IMG-20240118-WA0131

Dierenverzorger met een sterrenhemel

De verrassing 

Het duurde even voordat Megan door had dat het de droomdag was. Megan staat op met de mededeling dat het vandaag geen schooldag is maar de droomdag! Megan kan het haast niet geloven. Ze is helemaal blij! Eerder die week had ze al een kaartje in de bus gekregen over een aankomende droomdag, maar wanneer? Spannend hoor. Die ochtend staat Saskia voor de deur om Megan op te halen. Ze stappen bijna in haar auto wanneer Saskia zegt dat ze nog iemand missen. Ze wil even om de hoek gaan kijken. Megan heeft geen idee. Om de hoek staat buurvrouw Lonneke én ook vriendinnetje Lin sluit vandaag aan bij de droomdag. Geweldig! De parkeerplaats blijkt ook nog een ijsplaat te zijn, hoe leuk is dat. De meiden gaan meteen flink aan het glijden en hebben de grootste lol. Met de auto rijden ze naar een volgend vervoersmiddel. Er wacht een discobus op Megan! Compleet met sirenes, swingende en flink luide muziek. Wauw! Ze maken er meteen een flinke disco van en dansen. Na 5 minuten stappen ze in, Megan is behoorlijk gefascineerd door de discobus.

ZooParc Overloon

De eerste stop is ZooParc Overloon. Meteen bij de ingang zijn er rode panda’s te zien, Megan en Jet kijken de ogen uit blijven er lang staan. Wat een bijzondere dieren. Daarna naar de ingang waar ze worden ontvangen door een medewerker van de dierentuin. Die zegt dat Megan en Lin mogen doorlopen naar de giraffen om ze te verzorgen. Megan hoort het, maar lijkt niet door te hebben wát de vrouw zegt. Naar de giraffen, maar ook voeren? Ze heeft het nog niet helemaal in de gaten. Eenmaal aangekomen is het dus een mega verrassing! Samen met verzorger Quinten voeren ze de giraffen en ook de maki’s voeren. Daarna mogen de meiden het hok van de neusbeertjes verschonen. Lin wil liever geen poep scheppen, maar Megan maakt dat niets uit. Kom maar op!  

In de overdekte hal gaan ze de luiaards en de aapjes voeren. Ze krijgen meelwormen te eten. Ieeks zou je denken, maar dat denkt Megan helemaal niet. Ze pakt de meelwormen gewoon in haar handen en laat de dieren uit haar hand eten. Wat een durf! Ook de miereneters krijgen te eten en het hok wordt door Megan en Lin schoongemaakt. De miereneter had een kleintje en dat was zó schattig. Tijdens het gesprek over de droomdag heeft Megan aangegeven dat ze gek is op dieren. Dat kon ze zich even niet meer herinneren wat ze vraagt ‘waarom het allemaal met dieren is want daar heeft ze toch niets over gezegd?’ Jawel dus! Genieten doet ze sowieso enorm, de rol van dierenverzorger past haar helemaal. 

Dubbele lunch

Daarna gaan droomgidsen Saskia en Lonneke met Megan en Lin naar Pinkie Patisserie in Eindhoven. Hier schuiven ze aan voor een heerlijke, zoete high tea. Ze smullen enorm. Vervolgens gaat de ploeg ook nog naar de Kasteelhoeve in Geldrop voor harige hapjes. Megan is helemaal gelukkig en de dag voelt feestelijk. Saskia zegt over de hapjes dat het voelt ‘alsof er een engeltje op je tong piest’ en daar moeten de meiden ontzettend hard om lachen. Die uitspraak kenden ze nog niet. 

Outdoor Overloon 

De volgende stop is Outdoor Overloon. Hier gaan ze een escaperoom in, de ‘Sugar & Sweets’, speciaal voor kinderen want helemaal in het thema snoep en lekkers. Overal waar je kijkt zie je heerlijk snoepgoed. Ze moeten zich een weg banen door puzzels, kauwgomballen, lolly’s en al het andere lekkers. Megan gaat er helemaal in op en ze komen goed door de escaperoom heen.  

Diner bij ABC

Van ontsnappen uit een escaperoom krijg je honger! Ze gaan uit eten bij ABC Restaurant in Sevenum. Megan heeft vooraf gezegd dat ze dol is op sushi en ijs. Dit is er volop te vinden. Samen met Lin spelen ze ook nog heerlijk in het indoor speelparadijs. Ze smullen van mini kaassoufflés, bakken sushi, knapperige kroepoek en drinken er een lekkere milkshake bij. Van een medewerker ontvangt Megan een volle stempelkaart, daarvan kiest ze een mooi cadeau in de winkel: een glitterstok.  

Sterrenhemel

Na een volle, leuke dag rijden ze weer terug naar huis. Daar wacht nog één verrassing op Megan. Op haar kamer is het plafond van haar slaapkamer verandert in een heuse sterrenhemel. Megan is hier enorm blij mee en zegt dat ze de volgende dag de hele dag op haar bed wil gaan liggen. Lekker naar de sterren kijken. Tot slot geeft Megan nog een dikke knuffel aan droomgidsen Saskia en Lonneke. Ze bedankt ze voor alle grapjes van die dag, ze heeft er zo om gelachen. 

Sponsoren  

Stichting LemonPie

Feestmee  (Discobus)  

Facebook
Twitter
LinkedIn