IMG_9262

“Dit is de fijnste dag van mijn leven, ik ben zo gelukkig!”

Droom

Toen Nancy werd gevraagd naar haar grootste droom, aarzelde ze geen moment: “zwemmen als een zeemeermin!”  

Droomgidsen

Anke & Margot 

Droomdag

4 oktober 2023, vandaag is het zo ver: de langverwachte Droomdag van Nancy! Dat het vandaag ook nog eens Dierendag is komt goed uit, Nancy is namelijk gek op dieren.  

In de vroege ochtend arriveren de droomgidsen bij Nancy thuis. Ze vinden Nancy al prachtig aangekleed, en ook Nancy’s pleegvader is aanwezig om gezellig mee te gaan! De dag begint al goed met een mooi cadeau: een prachtige zeemeerminnenknuffel. Zou dit misschien al een hint zijn? 

Tijd om op pad te gaan. Buiten is het mooi versierd met kleurrijke ballonnen, ter ere van deze speciale dag. Plotseling komt er een gigantische roze limousine aanrijden. Nancy slaat haar handen voor haar mond en roept verbaasd: “Is dit écht voor mij? Een roze limo?!” 

Nancy klimt in de prachtige limousine, die van binnen zelfs roze verlichting heeft. Genietend van een glas kinderchampagne en haar lievelingssnoepjes rijdt Nancy als een echte ster haar Droomdag tegemoet.  

Zwemmen als een echte zeemeermin 

Eenmaal aangekomen bij de volgende verrassing bij zwembad Op den Heuvel ziet Nancy door het raam al een echte zeemeermin op de rand van het zwembad zitten! Zonder aarzelen kleedt ze zich zo snel mogelijk om, en natuurlijk gaat haar nieuwe knuffel ook mee. Zeemeermin Hannah begroet Nancy met haar prachtige zeemeerminnenlied, en Nancy glundert – dit is haar grootste droom die uitkomt. 

Zeemeermin Hannah neemt Nancy mee in het sprookje van het zeemeermin-zijn. Nancy mag zelfs een echte zeemeerminstaart aantrekken, en dit heeft ze verrassend snel onder de knie! Zelfs de trucjes van zeemeermin Hannah over hoe ze met de staart kan zwemmen gaan haar moeiteloos af. Als een echte zeemeermin duikt Nancy schelpen van de bodem van het zwembad. Nu Nancy ook een echte zeemeermin is, kan zeemeermin Hannah haar zelfs de geheimen van de zee vertellen. Als extra verrassing zingt zeemeermin Hannah het prachtige liedje van de kleine zeemeermin Ariel: ‘Dat is mijn wens’. Ter afsluiting van deze fantastische verrassing moeten er natuurlijk nog foto’s gemaakt worden van de zeemeerminnen! Maar de verrassing is nog niet helemaal ten einde, Nancy ontvangt ook nog eens een echt zwemdiploma ‘Z’. Van zeemeermin natuurlijk! Want dat is Nancy vanaf vandaag.  

Terwijl ze zich omkleedt, zegt Nancy: “Het is zo’n mooie dag, het is echt een Droomdag. Dit is de fijnste dag van mijn leven, ik ben zo gelukkig!”. 

Hypermodern vervoer 

Het is tijd voor de volgende verrassing. Geen straf om weer een stukje te rijden in de roze limo met kinderchampagne en snoepjes. Die heeft Nancy wel verdiend, na al het zeemeermin zwemmen. Droomgids Anke glipt de limousine uit ter voorbereiding van de volgende verrassing, terwijl Nancy even lekker speelt in de speeltuin. Daar komt droomgids Anke weer aan, in een hypermoderne Volkswagen ID buzz! Het vervoer voor het tweede deel van de dag. Nancy rent blij op de bus af: “Ooo gaan we hier mee rijden?”  “Zeker weten” zegt droomgids Anke, “maar we gaan eerst lekker lunchen!”.  

Friet en kalfjes 

De lunch is in een gezellig boerderij restaurant. Nancy twijfelt even maar met behulp van de droomgidsen kiest ze uiteindelijk voor een heerlijk bord friet met mayonaise, ketchup en een frikadel. Maar er is nog een extra verrassing, dierenvriend Nancy mag na de lunch achter in de stallen bij de kippen en koeien kijken! Boer Jan legt uit hoe de koeien door robots gemolken worden. En Nancy heeft geluk! Er is vannacht een kalfje geboren, op Dierendag.  

