IMG_4063

Denli houdt van snel. Racen maar!

De droom

Vandaag is de Droomdag van Denli. Het is alweer enige tijd geleden dat deze voorbereid was. En dan ook nog een verhuizing achter de rug, inclusief een nieuwe school. Het is een beetje veel allemaal. Denli houdt van alles wat snel en hard gaat. Wil politieagent worden en Max Verstappen is zijn held!  

Droomgidsen

Angenita en Annemiek

De droomdag

Droomgidsen Angenita en Annemiek verrassen Denli in de klas.  
Wat? Is er een Max Verstappen pak voor mij? Dat pak is wel heel mooi, maar Denli wacht toch nog liever even met het aan te trekken. Het is allemaal even teveel.  
 
Goed idee van oma om het mee naar huis te nemen. Zoiets moois verdient aparte aandacht en dan maken we er later wel een leuke foto van voor het fotoboekje. Gelukkig werkt de nieuwe school fantastisch mee om in ieder geval de dag goed te laten beginnen. Want wat blijkt: de hele klas wordt uitgenodigd in de gymzaal om met elkaar te lasergamen. Nou, de sfeer komt er op die manier wel goed in. De kinderen in de klas zijn uitzinnig van vreugde. De gymzaal is al helemaal ingericht met matten, turnkasten, een bok en dat soort dingen. Genoeg om je achter te kunnen verschuilen wanneer er op je ‘geschoten’ wordt. Wat gebeurt er toch allemaal, Denli? En dan ook nog een taart. Maar niet zomaar een. Nee, een Formule I taart, inclusief racebanden en raceauto bovenop. 

Het is prachtig allemaal, maar voor Denli blijft het allemaal een beetje veel.  

Gelukkig is Jay-Lee, Denli’s zus, er ook bij. Dat voelt wel vertrouwd. 

De heuse knalgele Lamborghini Aventador S staat voor de school te wachten

De hele klas mag mee naar beneden voor de volgende verrassing, want daar staat een Lamborghini te wachten. Familie is er ook om uit te zwaaien: Opa en twee Oma’s, Papa en Mama. 

Nee, zoveel moois kan Denli even niet verwerken. Papa nodigt Denli uit om samen een ‘proefritje’ te maken. Wat een goed idee, want later vindt Denli het heel fijn om samen met zijn zus Jay-Lee in de Lamborghini te rijden naar de volgende activiteit. Maar dan gebeurt er toch ook wel iets heel grappigs. Je verzint het niet, maar de Lamborghini wil bij het stoplicht niet meer starten. Wat een avontuur. Met aanwijzingen van de garage lukt het toch om zachtjesaan te rijden naar de volgende activiteit.  

Slotracebaan

Wie van snelheid houdt wil natuurlijk ook wel naar een grote elektrische racebaan. Want daar kun je auto’s fantastisch laten racen. Wat een aardige mensen zijn daar. Nu kan Denli zich iets beter overgeven. Heerlijk om met de droomgidsen en Jay-Lee wedstrijdjes te doen. Deze Droomdag begint steeds leuker te worden. 

En nu op pas naar de Efteling

Denli heeft geen idee waar we nu naar toegaan. Met allerlei raadspelletjes in de auto komen Denli en Jay-Lee er snel achter: de Efteling! 

Bij de ingang staat Erwin het gezelschap op te wachten. Erwin zal vandaag onze speciale gasten begeleiden in het park. Denli en Jay-Lee krijgen meteen een persoonlijke pasje. Kennelijk gaat dat zo bij belangrijke gasten, Denli. 

Het is nu wel tijd om iets te eten. In Polles Keuken staan overheerlijke hartjespannenkoeken klaar die Denli en Jay-Lee mogen versieren met fruit, snoepjes en poedersuiker. Dat gaat er wel in.  
 

Opnieuw: voor wie van snelheid houdt is de achtbaan Max & Moritz wel een must.  

Bij Max en Moritz staat Jan het gezelschap op te wachten. Het is niet alleen leuk om in de twee achtbanen te mogen, maar zeker zo leuk is het om door Jan achter de schermen meegenomen te worden. Wie maakt dat mee, Denli? Jij bent op plaatsen geweest waar nog nooit gasten zijn geweest. Zelfs op de zolder van de attractie. Jij weet nu achter welke deur de ‘ontplofte’ schoolmeester plotseling 

tevoorschijn komt. Dat was wel leuk, hè. En dan ben je ook nog op het dak geweest. Wat zullen de mensen in de rij opgekeken hebben, toen jij naar ze zwaaide.  
 

Op de muur met handtekeningen van belangrijke mensen die aan de achtbaan meegewerkt hebben staan nu ook de namen, datum en de tekeningen van Denli en Jay-Lee. Dat is wel heel bijzonder!  

De Python bleek helaas in onderhoud te zijn, maar gelukkig was er nog de Vogel Rok. Dat deze Droomdag even op zich heeft laten wachten blijkt nu toch wel een voordeel te zijn, want Denli is nu lang genoeg om erin te mogen. Wat een geluk! 

Spannend hoor, een achtbaan in het donker. Maar samen met Erwin lukt dat prima. 

politiebureau

Niet alleen racers, zoals Max Verstappen, vindt Denli geweldig. De politie lijkt hem ook wel wat. Benieuwd welk beroep het later gaat worden, Denli. 

Als politieagent mag je in ieder geval in noodgevallen ook hard rijden.  

Dan volgt er een rondleiding in het politiebureau: de cellen waar mensen in opgesloten kunnen worden, de plek waar blaastesten gedaan worden of waar vingerafdrukken gemaakt kunnen worden, dat soort dingen. Maar hoe ziet zo’n politie-uniform er nu precies uit. Wat hangt er bijvoorbeeld allemaal aan die riem? Nou, dat is heel wat: handboeien, een knuppel, een pistool, een tourniquet, pepperspray en noem maar op. Denli mag de wapenstok even vasthouden. Die is best zwaar. Maar gaan we nu ook in de politieauto? Dat is ook wel spannend. Misschien een beter idee om met z’n allen in een politiebusje te gaan. Ook een politiebus heeft een zwaailicht hoor. Wat geweldig om mee te maken dat automobilisten uit de weg gaan voor zo’n politiebusje. Aardig om ook nog cadeautjes te krijgen, zoals een kleine politieauto, een kleurboek, stickers voor op de autoruiten. Wat een verwennerij.  

Op weg naar huis

Nu voelt Denli hoe moe hij is na zoveel indrukken. De rit duurt gelukkig wel zo lang om even te kunnen slapen. Heerlijk samen met zijn zus even slapen op de achterbank. Er is nog tijd voor een pizza. Bij Happy Italy mag je zelf je pizza maken en beleggen. Nog een lekkere ijscoupe, maar dan is het hoog tijd om naar huis te gaan. De ijsbeker mag gelukkig mee naar huis.  
Acht uur thuis, had oma gezegd. Dat is gelukt.  Moe en voldaan hebben Denli en Jay-Lee afscheid genomen van de droomgidsen. “Dit was de leukste dag van ons hele leven”. Dat verdient een dikke knuffel.

Dat is nog eens een Droomdag; om nooit te vergeten! 

Sponsoren bedankt!

Denli zijn Droomdag zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder:  

de nieuwe school van Denli

Carnavalsland voor het Max Verstappen pak 

Jumbo Hapers Rijen voor de Max Verstappen auto

Heidi van Dijke (fotograaf) 

Monique Fermin (verslag)

Facebook
Twitter
LinkedIn