20231103_115854

Charlie maakt fans met zelfgemaakt nummer ‘Droomdag’

Erkenning van talent door een van zijn favoriete artiesten. Samen met Yes-R neemt Charlie een rap op in Amsterdam en beleeft hij een dag vol pret! 

Een droom of werkelijkheid? 

Een dag die voor de meesten als geen ander begint. Voor Charlie is dat heel wat anders. Vroeg in de ochtend staat hij namelijk klaar om op avontuur te gaan! Een beetje zenuwachtig, want hij weet dat er iets leuks op hem te wachten staat. Het is alleen de vraag wat? 

Plots ziet Charlie vanuit zijn raam het droomteam aankomen. Met enthousiasme snelt hij naar de voordeur. Wat staat hem te wachten? Vanuit zijn ooghoek ziet Charlie een auto aankomen. Charlie kan zijn ogen niet geloven! Hij staat helemaal perplex. “ Oooo…!! Dat is mijn favoriete auto!!” roept Charlie enthousiast. “Ga ik in deze auto???” Vanuit het niets staat er ineens een Mercedes G-Klasse voor hem. Wat een indrukwekkende auto zeg! 

Charlie kan het maar niet bevatten. Vol focus bekijkt hij de auto die voor hem staat. Maar ga je ook nog instappen Charlie? Jawel! Met één van de favoriete auto’s van Charlie, rijdt hij samen met het droomteam, zijn begeleider en de fotograaf in de richting van Amsterdam. Ondertussen mooi de tijd om alles over de auto te vragen. Hier zit Charlie immers niet iedere dag in! Tijdens de autorit wordt een hint gedropt over de eerste activiteit, namelijk een rapworkshop. 

Een nieuwe generatie artiest Een nieuwe generatie artiest 

Eenmaal aangekomen in Amsterdam komt Charlie aan bij de eerste locatie van zijn Droomdag. Charlie spot meteen twee mensen. Beiden herkent hij niet. Of toch wel? Uit het niets staat ineens rapper Yes-R voor zijn neus!  
Vol enthousiasme nemen Yes-R en producer Willem de groep mee naar binnen. Op naar de studio dus! Charlie vindt het allemaal maar spannend, maar dat weerhoudt hem niet om er een leuke dag van te maken. “Ik hoorde dat je rapper wilt worden, vertel eens wat over jezelf,” zegt Yes-R vol belangstelling. Binnen de kortste keren warmt Charlie op. Hij begint er echt zin in te krijgen! 

Aan de start van de rapworkshop speelt Yes-R een melodie af. Een opzetje dat hij samen met producer Willem speciaal voor Charlie heeft gemaakt. Maar waar gaan ze de rap over schrijven? Charlie begint te praten over een eerdere rap die hij heeft geschreven. Kunnen ze dat niet tot een volwaardig nummer maken? Yes-R ziet dat wel zitten en begint het nummer te freestylen. Samen doorlopen ze het gehele proces tot het maken van een nummer. Charlie mag uiteraard zelf zijn geschreven tekst gaan rappen. “Zo goed rappen voor een jongen van 11 is ongekend. Voor mij was dat pas vanaf mijn veertiende,” zegt Yes-R. Charlie begint te stralen! Ze voltooien de rap en Yes-R overhandigt het lied aan Charlie. Wauw!! Zijn eerste echte nummer! 

Een pitstop lunch 

Charlie neemt afscheid van Yes-R en stapt in bij zijn andere favoriete auto. Want er staat een Audi RS6 voor hem klaar; een hele snelle auto waar Charlie zeker van houdt. Samen scheuren ze met topsnelheid door de straten heen. Gedurende de rit maakt Charlie meteen een nieuwe fan door zijn rap aan de chauffeur te laten beluisteren. Die vindt het wel leuk om zo’n goede artiest naast hem te hebben zitten. Op naar bestemming nummer twee, een pitstop bij de McDonalds in Breukelen! Een Droomdag vraagt zonder meer om een speciaal gereserveerde ruimte. Deze verdient Charlie ongetwijfeld. Samen met het droomteam begint Charlie aan zijn lunch; een visburger, wat frietjes, een milkshake en een McFlurry. Lekker hoor!! 

