Vrijwilliger aan het woord: Mirthe Rombouts-Ritmeester

Regelmatig stellen we één van onze vrijwilligers aan je voor. Wie zijn ze, wat drijft ze en waarom kiezen ze voor Dream4Kids? Deze keer is Mirthe Rombouts-Ritmeester aan het woord. Ben je vrijwilliger voor Dream4Kids en wil je ook eens vertellen hoe leuk het is om iets voor ons te doen, meld je dan aan via: info@dream4kids.nl.

Waarom ben ik vrijwilliger bij Dream4Kids geworden?

Door mijn zoon ben ik in aanraking gekomen met Dream4Kids. Ik kreeg kippenvel van het enthousiaste van de droomgidsen en de impact die een Droomdag op een kind heeft. Daar wilde ik me voor inzetten. Vanwege mijn achtergrond als Marketing & Communicatie specialist, voelde ik me direct aangesproken toen Dream4Kids nog vrijwilligers zocht voor communicatiedoeleinden. Iedere keer weer, als ik een verslag van een Droomdag schrijf, besef ik me wat een bijzondere organisatie Dream4Kids is.

Wat heb ik zoal gedaan bij Dream4Kids?

Ik ben tekstschrijver, ik beschrijf de Droomdagen. Op deze manier kan ik de mooie dag van de kinderen in beeld brengen en tevens de bedrijven & personen die het mogelijk hebben gemaakt in het zonnetje zetten.

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt/ wat heeft het meeste indruk op je gemaakt?

Het verbaast me nog steeds, hoe klein de dingen kunnen zijn waar de kinderen helemaal gelukkig van worden op een Droomdag. 

De meeste indruk op mij maakt de impact die een Droomdag heeft op het kind. Een speciaal voor hen georganiseerde Droomdag, is onbetaalbaar voor een kind en maakt een onuitwisbare indruk. Maanden of zelfs jaren na de Droomdag, kan deze nog een positieve uitwerking hebben op het kind. Het bijzondere gevoel dat ze op die dag krijgen, raken ze nooit meer kwijt. En precies dát is de essentie. 

Wat is mijn persoonlijke droom voor de toekomst? 

Mijn persoonlijke droom is dat alle kinderen echt ‘gezien’ worden.  Iedereen heeft behoefte aan liefde en aandacht. Gezien worden en mogen zijn hoe je bent. Dat wens ik alle kinderen maar in het bijzonder die kinderen die nu boven of onder het gemiddelde uitsteken. Een trauma ontstaat daar waar een kind in de knel komt met zijn behoeftes. De impact die dit kan hebben, raakt mij altijd weer. Daarom wens ik dat er veel mensen en organisaties zijn zoals Dream4Kids die écht kijken naar de behoeftes en wensen van een kind en hierop inspelen zodat het kind zijn eigen weg naar volwassenheid kan volgen.

Wat is mijn tip voor mensen die vrijwilligerswerk willen doen bij Dream4Kids in de toekomst?

Doe het!

Het is prachtig hoe die oogjes bij ieder kind gaan fonkelen tijdens een Droomdag. Om daaraan bij te dragen, is onbetaalbaar.
Samen maken we het verschil, ook al lijkt het soms klein, de impact kan groots zijn!

Liefs, Mirthe Rombouts

Facebook
Twitter
LinkedIn