Droomdag Ami (41 of 108)

Ami’s Metamofose in Nooitgedachtland

Droom

Op reis komt Ami een zeemeermin tegen die haar onderdompelt in een wereld vol muziek en zang.  

Droomgidsen 

Janneke en Ellis  

Een feestelijk onthaal 

Het is vrijdagochtend, de laatste schooldag voor het weekend. Voor Ami belooft deze dag iets bijzonders. De spanning is voelbaar, omdat ze weet dat er een verrassing op haar staat te wachten. Ze weet alleen nog niet wat. Gelukkig is de spanning van korte duur. Uit het niets klinken er confettikanonnen in de klas, waardoor een feestelijke sfeer ontstaat. Ieder kind krijgt een heerlijke mini-tompouce, maar voor Ami wordt de dag nog specialer. Samen met haar vriendinnetje wordt ze meegenomen door het droomteam voor een dag vol magie! 

Eenmaal buiten staat Ami een geweldige verrassing te wachten. Voor haar glinstert een schitterende ‘Lamborsinie’, zoals haar vriendin het noemt, bedekt in Ami’s favoriete kleur roze. Wow, dat is echt waanzinnig vet! In deze auto gaat haar dag vol dromen van start. Binnen staat de kinderchampagne voor haar klaar, wat betekent dat het feest kan beginnen! De volumeknop van de muziek gaat op max en ze vertrekken naar de eerste activiteit! 

Shoeby showtime 

Wat staat er op het programma als eerste activiteit? Heerlijk schoppen bij de Shoeby in Veldhoven, jippie! Binnen no-time staat Ami binnen en wacht haar een personal shopper op. Een speciale assistent helemaal voor haar? Nou, dan wordt het hoog tijd om een flinke hoeveelheid kleiding uit te zoeken! Alle gekozen kleding wordt aan het rek gehangen totdat het vol is en er kan worden gepast. Even poseren voor de camera en de outfits showen! Ami weet meteen wat ze wel en niet wil hebben. Misschien had ze achteraf toch geen assistent nodig? 

Hoe dan ook, van alle gepaste outfits koopt ze er uiteindelijk vier. Maar daar blijft het niet bij, Een Droomdag is geen Droomdag zonder wat extra’s. Naast haar outfits komt er nog een tasje, een ketting, een haarband en natuurlijk een paar nieuwe schoenen bij. Dan wordt het tijd om de kinderchampagne opnieuw open te trekken en er een feestje van te maken. Samen met haar vriendin geniet Ami van een paar heerlijke macarons, waar ze helemaal dol op is. Zo, het buikje is weer gevuld, dus op naar de volgende locatie!  

Een sprookje op zee 

Ami stapt met haar vriendinnetje uit de auto, gearriveerd in het betoverende Waalre. Hier staat iets magisch op het programma: zeemeerminzwemmen. Deze keer wordt het extra bijzonder. Bij zwembad de Smient staat zeemeermin Hanna klaar om Ami en haar vriendin te verwelkomen. Samen springen ze vol enthousiasme het zwembad in, waar zeemeermin Hanna hen meeneemt naar de sprookjeswereld van Nooitgedachtland. De meiden hangen aan haar gekluisterd, geboeid door de verhalen van de zeemeermin en ondergedompeld in een wereld van muziek en zang. Een betoverende rust komt over hen heen. 

Dan is het tijd om zelf een zeemeermin te worden. In het begin oefenen Ami en haar vriendin het zwemmen zonder staart, maar al snel mag Ami haar eigen bikinisetje met zeemeerminstaart aantrekken, dat ze als aandenken mag houden. Als echte vissen zwemmen ze met zijn allen door het blauwe water van Nooitgedachtland en beleven ze een moment als echte zeemeerminnen. Wat ging ze dat ontzettend goed af! 

Lunch, lef en liefde voor dieren 

Na het avontuur in het water krijgen de zeemeerminnen honger. Ze transformeren terug naar hun originele vorm en stappen in de auto om hun reis te vervolgen naar Doe-Boerderij “De Steenuil” in Oirschot. Boer Willem wacht hen op met een feestelijke lunch. De tafel is gedecoreerd met Ami’s naam en gevuld met lekkernijen. Beide meiden smullen van tosti’s en verkennen vervolgens de binnenspeeltuin. Na het spelen worden ze geschminkt met een van Ami’s favoriete personages, Stitch, op hun wangen! 

Na het schminken gaan ze met boer Willem op ontdekkingstocht op de boerderij. Ze melken koeien, voeren kalfjes, ezels, bokken en konijnen, en genieten uitgebreid van het knuffelen en aaien van de dieren die ze tegenkomen. Haar vriendin roept bij elk dier: “Oh, dit is spannend!”, waarop boer Willem reageert: “Ja, maar het is niet spannend, ik ben er toch bij?” Als hoogtepunt wordt aan beide meiden gevraagd om een kip op hun hoofd te houden. Ami gaat als eerste en zegt heel stoer tegen haar vriendin “Ja, doe ik wel”, en plaatste een kip op haar hoofd. Dit inspireert haar vriendinnetje om het ook te proberen. Wat een moed tonen ze, en wat een spannende ervaring! Deze twee meiden zijn echte waaghalzen! 

Hoefgetrappel onder de zonsondergang  

Hoefgetrappel onder de zonsondergang  

Na het kippenvel moment op de boerderij is het tijd voor iets anders. De meiden stappen in de auto en rijden naar Stal Faassen in Valkenswaard. Zij vervolgen hun tocht naar het volgende dier, op naar de pony’s! Er staan twee pony’s klaar waar Ami en haar vriendin op mogen zitten. Ze zadelen beiden dieren op en geven ze nog wat te eten. Ami springt op de grote pony en haar vriendin op de kleine.  

Wat is het koud, maar zo ontzettend mooi. De zon gaat langzaam onder, waardoor er een prachtige, oranje lucht ontstaat. Het getik van de hoeven weerklinkt op het pad als Ami en haar vriendin door het bos lopen. Hier en daar zijn er nog delen van het bos met sneeuw bedekt. Het is een avontuur, dat alleen zij zullen meemaken. Ondanks de kou hebben ze hier super van genoten.

Hartverwarmende pizza

 

En dan is het tijd voor de laatste activiteit. Een dag vol met pret wordt afgesloten met een heerlijk diner. Ami en haar vriendin worden afgezet bij restaurant de Neut in Westerhoven. Opnieuw wordt ze verrast. Ditmaal omdat haar zusje, opa en oma haar staan op te wachten. Hier heeft ze het perfecte moment om terug te blikken op de mooie dag die ze heeft beleefd. Ze eten met zijn allen pizza en Ami rijdt vervolgens met haar opa en oma mee naar huis. 

Lieve Ami, mag dit moment voor altijd bij je blijven!  

Sponsoren bedankt! 

Ami haar Droomdag zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder:   

Stichting Lemon Pie

Shoeby 

Fotografe Mariëlle Zwerink van MZ-Photography 
Tekstschrijver Shaun 

Facebook
Twitter
LinkedIn