foto 4

Als een vis in het water

De droom

Quinten is nieuwsgierig en onderzoekt graag dingen. Ook kan hij erg goed gamen. Zijn grootste hobby is vissen. Wanneer deze dingen samenkomen is het voor Quinten echt wel een Droomdag! 

Droomgidsen

Yuri Vorstermans en Emmory Schröder 

De verrassing en het vervoer

Al vroeg in de ochtend wacht Quinten samen met zijn vader en moeder op het Droomteam Yuri en Emmory. Hij weet dat ze onderweg zijn maar waarmee? Dat weet hij niet. Dan ziet hij in de verte een glimmende Grand Land SUV in een volledig zwarte uitvoering aan komen rijden. Het Dreamteam heeft deze auto gehuurd bij Van Mossel. Wow! Quinten is dolenthousiast, wat een gave auto! Ook krijgt een pakketje voor onderweg. Hierin zit allerlei lekkers zoals chocolade, Pringles én zijn favoriete drinken! Ook zit er een vismagazine in. Quinten is gek op vissen maar voor deze droomdag staat er wat anders op de planning, dat weet hij. Door de weersomstandigheden is er vandaag een alternatief programma samengesteld.

Klaar voor vertrek? Nee wacht! Eerst even met zijn ouders op de foto, mét de auto erbij natuurlijk! Dan gaan ze op pad. Onderweg is Quinten druk in de weer met alle mogelijkheden die deze auto te bieden heeft. Zo belt hij een paar keer met zijn moeder, speelt zijn favoriete muziek af via de bluetooth van zijn telefoon en zet hem dan lekker hard. Hoe gaaf!  

Eerste stop: NEMO Science Museum in Amsterdam

Quinten is een nieuwsgierige jongen en de eerste stop past hier heel goed bij. Ze gaan een bezoek brengen aan het NEMO Science Museum in Amsterdam! Bij binnenkomst wordt Quinten hartelijk ontvangen. Hij krijgt van de medewerker een uitleg over het museum en een V.I.P. keykoord. Zo kan hij als speciale gast overal naar binnen lopen in het museum. Wat een luxe! De eerste stop (Quinten beslist) is het laboratorium. Met een witte jas aan is hij een echte wetenschapper en klaar om een proef uit te voeren. Waar zit het meeste vitamine C in, in appelsap of in  sinaasappelsap? In die laatste dus! Door verschillende stofjes bij elkaar te voegen wordt het V concentraat blauw. Bij sinaasappelsap werd ie knalblauw! Quinten wil alles zien en neemt overal een snelle blik, na 2-3 seconden wil hij naar het volgende.

Er is ook zoveel te zien en te beleven. De bovenste verdieping weet zijn aandacht langer vast te houden. Deze is voor wat oudere kinderen en je kunt er mega interessante dingen doen. Je hartslag meten, vragen beantwoorden over hoe je bent als puber en een spelletje dat je reactievermogen test. Ook is er een test die registreert hoe je iris (in je oog) reageert op verschillende foto’s. Als voorbeeld, er kwam een naaktfoto voorbij en hierop reageerde de iris van Quinten echt meteen! Daar konden ze wel om lachen met het Dreamteam, haha. Op het laatst is er een test waarbij je zo lang mogelijk een koud element moet vasthouden. Dat was wel héél koud vond Quinten. Brrr zo koud. Hij rilt nog na. Na 2,5 uur hebben ze alle hoeken van NEMO gezien. In de winkel trekt de Electro bol de aandacht. En wat blijkt? Quinten krijgt er een van het NEMO. Wauw!! Hij is er dolblij mee. 

Koud & lunchpauze

Quinten heeft het nog steeds koud. Het Dreamteam plaagt hem een beetje erover. Waar Quinten eerst nog zei dat hij echt wel iets ruigs kon hebben, zegt hij wel steeds dat hij het koud heeft. Gelukkig zijn we niet gaan vissen dan, zegt het Dreamteam. Daar kan Quinten ook hard om lachen. Nu hebben ze honger gekregen. Het NEMO zit naast het station en omdat Quinten treinen ook interessant vind nemen ze er even een kijkje. Bij de Bubble Tea halen ze een kop warme thee, Quinten kiest voor de mango smaak. Ze gaan lunchen bij café De Burgerij vlakbij Amsterdam Centraal, de keuze van Quinten. Hij kiest er eet een broodje pittige kip sandwich met frietjes erbij. Smullen! 

H20 Esportscampus Amsterdam

Terug bij de auto komt er plots iemand aanrijden in een Volkswagen Golf GTA uit 2015 met 300 PK. Hierin zit Iddo Kuipers en hij komt Quinten ophalen! Iddo heeft een community samengesteld met mensen die de GTA roleplay games samen spelen. Dit is een favoriete bezigheid van Quinten, hij is enorme fan van dit spel! Ze gaan naar H20 Esportscampus Amsterdam, afgekort Rabo E-Sportstadium. Dit is een ruimte waar je allerlei games kunt spelen.

