thumbnail1-1

Wiktoria en haar Droomdag

DE DROOM 

Het is lastig om te achterhalen wat de echte dromen van Wiktoria zijn. Ze heeft niet zo snel antwoord op al onze vragen en vindt eigenlijk alles wel heel leuk.. ‘’Een dagje zwemmen, met mijn moeder, is ook heel erg leuk’’, zegt ze.

Maar langzaam komen er meer dromen boven van Wiktoria, zoals Giel van StukTV. Ze is helemaal gek op Giel. We kijken samen zelfs naar een aantal video’s. En als ze in bed ligt, denkt ze het liefst aan kittens, “want ze zijn zo lief”. Haar lievelingsdieren zijn dan ook poesjes, ze heeft zelfs een ring om met een poes erop. 

Na een mooi  gesprek komen we uiteindelijk op leuke ideeën: zwemmen, poesjes en StukTV. Hier konden we wel iets mee.

DREAMCHASERS 

Faroch & Irem

DE DROOMDAG 

Een paar weken voor de Droomdag hebben wij Wiktoria verrast met een mooie ballon van een poesje. We wilden haar natuurlijk niet het gevoel geven dat we haar vergeten zijn (Het duurde namelijk een beetje te lang). Wiktoria was heel benieuwd wanneer haar Droomdag zou kunnen zijn, maar dat konden we niet verklappen.

Vandaag draait alles om onze lieve Wiktoria.

Het heeft iets langer geduurd dan we dachten. Op 9 november 2019 was het zo ver.
Wiktoria had liever gewild dat we haar van school zouden ophalen, alleen lukte dit niet in verband met de activiteiten. (Dan konden haar klasgenootjes natuurlijk zien in wat voor een stoere auto ze wordt opgehaald).
Wiktoria stond om 11.00 klaar. Irem kwam precies om 11.00 aanbellen.

Wiktoria en haar gezin zagen gelijk een grote M&M’s tas in de hand van Irem, hier zaten de eerste cadeautjes van Wiktoria in.  Gaan we M&M’s eten vroeg ze? Wiktoria vroeg gelijk waar Faroch was, maar die kon er ook elk moment zijn.  Haar eerste reactie na het uitpakken van haar  cadeau was ‘’Waaaaauw’’, ‘’wat een schattige knuffel jas’’, ‘’ roze ‘’, ‘’roze sportschoenen’’, Haar zus vond alles heel erg mooi en vroeg of Wiktoria ze niet gelijk wilde passen?  We hielpen haar mee en Wiktoria deed haar mooie roze jumpsuit, truitje eronder, koos zelf een bijpassende panty erbij, roze sportschoenen en haar mooie crème vacht jas aan. Dit was haar look van de dag. Net toen ze helemaal omgekleed was, kwam Faroch aan. Zo wat zie jij er mooi en warm uit, vind je het zelf ook mooi Wiktoria? Ja heel mooi, antwoord ze.

En ja hoor om half 12 begint de eerste activiteit.  Irem sluit de ogen van Wiktoria en loopt heel voorzichtig met haar naar buiten, daar staat die dan, haar droomauto: een roze limousine. Dat vindt ze wel heel leuk, het paste perfect  bij haar outfit.

Haar moeder en zus gaan ook mee in de limousine. Want tja, ze dacht dat Emma (haar bestie) niet kon. We rijden een rondje door haar straat en rijden tot haar verbazing langs het huis van Emma.  De droomdag van Wiktoria kan zij natuurlijk niet missen.
Emma is erg onder de indruk van de kleren van Wiktoria en de bijpassende roze limousine. Emma heeft haar  eigen stukTv sweater aan. Dan proosten we en Wiktoria maakt natuurlijk zelf de kinderchampagne open. 

Heel voorzichtig leggen we haar uit, dat de jongens van StukTV er niet bij kunnen zijn (wat ze erg jammer vinden natuurlijk), omdat ze het heeeeel druk hebben. Maar ze wensen Wiktoria heel veel plezier en hebben speciaal voor haar een cadeau opgestuurd, een super mooie roze StukTV shirt (maat L? zei Wiktoria gelijk, jaaa zei Faroch ze willen dat je hem heeel lang kan dragen 😊)

Wiktoria vindt alle cadeautjes heel erg mooi en is helemaal niet verdrietig dat ze er zelf niet zijn. Ze zegt: ze hebben het zo druk, ze kunnen niet aan alle kinderen cadeautjes opsturen maar ze hebben dit speciaal voor mij gedaan.

