0030 Limousine

Turnster Malaika neemt deel aan de regionale selectie

De droom

Een dag vol creatieve en sportieve activiteiten, met als afsluiter aan tafel na een complete make-over. 

Videoboodschap van een idool 

Het is een dinsdagochtend wanneer Malaika een bijzondere gebeurtenis staat te wachten. Vol spanning zit ze in de klas. Ze weet dat ze vandaag wordt opgehaald om iets leuks te doen. De vraag is alleen wat en wanneer ze precies gaat doen? De dag begint als geen ander tot er plots een aantal personen de klas binnenkomen lopen. Haar pleegmoeder en vriendinnetje staan samen met de droomgidsen klaar om haar op te halen. Maar niet voordat ze een speciale videoboodschap te zien krijgt. Het is niemand minder dan turnster Lieke Wevers! Zij is één van Malaika’s grootste idolen, wat gaaf! Lieke introduceert zichzelf en vertelt heel geheimzinnig dat ze weet wat Malaika vandaag gaat doen, maar vertelt niet wat het is. Ze wenst Malaika veel plezier toe en hoopt dat zij een fantastisch mooie dag gaat ervaren. Met een glimlach kijkt Malaika naar het scherm, diep geraakt door de persoonlijke woorden van haar idool. 

De kinderen in de klas krijgen een traktatie en haasten zich vervolgens naar het schoolplein toe. Vanuit het klaslokaal zagen ze het al staan, maar nu van dichtbij. Voor het schoolplein staat een knalroze limousine die Malaika komt ophalen. Uiteraard willen de kinderen er foto’s van maken, maar dit is van korte duur. Het is tijd voor Malaika om te vertrekken. Vanuit het niets verschijnt een professionele chauffeur die de deur voor haar open doet. Malaika stapt samen met haar vriendinnetje en pleegmoeder in de limousine. Binnenin is er heel wat ruimte. Het voertuig is nog groter en mooier dan ze had verwacht. Ineens hoort ze iets heel bekends. Het is Malaika’s eigen playlist! Samen met haar vriendinnetje pakt ze een sjiek champagneglas en beginnen ze kinderchampagne te drinken. Net zat ze nog vol spanning in de klas en nu zit ze heerlijk ontspannen en kijkt ze vol enthousiasme uit naar haar dag vol dromen. 

Nummer inzingen 

Vanuit het raam ziet Malaika allerlei mensen naar de auto kijken. Dat voelt speciaal! De limousine brengt naar Rosmalen. Hier gaan ze op bezoek bij componist/tekstschrijver Han Kooreneef. Hij is naast componist/tekstschrijver, ook producer en heeft een opnamestudio. Malaika houdt van zingen, dus dit is als een droom die uitkomt! De spanning die net weg was, komt weer terug. Het is best eng om te zingen waar anderen bij zijn, maar toch doet ze het! Ze zingt Break My Heart van Rondé. Dit is voor haar een mooi nummer dat ze heel goed kent. Het lied zingt ze vier keer. Iedere opname worden de zenuwen minder en krijgt Malaika meer zelfvertrouwen. Nu de opnames voltooid zijn is het de beurt aan Han. Hij pakt de vier verschillende opnames erbij en knipt en plakt ze aan elkaar alsof hij bezig is met een puzzel in elkaar te leggen. Dat doet hij goed want als eindresultaat overhandigt Han het eerste opgenomen nummer van Malaika aan haar. Vol trots ontvangt ze haar eigen nummer. Bij het terugluisteren begint ze helemaal te stralen, want dit heeft zij zelf gemaakt! Het zelfvertrouwen van Malaika is weer helemaal terug.

