles Keuken in de Efteling. Wat hebben ze gesmuld van de pannenkoeken; Lelé had er één met ijs, slagroom én chocoladesaus, mmmm. ”Pas maar op, Finn en Jari, anders word je nog ziek in de achtbaan,” zeiden wij. Want de favoriete attractie van Lelé is namelijk de Vliegende Hollander. En als verrassing hebben we een kijkje achter de schermen geregeld bij deze achtbaan. We mogen door de invalide ingang bij de personeelskantine kijken en toen via de kantine door een deur naar de achterkant van het decor. Daar zie je de wielen draaien en het touw dat op en neer gaat als aansturing van de boten. We kunnen ook van boven op de boten en op de mensen kijken. Natuurlijk mogen we eveneens in de controlekamer met camera’s waar alles in de gaten wordt gehouden. Hier worden ook de boten aangestuurd, de wachtrij gezien en het in-en uitstappen van de gasten. We nemen een kijkje in de werkplaats, waar door middel van een groot rolluik, een boot vanuit de route opgetakeld en naar binnengehaald kan worden voor reparatie. Na deze leuke rondleiding mogen we nog een keer, met voorrang, een ritje maken in de Vliegende Hollander. En omdat we toch in de Efteling zijn kiest Lelé voor een ritje in de Droomvlucht en nemen we de trein om daar naar toe te gaan. Meteen even langs de snoepwinkel voor zoet en zuur snoep. Dan door naar Joris en de Draak en tenslotte 3x in de Vogelrok. Al lopende naar de uitgang mag Lelé nog een cadeau uitzoeken en wat kiest deze stoere vent? Een pop van Pardoes, zo leuk!

Grand café Sands

Midden in de Loonse- en Drunense Duinen ligt Grand café “Sands”. Een prachtige plek met een terras en aangrenzende grote buiten(water)speeltuin. Ter afsluiting van deze bijzondere dag gaan we daar eten. We mogen kiezen uit de kaart wat we maar willen en zelf ijsjes maken in een soort ijspaleis. Natuurlijk mét chocoladesaus! Terwijl we naar de auto lopen om daarheen te rijden, zegt pleegmoeder Susanne: “We zijn daar 6 jaar geleden met ons gezin op de camping geweest en hebben er fantastische herinneringen aan”. Lelé kent Finn van die tijd op de camping. We krijgen kippenvel als Lelé ontroert raakt omdat we juist daar gaan eten en zegt: “Kijk eens Finn, we gaan weer naar onze camping; mijn droom komt uit; ik ken daar ieder zandkorreltje”. Na het eten lopen we, net als vroeger, met de jongens naar de Duinen en pleegmoeder Susanne gaat nog één keer de oude kampeerplek bekijken.

Tesla

Het laatste ritje met de Tesla gaat richting huis waar nog lang wordt nagepraat. Het is prachtig om te zien dat in de straat familie en kennissen buiten staan om Lelé te verwelkomen. Met een liedje van Flemming keihard aan, mag Lelé voor de laatste keer de deuren omhoog laten gaan.

De Droomdag van LeLé zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder: 
Stichting Lemon Pie
11 Team Sport 

Broekies

Tekstschrijver, Jolanda Marcé

Facebook
Twitter
LinkedIn