Vrijwilliger aan het woord: Lindy Consemulder

Regelmatig stellen we één van onze vrijwilligers aan je voor. Wie zijn ze, wat drijft ze en waarom kiezen ze voor Dream4Kids? Deze keer is Lindy Consemulder aan het woord. Ben je vrijwilliger voor Dream4Kids en wil je ook eens vertellen hoe leuk het is om iets voor ons te doen, meld je dan aan via: info@dream4kids.nl.

Waarom ben ik vrijwilliger bij Dream4Kids geworden?

Na ruim 4 jaar vrijwilliger te zijn geweest voor Make a Wish, kwam ik aanraking met Dream4Kids.  
Vanuit mijn rol bij Make a Wish was ik al enorm betrokken geraakt bij het welzijn van jonge kinderen.  
Er zijn veel organisaties in Nederland die zichzelf inzetten voor zieke kinderen, deze kinderen krijgen geweldige dagen aangeboden alleen vaak wel vanuit verschillende organisatie. Het unieke aan Dream4Kids is dat zij echt gericht bezig gaan met een specifieke doelgroep van kinderen die ook gezien mogen en ook wel gezien moeten worden.  Door deze kinderen een droomdag te geven krijgen ze niet alleen het vertrouwen weer terug in zichzelf maar ook in de wereld om hen heen.  
Dream4Kids maakt hiermee een langdurige impact op de kinderen en dat is iets wat mij enorm aanspreekt.  
 
Daarnaast wil Dream4Kids rustig gaan groeien als organisatie om nog meer kinderen te helpen die een droomdag nodig hebben.  
In deze groei kan ik mij expertise als teamleider mooi meenemen om samen met de medewerkers van kantoor te zorgen dat we in elke regio sterkte teams hebben staan en we de kinderen kunnen bereiken die het nodig hebben.  

Wat heb ik zoal gedaan bij Dream4Kids?

Ik ben sinds januari gestart in een rol waarbij ik samen met kantoor de teams in Nederland ga opzetten.  
Het is de bedoeling dat ik teamleiders ga helpen om hun team op te zetten en te verbinden.  Op dit moment zijn we met het eerste team gestart met 9 enthousiaste vrijwilligers. Ik kijk ernaar uit om dit proces verder vorm te geven,  

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt/ wat heeft het meeste indruk op je gemaakt?

Het verbaast me nog steeds, hoe klein de dingen kunnen zijn waar de kinderen helemaal gelukkig van worden op een Droomdag. 

De meeste indruk op mij maakt de impact die een Droomdag heeft op het kind. Een speciaal voor hen georganiseerde Droomdag, is onbetaalbaar voor een kind en maakt een onuitwisbare indruk. Maanden of zelfs jaren na de Droomdag, kan deze nog een positieve uitwerking hebben op het kind. Het bijzondere gevoel dat ze op die dag krijgen, raken ze nooit meer kwijt. En precies dát is de essentie. 

Wat is mijn persoonlijke droom voor de toekomst? 

Mijn droom voor de toekomst voor Dream4Kids is dat er steeds minder kinderen in Nederland een Droomdag nodig hebben omdat we minder te maken hebben met kinderen met traumatische ervaringen. Mijn persoonlijke droom is dat ik samen met mijn gezin in gezondheid en geluk mag groeien en dat we nog ooit ons vrijstaande paradijsje vinden waar we de oude dag tegen die tijd door kunnen brengen.  

Wat is mijn tip voor mensen die vrijwilligerswerk willen doen bij Dream4Kids in de toekomst?

Meld je aan! Mail mij (team@dream4kids.nl) of naar het kantoor (info@dream4Kids) en hoor hoe geweldig de organisatie is waarbij jezelf dan gaat aansluiten.  
Daarnaast zijn we in deze tijd vaak druk, maar ik kan je verzekeren dat het ook veel energie geeft om bezig te zijn met deze organisatie en dat het energie geeft om de glimlach van deze geweldige allemaal unieke kinderen steeds weer opnieuw te beleven.  

  

Facebook
Twitter
LinkedIn