Vliegen in een windtunnel 

Op naar de volgende activiteit in Utrecht. Tijd om te vliegen! Dat meen je niet? Jawel! Eenmaal aangekomen op de bestemming staat Charlie pal voor City Skydive Utrecht. Wauw! Charlie begint te glimlachen. Dit heeft hij nog nooit eerder gedaan! Eenmaal binnen, krijgt Charlie uitleg van een instructeur. Hij gaat een windtunnel in, waarin hij vier keer één minuut gaat vliegen in een soort indoor skydive simulator. Een beetje spannend is het wel, maar Charlie gaat er vol moed op af. Wat een geweldige sensatie zo’n windtunnel! En hij gaat niet met lege handen naar huis. Charlie krijgt een certificaat mee. Iets moois om op terug te kijken! 

Diner bij Marokkaans restaurant 

Terug naar de auto. Zoveel leuke activiteiten vergt veel energie. Laten we de dag afsluiten door lekker te dineren. Samen met het droomteam gaat Charlie richting Marokkaans restaurant Ima om heerlijk te eten. Charlie bestelt een Tajine met kip. Op traditioneel Marokkaanse wijze bereiden de chefs het gerecht van Charlie voor. Lekker eten en nog even nabespreken wat er allemaal deze dag is gebeurd. Uiteraard kan de rap daarin niet ontbreken. Het was dan wel een aantal uur verder, maar Charlie kon nog steeds zijn nummer uit het hoofd rappen. 

De dag mag dan wel ten einde zijn, maar er staat nog een laatste verrassing voor Charlie klaar. Op 15 december mag hij namelijk als Fan of the Match naar een wedstrijd van voetbalclub N.E.C. Charlie kan zijn oren niet geloven. “Echt, echt, echt? Ga ik dat echt doen?” roept hij vol vreugde. Ja Charlie, dat ga je echt doen. Maar eerst mag je de dag afsluiten met een ritje naar huis in een gave Tesla. 

Fan of the Match N.E.C. 

Na een moment van terugblikken op mooie herinneringen is het nu tijd voor de afsluitende activiteit. Het is vrijdag, de dag waarop N.E.C. en Fortuna elkaar zullen treffen in een spannende wedstrijd. Bij aankomst van het droomteam wordt al snel duidelijk dat Charlie nauwelijks kan wachten om naar de wedstrijd te gaan. Ze stappen direct in de auto en rijden naar het Goffertstadion, de bestemming van de dag. Bij aankomst wordt Charlie hartelijk verwelkomd door FC Robinstijn, de organisatoren van de dag.  

Om hem op zijn gemak te stellen, nodigen ze hem uit om te genieten van een verfrissend drankje bij bar Bikkels. En dan is het zover, hij krijgt te horen dat hij mag voetballen met een aantal van zijn helden. “Echt??? Mag dat echt!??” roept Charlie barstend vol enthousiasme. In no time wordt hij meegenomen naar de kleedkamer, waar hij de kans krijgt om de spelers te ontmoeten. Uiteraard wordt dit onvergetelijke moment vastgelegd met een foto. Eenmaal gehuld in zijn nieuwe outfit begeeft Charlie zich samen met de spelers naar het veld om een balletje te trappen met de reservespelers, waaronder zijn grote held Lasse Schöne. Daarna nog even een magisch fotomoment met alle spelers voor een ALS-actie, gevolgd door een stralend interview met de stadionspeaker, die Charlie in de schijnwerpers zet! Tussendoor krijgt Charlie een cool filmpje doorgestuurd van zichzelf op tv. Zijn glimlach is niet te stoppen als hij zijn eigen gezicht op het scherm ziet verschijnen.  

En de kers op de taart? N.E.C. verslaat Fortuna met 4-1, wat leidt tot een geweldige afterparty in bar Bikkels! Charlie krijgt een voetbal die hij, samen met zijn schoenen, laat ondertekenen door de spelers. Achteraf komt zijn held Lasse Schöne nogmaals langs. “Ik had toch gezegd dat ik nog langs zou komen?” zegt hij tegen een stralende Charlie. Het zorgt voor een onvergetelijke avond wat Charlie hopelijk nooit zal vergeten! We hopen dat je een waanzinnige Droomdag hebt beleefd! 

Droomgidsen

Frank en Janneke

Sponsoren, bedankt!

Charlie zijn Droomdag zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder: 

Stichting Lemon Pie
Lease Company  
Antoine Bulsink  
Yes-R 
Willem Laseroms  
McDonald’s Breukelen 
City Skydive Utrecht 
Dag met een Lach 
Eethuis Ima 
FC Robinstijn (Mira en Anouk) 

Fotograaf Jens 
Tekstschrijver Shaun 


Facebook
Twitter
LinkedIn