00 kopfoto LilianHabrakenFotografie-9539

De Droomdag van de allergrootste dierenvriend Alegria

De Droom

In december hebben we de droomdag opgehaald bij Alegria. Ze praat volop en vol enthousiasme over wat ze graag wil. Knuffelen met schattige hondjes, op een zwart Fries paard rijden en uit haar dak gaan in de achtbanen van De Efteling. Als vervoersmiddel hoeft ze niet per se een limousine zoals de meeste kinderen, haar voorkeur gaat namelijk uit naar zo’n enorme dikke Dodge Ram Van!

DROOMGIDSEN

MET EEN PAARD NAAR ALBERT HEIJN

Dinsdagochtend gaan we Alegria in Dieren verrassen. 
We wachten haar op bij de sporthal, samen met Alegria’s vriendinnetje Ella en alle kinderen uit de twee klassen die die ochtend gaan gymmen. De droomslinger die we vasthouden met daarop de tekst “Droomdag Alegria” verraadt dat het vandaag eindelijk haar droomdag is. We heten haar van harte welkom op haar eigen Droomdag. Een grote, opgezadelde, zwarte Fries met witte sokken aan staat speciaal voor haar klaar om haar een gezellige tour door het dorp te geven. Met open armen loopt ze op het paard af en begint het paard Savanne te knuffelen. De rondrit op het paard bevalt haar uitstekend. De rit eindigt bij de Albert Heijn. Ondertussen heeft Jeroen nog wat smeuïge foto’s gemaakt van de grote, dampende ‘achterblijfsels’ van de Fries. Deze foto’s mogen niet ontbreken in het mooie fotoboek vol herinneringen van deze Droomdag dat Alegria later zal ontvangen. Een servicemedewerker wacht ons op bij de ingang van de supermarkt. We worden meegenomen naar de snoepafdeling waar Alegria zelf haar ‘snoeplunchbox’ bij elkaar mag zoeken. Maar bescheiden als Alegria is, kiest ze slechts 2 zakjes snoep uit en een klein blikje fris. Inmiddels heeft de servicemedewerker van de Albert Heijn alle andere benodigdheden voor die dag voor ons klaargezet om mee te nemen: o.a. witte bolletjes, hagelslag en salami… want daar houdt ze heel erg van.  
Daarna mag Alegria even plaatsnemen achter de kassa. Als een volleerde kassière rekent ze zo de boodschappen van een paar klanten af. 
Ella en Alegria wachten in de winkel op hun ‘taxi’. En daar komt Jeroen aangereden met die enorme witte Dodge. Alegria is door het dolle heen en roept: “Dit is nu al een Droomdag!” Helaas blijkt Ella ziek te zijn… dat is natuurlijk hartstikke vervelend voor beide meiden. Ze nemen nog wat selfies met de auto en het paard en daarna wordt Ella door haar moeder teruggebracht naar huis, zodat ze lekker terug naar haar warme bedje kan gaan. De twee nemen hier afscheid van elkaar en Ella wenst Alegria nog een hele fijne Droomdag. 

HONDJES KNUFFELEN IN EEN SPROOKJESKASTEEL

De autorit gaat van Dieren naar Loon op Zand op weg naar Het Witte Kasteel. Het Kasteel is vandaag speciaal voor Alegria geopend.  
Onderweg in de auto kijkt Alegria een aflevering van Kinderen voor Kinderen in Actie. In deze aflevering staat een meisje centraal dat angst heeft voor honden. De kinderen hebben Sanne van Pomlief ingeschakeld om het meisje van deze angst af te helpen. De opdracht voor haar is dan ook om met deze kleine hondjes te knuffelen. En het lukt Sanne, want ja, hoe kun je de verleiding weerstaan om met deze schattige kleine hondjes te knuffelen. Na een ontspannen ritje komen we aan bij Het Witte Kasteel in Loon op Zand. Lilian de huisfotograaf van Het Witte Kasteel wacht ons op bij de ingang. We krijgen een heuse vip tour door het Kasteel en speuren naar de karpers in de gracht. Helaas waren die deze ochtend niet te spotten, maar dat mag de pret niet drukken. We lopen terug naar het terras van het kasteel en daar staat opeens Sanne van Pomlief klaar om Alegria samen met drie Pomeriaantjes en twee Toy Poodle Pups te ontvangen. Blij verrast begint Alegria meteen te knuffelen met de pups. Even later herkent ze Sanne van het filmpje dat ze kort daarvoor in de auto heeft bekeken en is ze opnieuw in euforie. Het hondje waar Alegria het meeste mee knuffelt, heet Hunter. Het is fijn dat de vader van Sanne er ook bij is ter ondersteuning. “Sanne, heb je alle hondjes geteld, want het kan zijn dat Mary straks één van de hondjes verstopt onder haar jas en meeneemt naar huis”, grapt Jeroen. 
Nadat Sanne, haar vader en de hondjes terug naar huis zijn gegaan, kunnen Mary, Jeroen en Alegria in alle rust gaan lunchen. Buiten op het terras zoeken ze een gezellig plekje uit en nemen plaats aan het witte tafeltje met bijpassende stoelen. Ze genieten van het uitzicht in de Kasteeltuin, het heerlijke zonnetje en natuurlijk van de lekkere lunch.  

