kuif

Thijs en zijn treinen avontuur.

DE DROOM 

Treinen

DREAMCHASERS 

Vincent en Annet

DE DROOMDAG 

Woensdag 10 juli is het dan eindelijk zo ver, de Droomdag van Thijs.

Thijs zit keurig in de klas aan zijn tafel terwijl we hem komen ophalen, samen met papa en mama, juffen en meesters en alle kinderen uit de klas lopen we naar buiten, waar een hele grote zwarte Dodge Ram Van glimmend staan te wachten. Samen met de klasgenoten wordt de auto van top tot teen bekeken en onderzocht. De auto glimt zelfs zo hard dat iedereen zichzelf kan zien staan. Snel klimt Thijs samen met zijn vriendinnetje Kyra in dit grote zwarte gevaarte en worden ze uitgebreid uitgezwaaid door alle kinderen op het plein. Chauffeur Jelle, van Ten Back auto’s, zorgt voor de nodige harde muziek en af en toe snel optrekken bij de stoplichten, zo super cool en stoer! Eerst een korte tussenstop bij een kasteel, om een paar leuke foto’s te maken van de auto en daarna snel richting het Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen.

In Haaksbergen aangekomen ziet Thijs al gelijk dat het een oud station is en in de verte ziet hij al heel veel oude treinen staan. Samen zwaaien we Jelle en de grote zwarte Dodge uit. We gaan gauw naar binnen waar we worden ontvangen door Andre Kooij. Van Andre krijgen we kaartjes voor de stoomtrein, die over een uurtje vertrekt vanaf het station in Haaksbergen, richting Boekelo, Thijs mag mee met de machinist en de stoker om de trein te besturen, maar dat vindt hij toch wel een beetje eng. We gaan in de wagon achter de locomotief zitten zodat we toch alles goed kunnen bekijken.

Met de super gave shirts van De Borduurshop BV aan gaan we, al zwaaiend naar de mensen, tuffent met de trein richting Boekelo. Daar is een grote loods met allemaal modeltreinen en zelfs “Thomas de trein” in het klein.

Na een klein uurtje kijken en spelen gaat de trein weer terug naar Haaksbergen.

Nu hebben we een andere wagon, een waar je echt in moest klimmen! Samen met Kyra hangt Thijs uit het raam, weer zwaaiend naar de mensen langs het spoor, wat is het genieten!. Op het station in Haaksbergen staat Andre ons al op te wachten met een heel gaaf cadeau voor Thijs en Kyra. Een groot blik met allemaal trein- en kleurspulletjes, zelfs een sleutelhanger met het nummer van de locomotief die ons mee heeft genomen op reis.

Na al die drukte van het station is het nu tijd om te ontspannen.

We vertrekken vanuit Haaksbergen richting de bioscoop, waar Thijs nog nooit eerder is geweest. We halen drinken en eten voor tijdens de film.  Daarna ploffen we heerlijk neer in de grote stoelen. De film is best spannend hoor, ook heel erg grappig. En wat is het een groot beeldscherm!! Na de film is het tijd voor het lievelings eten van Thijs: “McDonald’s”. Wat toevallig, het “Happy Meal”-speeltje komt uit de film die we net hebben gezien.

Moe en voldaan, met het buikje vol en een belevenis rijker, gaan we na een lange dag weer richting huis. Daar staat nog een lekkere traktatie (Haribo) klaar voor de klas. Thijs mag deze daar morgen uitdelen. Dan kan hij gelijk zijn verhaal over de droomdag vertellen.

Wat hebben we genoten en wat is het een prachtige droomdag geweest. Echt 1 dag om nooit meer te vergeten.

SPONSOREN BEDANKT ! 

De Borduurshop BV voor de gave shirts

TenBack auto’s voor de coole auto

Museum Buurtspoorweg Haaksbergen voor de onvergetelijke rit

Watson Marlow Bredel B.V. voor de financiering van de overige activiteiten

Haribo voor de traktatie voor school

Familie en Vrienden voor alle hulp en sponsoring

Jullie waren echte toppers!

Facebook
Twitter
LinkedIn