Tijdens ons limousine ritje rijden we nog even langs de tante van Wiktoria en de tante van Emma en we maken tussendoor mooie foto’s van deze prachtige meiden.

Thuis stappen we in de mini Cooper van Irem. Hup door naar ronde 2. Dit is een kleine 45 minuten rijden. “Dat duurt lang ” zegt Wiktoria. Maar dan verschijnen er allemaal lekkere dingen. Broodjes, koekjes, drinken en ook nog leuke spelletjes. Wiktoria en Emma zijn de reistijd al vergeten.

Na de lange rit komen we aan bij Dierentehuis de Hof van Ede.  Een asiel? Waar zijn we nu? Aaaaaaaa gaan we poesjes knuffelen? Hier krijgt Wiktoria samen met haar ‘’bestie’’ eerst een kleine rondleiding door het hele asiel. Wat zijn er veeeel poesjes, waarom zijn ze hier, krijgen ze vaak prikjes, hou oud is deze kat, is dit een jongen of een meisje, waar hebben jullie deze gevonden, hebben jullie nog jongere kittens? En nog veel meer vragen.Wiktoria houdt niet op met vragen. De poesjes zijn net zo zacht  als mijn mooie zachte jas, zegt Wiktoria. Waarbij Faroch vraagt, mag ik jou ook aaien en knuffelen?  

Dan komen we bij een zielige maar ook super knuffelbare poesje. Hij heeft 1 pootje verloren. Wiktoria vindt dit wel heel erg zielig en durft hem niet te aaien.
Na een leuke uurtje krijgen zij een cadeau  (een poesjes boekje en folders) het asiel. Wat een leerzame en leuke ervaring is dit zeg. 

Iedereen stapt weer de auto in.
Daar gaan we weer, nog een ritje 20 minuten, naar….? Hebben jullie honger dames? Jaaaaa ik wel, jij ook Emma zegt Wiktoria?. Waar gaan we dan eten vraagt Emma? Raad eens? zegt Faroch. Emma begint dingen op te noemen, sushi? “Nee” zegt Faroch “vindt Wiktoria Sushi wel lekker?” Mac Donaldssssss? En ja hoor. We rijden naar Macdonalds Gelredome. Een tafeltje is mooi versiert met een knuffeltje, een hun eigen bordje en bestek. Oh wat een Lekkere happymeal.

Hebben we nog een activiteit?

Waaaat gaan we doen dan??? vragen de meiden.
Emma zegt dat ze stiekem heeft gezien dat haar moeder badkleding voor haar heeft ingepakt. Wiktoria geeft heel schattig en zachtjes aan, “zwemmen kunnen we niet, want ik heb geen badkleding mee” ☹.  

Tijdens de volgende rit zijn Wiktoria en Emma hard aan het brainstormen, wat de volgende activiteit kan zijn.. We rijden  langs een bioscoop, We gaan toch niet naar de bioscoop? Want dat vind ik echt niet leuk. zegt Wiktoria.

We lopen dan het zwembad in Oosterbeek binnen, de meiden zijn gelijk super blij. We gaan duiken, super vet!  Voor Wiktoria is het nog steeds de vraag waarin zij moet gaan zwemmen. Kijk….wat wij hier voor je hebben, een mooie zwempak met bijpassende slippers. Er is gedacht aan alles, handdoeken, shampoo, een haarkam en nog veel meer.

De meiden krijgen eerst een kort instructie en eindelijk mogen ze met de duikfles het water in. De ogen van de meiden glinsteren. Wiktoria vindt het duiken toch een beetje spannend en wil veel liever lekker vrij zwemmen. Emma is druk bezig met het duiken en Wiktoria speelt samen met Faroch, Irem en mama spelletjes in het water.

Na heerlijk genoten te hebben van het water is Wiktoria heel erg moe. ‘Ik ga morgen echt uitslapen, ik ben zoooo moe geworden’’ zegt ze al lopend naar de auto.
In de auto mogen de meiden nog lekkere koekjes en chips eten, en Wiktoria heeft een goed idee, ‘ik ga maandag mijn Roze StukTV shirtje aandoen, met een dikke legging en een mooi riempje, zo lijkt het op een jurk’, zegt ze.  En zo eindigt de droomdag van een glunderende Wiktoria.

SPONSOREN BEDANKT! 

Dierentehuis de hof van Ede (asiel poesjes knuffelen)

StukTv (cadeautjes)

En alle andere sponsers die een bijdrage hebben geleverd

Facebook
Twitter
LinkedIn