ACHTBANEN EN ACHTER DE SCHERMEN BIJ DE EFTELING

Verrassing nummer drie staat vervolgens op het programma. Eerst halen we Madeline op, een ander vriendinnetje van Alegria dat natuurlijk blij is dat ze mee mag naar…. De Efteling! Bij aankomst moeten we ons eerst melden bij de Servicebalie waar Alegria vier VIP-kaarten krijgt voor het gehele park. Maar dat is nog niet alles: de meiden krijgen ook een cadeaukaart van €56,- . We beginnen de middag met een unieke rondleiding onder het Aquanura. De medewerker brengt ons op de hoogte van alle technische hoogstandjes die zo’n show mogelijk maken. Na deze tour duiken we het pretpark in. Gelukkig is het niet zo druk vandaag en kunnen we meerdere keren in onder ander De Baron en De Python. Inmiddels is het tijd voor ovenheerlijke minidonuts, smullen! Nadat we in alle andere leuke attracties zijn geweest, gaan de meiden nog even gezellig snuffelen in de souvenirshop en komen beiden weer vrolijk met een bord en een mok naar buiten die ze van de cadeaukaart hebben gekocht. Om 18.00 uur mogen we ons melden bij het Eftelinghotel dat naast de grote vijver op het park ligt. Een medewerker brengt ons naar het mooiste plekje op het boventerras van het hotel en voorziet ons van heerlijke hapjes en drankjes. Voordat de watershow begint, nestelen de meiden zichzelf nog even heerlijk onder de warme dekens. Vervolgens kijken we vol bewondering vanaf de VIP plek naar het prachtige Aquanura. Na afloop lopen we enthousiast terug naar de auto en gaan op weg naar helaas al de naderende afsluiting van de dag. 

MACCEN MET KADOOTJES

Jazeker! We sluiten nog even lekker af bij de Mac! 
Bij aankomst worden we door medewerkster Sara begeleid naar een speciaal voor Alegria versierde ruimte. Overal hangen de inmiddels bekende ‘Droomdag Alegria’ posters. 
Ze krijgt een cadeau van Schleich: de eenhoorn uit haar verzameling die ze kwijt was. En een pakket van de Zoete Zusjes, waar Alegria fan van is, met daarin een knuffeleenhoorn, wat leuke spulletjes en een boek van de Zoete Zusjes met daarin een speciaal woordje van de zoete zusjes zelf speciaal voor Alegria. Sara, die van Portugese afkomst is, vertelt Alegria dat haar naam “Blijdschap” betekent.  Daarna neemt ze Alegria en Madeline mee naar de ijsjes afdeling en mogen zij daar hun eigen ijsje maken met alles erop en eraan. Ze hebben enorme lol samen: ‘Gewoon’ even weer echte meidendingen met elkaar bespreken en lol trappen. Bij de Mac buiten maken de meiden nog wat selfies bij de Dodge. Madeline wordt weer thuis afgezet en we vervolgen onze weg terug naar Dieren. In de auto overdenkt Alegria deze overweldigende dag. Eenmaal thuis krijgt Alegria nog één laatste verrassing. Ze krijgt een speciale waardebon om samen met Ella Husky’s te gaan knuffelen en te wandelen in ’t Harde. Voor deze kleine afterparty wordt nog een datum geprikt. We nemen afscheid van elkaar. Alegria vertelt ons dat het mooiste van deze Droomdag toch wel het knuffelen met de hondjes en het paardrijden op de grote Fries is geweest. En zo eindigt deze prachtige dag voor ons allen.

SPONSOREN BEDANKT!

De droomdag van Alegria zou nooit zo’n succes zijn geweest zonder: 

Pixum 

Tekstschrijver: Diego de Reuver 

Facebook
Twitter
LinkedIn