Op avontuur in het Paardenparadijs

Het gezelschap neemt plaats in de stoere ID buzz. Op naar de volgende verrassing: het Paardenparadijs. Nancy wordt hartelijk verwelkomd door eigenaresse Danique. In het Paardenparadijs leven paarden in hun natuurlijke habitat. Nancy, die dol is op paarden, is opnieuw blij verrast. Ze krijgt de vrijheid om te kiezen wat ze graag wil doen. Ze kiest ervoor om een paard mee de wei uit te nemen, deze te borstelen en vervolgens te gaan wandelen. Het is prachtig om te zien hoe Nancy vol vertrouwen met het dier omgaat. 

Het gezelschap wandelt meer dan een uur met de paarden door een prachtig natuurgebied. Nancy en Danique lopen voorop en kletsen gezellig. “Wat is Nancy toch een lieverd,” zegt Danique achteraf. 

Tijd voor een verfrissend glas ranja. Er is nog wat tijd over, dus Nancy mag de manen van een paard borstelen en vlechten. Nancy heeft een diepe connectie met de dieren, behandelt ze met uiterste zorg en praat liefdevol tegen ze. 

Het is duidelijk te zien hoezeer deze dag Nancy goed doet. Dat merkt ook pleegvader Pol, die met tranen in zijn ogen toekijkt hoe Nancy volop geniet. 

Een nieuwe outfit

Het kan niet op vandaag! Als verassing mag Nancy iets moois uitzoeken bij het Kempsich Ruiterhuis. “Wat zou je graag willen?” vraagt eigenaresse Annemirl. “Laarzen!” zegt Nancy blij. En niet zomaar laarzen. Prachtige paardrijlaarzen met risten aan de achterkant. Ook krijgt Nancy een hele mooie roze bodywarmer. Hij staat haar fantastisch, vindt ook Nancy zelf “Deze kleur staat mij echt mooi he?” zegt Nancy gelukkig. “Ik ga het morgen meteen naar school aan doen!”. Alsof dit nog niet genoeg was, krijgt Nancy ook nog prachtige roze sokken en een complete paarden verzorgingskoffer in de kleur roze!  

Pannenkoeken bakken 

“Ik denk dat het nu wel voorbij is.” zegt Nancy. “Maar Nancy, ik heb wel trek gekregen. We moeten toch nog wel iets eten!” zegt droomgids Margot. “Oja!” zegt Nancy blij. Het gezelschap vertrek weer in de mooie bus. Eenmaal aangekomen bij restaurant De Neut wordt Nancy wederom warm onthaald. Er staat zelfs een prinsessen troon voor haar klaar. Ze kiest voor haar lievelingseten, pannenkoeken. Maar ze mag er niet alleen van genieten, ze mag hem zelfs zelf maken! Nancy wordt er even zenuwachtig van. Ze weet niet of ze dat wel kan, een pannenkoek bakken in een echt restaurant, ze heeft het immers nog nooit gedaan! Droomgidsen Anke en Margot moedigen haar aan: “Maar Nancy, had jij ooit wel eens gezwommen als een echte zeemeermin?” “Nee” zegt Nancy. “Dat is ook gelukt!” zeggen de droomgidsen. Vol vertrouwen besluit Nancy om toch haar eigen pannenkoek te bakken. Hij is fantastisch gelukt, en smaakt heerlijk. Ter afsluiting van deze onvergetelijke Droomdag geniet Nancy van een heerlijk chocolade met aardbeien ijsje. 

Eenmaal thuis laat Nancy vol trots haar nieuwe cadeaus aan haar medebewoners zien terwijl ze enthousiast vertelt over haar Droomdag. Deze Droomdag was niet alleen de vervulling van Nancy’s grootste dromen, maar ook de fijnste dag van haar leven, gevuld met mooie herinneringen voor de rest van haar leven. 

Sponsoren bedankt! 

Droomgidsen Anke en Margot waren op verschillende momenten op deze mooie dag ontroerd door het plezier van Nancy. “Wij zijn zo dankbaar om op deze manier dromen waar te mogen maken. Dit is waar je het voor doet”, aldus de droomgidsen. 
“Het is hartverwarmend met hoeveel compassie ondernemers alles beschikbaar stellen.” – Droomgids Anke. 

Studio 100 bedankt voor het K3 pakket! We hebben dit Nancy gegeven tegelijk met het fotoboekje.

De Droomdag van Nancy is mede mogelijk gemaakt door: 
Stichting Lemon Pie

Starlimo;  

Tekstschrijver: Kelly Muntslag  

Facebook
Twitter
LinkedIn