Iddo heeft zijn eigen laptop meegenomen om GTA Roleplay aan te sluiten. Wel 2 uur lang spelen ze het spel. Iddo zorgt voor flink spectaculaire gebeurtenissen waardoor Quinten als politie kan ingrijpen. Stoppen? Quinten denkt er niet aan. Hij wil iedere ‘call’ afmaken. Het dreamteam gaat van laatste naar allerlaatste naar aller-allerlaatste. Iddo is enorm onder de indruk (hij valt achterover, kun je ook wel zeggen) van de kennis die Quinten heeft over dit spel. Hij gaat proberen een admin voor Quinten aan te maken te maken waarmee hij in het spel mee kan blijven kijken in de toekomst. Iddo denkt erover na om voor Quinten zelfs een uitzondering te maken en hem onderdeel te laten zijn van de community. Wow! Dat is een serieuze zaak. Dan zou Quinten een eed afleggen dat hij serieus gaat deelnemen, in zijn geval mee kijken.  

Diner bij PAN in Deurningen

Met de Opel Grand Land rijden ze terug naar Almelo. Quinten komt op het idee om de politietunes op zijn telefoon door de auto te laten schallen. De sirene loeit terwijl ze Quintens moeder en Opa op gaan halen. Zijn hebben vast even gedacht dat de politie eraan kwam. Haha! Dan rijden ze door naar Quintens favoriete restaurant: PAN in Deurningen. Hier blijkt dat Quinten naast gamen ook een carrière in de horeca kan overwegen. Hij vindt het leuk om iedereen te voorzien van drinken en op het laatst stelt hij voor iedereen het toetje samen. Met een gevulde maag gaan ze weer naar huis. Onderweg schalt de sirene weer uit de speakers. 

Vervolg droomdag  
Zaterdag 24 juni 

Vroeg opstaan voor Quinten! Om half 7 haalt Yuri hem thuis op. Weer met een Opel Grand Land, ditmaal een bordeaux rode kleur. Dat vindt Quinten wel geweldig, meteen schalt zijn eigen muziek weer uit de speakers. Eerst rijden ze naar de Bakker Bart om daar broodjes te halen voor de lunch van vandaag. Quinten gaat voor een broodje zalm, toepasselijk bij het vissen! Samen rijden ze daarna naar Kampen aan de IJssel om daar met een vissersboot de IJssel op te gaan. Dit doen ze niet alleen, maar met Marco van Vis TV. Het is een ontzettend warme dag vandaag. Marco hoopt dat de vissen gaan bijten met deze hitte. Ze stappen op een leuke blauwe boot. Op deze boot is veel apparatuur te vinden waarmee Marco de vissen kan lokaliseren. Quinten kijkt zijn ogen uit. Vooral de twee grote schermen hebben zijn aandacht. Daarop is te zien waar de vissen zitten, hoe diep het er is. De boot kan 50km per uur, dat is ook helemaal naar Quinten zijn zin. Speciaal voor hem wordt er een paar keer extra geracet. 

De warme dag blijkt inderdaad ook effect te hebben op de vissen. Ze bijten wat minder dan normaal. Toch wordt er door Quinten per ongeluk een snoek gevangen, dat is dan wel bijzonder. Ook vangen ze een brasem, ook dit is toeval, aan de vin in plaats van in de bek. Quinten kan met een werphengel vissen en ze vissen ook verticaal. Dan is er een pech gevalletje; de visdraad zit vast in de motor van de boot. Oeps! Na tien minuten heeft Marco het weer opgelost, het viel mee. Op het laatst is er een spannend moment. Marco denkt dat hij een meerval aan zijn hengel heeft. Quinten staat klaar om hem aan te pakken, maar hij schiet los. Ai! Dat was wel even balen.  

Ze sluiten de dag af met ‘werpen’ onder de brug. Marco denkt dat het daar wel eens beter kan gaan, ook de vissen zoeken een koelere plek op. Dit blijkt te kloppen! Marco had al snel beet en die vis werd door Quinten binnengehaald. Een snoek! Samen gaan ze ermee op de foto. De eerste keer werpen zorgde trouwens nog voor een grappige situatie. Quinten wierp zo hoog dat de hengel tegen de railing knalde en een hard geluid maakt. De twee meiden die op de brug lopen schrikken behoorlijk. Oeps! 

Op het einde gaat Quinten nog op de foto met Marco en de boot. Daarna helpen ze mee om de boot op de aanhanger te krijgen. Op de weg terug ziet Quinten een gele M voorbij komen en realiseert zich dat hij wel honger heeft.. Ze gaan nog snel even langs de Mac! Thuisgekomen bij mama en opa wacht Quinten nog een leuke verrassing. Hij krijgt nog een cadeau: een NS knuffeltrein en treintickets. Dan kan hij zelf een keer met de trein samen met mama.  

Sponsoren, bedankt!

Quinten zijn Droomdag zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder: 

Stichting LemonPie

Facebook
Twitter
LinkedIn