droomdag Deborah

Van Gogh-fan gaat op privétour bij Ajax

DE DROOM

Deborah houdt van voetbal én van tekenen. En niet zomaar van voetbal, maar van Ajax, jawel! En trouwens ook niet zomaar tekenen, maar haar favoriet is Vincent van Gogh, ook niet de minste.

DREAMCHASERS

Sandra & Annemarie

DE DROOMDAG

Het was weer een prachtige Droomdag, die zowel jongens als meisjes zal aanspreken. Want Deborah houdt van voetbal én van tekenen. En niet zomaar van voetbal, maar van Ajax, jawel! En trouwens ook niet zomaar tekenen, haar favoriet is Vincent van Gogh, toch ook niet de minste. Maar daarover straks meer; nu eerst het spetterende begin van de Droomdag voor lieve, stoere en altijd vrolijk kletsende Deborah.

Een beer en een Ferrari

Zoals je van een beetje een Droomdag op niveau zou verwachten, is ook hier de rode loper alweer uitgerold. Deborahs mentor heeft niet alleen haar, maar haar hele klas mee op sleeptouw genomen naar buiten. Handig, want daar had de Ferrari – die alweer lekker stond te shinen toen Deborah aankwam – natuurlijk alle ruimte en kon deze door de klas van alle kanten worden bewonderd. Inclusief een beer (huh?) op de bijrijdersstoel die niet te missen was (bijna 2 meter, écht niet te missen dus). Het werd ook best een beetje decadent (daar houden we van): er werden bubbels geserveerd (kinderbubbels, maar ach), er waren prachtig versierde cupcakes met – je raadt het al – een Ajax-logo uitgedeeld, een goed gevulde goodie bag werd uitgereikt en er was lekker opzwepende muziek. Als je niet beter zou weten zou je denken dat het een fancy première is, waar we beland waren. De klasgenoten blijven niet met lege handen achter; ook zij krijgen allemaal een lekkere snoepzak. Naast al deze feestelijkheden is er gedacht aan een heel persoonlijk cadeau: een Ajax-tenue, iets wat Deborah letterlijk en figuurlijk op het lijf geschreven is. Want oh jeetje, wat houdt Deborah van Ajax. En in het bijzonder van oud-Ajax speler Donnie van Beek (rugnummer 6, dat staat ook op haar tenue). En dan staat Jack – de chauffeur- al klaar om Deborah als een echt VIP te brengen naar al die leuke verrassingen die haar nog te wachten staan.

Zintuigen op scherp

Dan moet de beer toch maar plaats maken, want de Ferrari en zijn wegligging moet even getest worden. Lekker scheuren, om dan koers te zetten naar het museum. Het museum horen we je denken…? Ja, daar houdt Deborah dus nogal van. Wij zijn in Nijmegen bij Muzieum, een behoorlijk bijzonder museum; hier kan je ervaren hoe het voelt om blind te zijn en zonder zicht je weg te moeten vinden. Dat zet alle zintuigen op scherp!

Jump, jump, jump

Na al deze indrukken even lekker stoom afblazen. Waar kan dit het beste…? Yep, bij Jump XL in Ede! Het lijkt verstandig om éérst te gaan jumpen en daarna te lunchen. Deborahs haren (en benen trouwens ook) vliegen alle kanten op en het is pret alom. Met nog wat bibberige benen even rusten tijdens een lekkere lunch. De eigenaar van Jump XL in Ede is niemand minder dan Boaz, een populaire vlogger, die de tijd heeft genomen om speciaal voor Deborah een vlog op te nemen. Dan voel je je toch echt heel speciaal! Er volgen nog frietjes, snacks en een supertof Boaz-shirt, het is echt volop genieten. De verleiding is groot om met de lunch achter de kiezen, toch nog even…? Nee, er wordt niet meer gesprongen want er staat nog meer moois op het programma. We moeten snel weer door!

Op bezoek bij Ajax

Want als je het hebt over het hoogtepunt van de dag, nou, dan zijn we daar aanbeland hoor! We krijgen bij Ajax een heuse privé-tour. We mogen de Ajax kleedkamers zien – even zitten op de plek van de favoriete speler van Deborah – en krijgen een rondleiding in de boardroom en de persruimte. Rennend door de spelerstunnel wanen we ons even echte profs! Gaaf om even in het domein te mogen zijn van Deborahs idolen. Het vliegt allemaal zo snel voorbij, Deborah geniet zichtbaar! Na deze onvergetelijke ervaring, gaan we richting onze laatste culinaire stop. Die is niet erg ver, we gaan namelijk naar Ich-e (ook in de Arena) waar er heerlijke sushi voor ons klaar staat. Smullen hoor! De sushi blijft maar komen en alsof dat nog niet genoeg is, volgt er ook nog een toetje met vuurwerk.

Met de beer onder haar arm (dat past dus eigenlijk niet), museumkaarten voor het hele pleeggezin (dank aan Het Noordbrabants Museum), ingelijste foto’s van deze prachtige dag (supersnel geregeld door fotograaf Jorgen) en ontelbaar veel hebbedingetjes van Solow… werd het een typisch gevalletje van ‘echt handen tekort komen’. Het was vast een hilarisch gezicht; Deborah met al haar prachtige spulletjes, fotolijstjes, het Ajax tenue en die (te) gekke beer.

Maar het maakt allemaal niet uit, één ding weten we echt heel zeker; Deborahs dag kan echt, écht niet meer stuk.

Sponsoren

Jump XL Ede Thierry,

Tuttemientaarten, Marieke

GJ Floors, Geeritha

Snoepwinkel TumTum ju

Pixum fotoservice, fga@pixum.com

Facebook
Twitter
LinkedIn