Knutselen, lunchen en cadeaus 

Malaika stapt in de auto. Ze gaan nu naar een andere creatieve plek. Ze vertrekken van Rosmalen naar Den Bosch en komen terecht in het atelier van Nicole KidsArt. Hier gaan Malaika en haar vriendinnetje een knutselworkshop krijgen van niemand minder dan Nicole. Ze hebben oude kleding meegenomen die ze mogen gebruiken voor de opdracht van de dag. Het omtoveren van oude kledingstukken tot nieuwe, hippe kledingstukken! Op het begin weten ze nog niet goed wat ze moeten doen, maar na verloop van tijd komen er steeds meer ideeën en gaat het steeds vlotter. Ze vinden het erg leuk om te knutselen en creatief bezig te zijn. Van de oude kledingstukken is uiteindelijk niets meer te zien. Beiden hebben twee stukken kleding nieuw leven ingeblazen.  

Voordat ze naar de volgende activiteit vertrekken is het eerst tijd om te lunchen. Wat staat er vandaag op het menu? Het is één van de favoriete gerechten van Malaika. Een wrap met kipcorn, ijsbergsla en knoflooksaus. Hmm! Dat is smullen zeg! Is het nu dan tijd om te gaan? Nee, wacht! Eerst nog een leuk cadeautje! Malaika staat een verrassing te wachten. Ze krijgt een konijnen onesie met konijnenpantoffels als cadeau. Schattig! En wat leuk ook! Een geweldig aandenken voor later. 

Turnen met de regionale selectie 

In hun vrije tijd doen Malaika en haar vriendin aan turnen en laat dat nou net hetgeen zijn dat ze gaan doen. Niet de gebruikelijke turnles deze keer; ze arriveren bij FlikFlak, waar de turnsters van de regionale selectie hen opwachten. Bij deze selectie zit niemand minder dan Tisha Volleman. Zij zit in TeamNL en is in de race om mee te gaan naar de Olympische Spelen. Tisha loopt naar Malaika toe en geeft haar een TeamNL-shirt als cadeau. Met stralende ogen neemt Malaika het shirt in ontvangst, haar gezicht verlicht door blijdschap. Dan is het tijd om te beginnen. Malaika en haar vriendin mogen vandaag met de regionale selectie meetrainen. Best spannend, omdat al die dames zo goed kunnen turnen. Gelukkig zijn er twee begeleiders die Malaika en haar vriendin aanmoedigen! Na de warming-up doen ze oefeningen op de mat en een parcours met balken. Dit doen ze super goed, aangezien ze in totaal zeker maar liefst drie kwartier hebben meegetraind! Ter afsluiting nemen de meiden van de selectie Malaika en haar vriendin mee voor de camera. Ze sluiten de dag feestelijk af met een gezamenlijke groepsfoto. 

Na de make-over aan tafel 

Het begint laat te worden. Het is bijna tijd voor het diner. Maar alvorens ze hierheen gaan reizen ze af naar de binnenstad van Den Bosch. Hier gaan ze beautysalon Hair & Looks binnen. Om deel te nemen aan het diner moeten ze er natuurlijk eerst netjes uitzien. Gelukkig heeft de pleegmoeder van Malaika twee mooie jurken meegenomen voor de dames. Nu rest alleen nog de make-up, iets waar Malaika bijzonder van geniet! Eén voor één nemen ze plaats in de stoel voor een make-over. De professionals werken hun magie met de haren, brengen nauwkeurig mascara aan, accentueren de wangen met rouge en kiezen een passende lippenstift kleur uit. Ze ondergaan beiden een totale make-over en zijn nu klaar voor het diner!  

Het diner wordt gehouden bij ’t Zusje. De warme sfeer van het café begroet Malaika bij binnenkomst en ze wordt verwelkomd door haar pleegvader. Samen met haar familie en haar vriendin gaat ze eten. Ze geniet van verrukkelijke, knapperige frituurhapjes. Een dag vol plezierige activiteiten komt tot een einde met… een verrassende ontknoping! Uit het niets loopt er een ober op Malaika af en overhandigt haar een bord met haar naam in chocoladeletters en daarbij een vuurwerkje! Het is immers haar speciale Droomdag!

Lieve Malaika, mag deze prachtige dag je voor eeuwig bij je blijven!  

Droomgidsen 

Dennis en Willem 

Sponsoren bedankt! 

Malaika haar Droomdag zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder:  

 Stichting Lemon Pie

Facebook
Twitter
LinkedIn