R11_1290

Sushi, sushi, sushi

Droom van Inge

Nadat ze op bezoek zijn geweest bij Inge en haar ouders weten de droomgidsen Kitty, Trees en Hendrika, hoe haar droomdag er uit kan gaan zien. Een make- over, een fotoshoot, misschien van haar kamer een tienerkamer maken en vooral lekker eten is de wens. De Droomgidsen gaan aan de slag en de eerste verrassing is al snel een feit. Met hulp van sponsoren wordt haar slaapkamer prachtig opgeknapt met een nieuw kleurtje op de muren en nieuw laminaat. Er is ook een mooi groot bed gekomen samen met wat nieuwe meubeltjes. Belangrijk hoor, want haar beste vriendinnetje Pien kan nu ook bij haar in bed slapen. Nu kunnen ze lekker lang samen kletsen in bed. Het is een gezellige kamer geworden waar Inge nu lekker met Pien, haar beste vriendinnetje kan chillen. 

Droomdag

Het is 9.00 uur in de ochtend. De droomgidsen zijn onderweg om Inge te verrassen en dat is vandaag in haar school. Het is een geheim maar daar wordt ze opgehaald om samen met Pien een Droomdag dag te gaan beleven. Een prachtige grote mint groene oldtimer van meneer Aleven komt aanrijden. Meneer Aleven is de persoonlijke chauffeur voor de hele dag. Wauw, de auto valt op hoor. De kinderen van school drukken hun neus bijna tegen de ramen. Wat is dat nu, hoezo, voor wie, voor wat? De verbazing staat op hun gezichten te lezen en toen de auto ook nog achter de school ging parkeren werd het helemaal spannend. Er staan mensen buiten, de vader van Inge, de moeder van Pien en de opa. Wat gebeurt er toch allemaal? De juf komt aangelopen en ja hoor, ook zij zit in het complot. Er wordt wat gesproken en de auto rijdt verder naar achter de school. Fotograaf Ronald die ook hoort bij het plannetje stuurt een drone de lucht in en maakt foto’s. De droomgidsen stappen uit, en gaan via de brandtrap de school in. Het lijkt wel een film. Op weg om Inge te zoeken. Gevonden. Alle kinderen staan uit het raam te kijken naar de drone die over het schoolplein zweeft, ze snappen er niets van. Nietsvermoedend staat Inge ook voor het raam. Huh, hoort ze nu haar naam? Ze schrikt even en wil eigenlijk wel even van de aardbodem verdwijnen. Maar dan ziet ze Kitty, de droomgids. Gelukkig, een bekend gezicht en ze hoort dat ze mee mag. Zomaar de hele dag, en vriendinnetje Pien mag mee. Samen op stap met en in de geweldige auto. Er wordt in de klas geroepen: ” wauw, dat lijkt de vliegende auto van Harry Potter wel”. Stiekem willen zij ook wel maar deze dag is voor Inge, haar droom gaat in vervulling. De hele klas mag mee naar beneden en bewonderen de auto. Inge en Pien krijgen een glas met heuse kinderchampagne en bekomen ze langzaam van de schrik. Er is verwondering, spanning en ja hoor, ze gaan samen mee, op avontuur. Maar eerst even poseren voor een groepsfoto van de klas en worden ze uitgezwaaid door de hele klas.

Kleding en schoenen uitzoeken

We gaan op weg naar Zevenaar waar we op zoek gaan naar Shoeby. Daar wordt echt waar de rode loper uitgelegd, voor Inge en Pien. Dat maak je misschien maar eens in je leven mee en met opgeheven hoofd stappen ze de winkel in. Ze worden door Ennio hartelijk ontvangen en van hem krijgt Inge te horen dat ze een setje kleding mag uitzoeken en…houden. Gaaf voor de foto shoot straks. Inge kijkt verbaasd rond in de winkel en vindt een leuke broek en shirtje. Een lieve verkoopster helpt haar en komt ook nog met een stoer jasje aangelopen. Inge vindt het prachtig en moet echt even wennen. De paskamer in en ja hoor, precies goed. Ze mocht ook nog een tweede setje uitzoeken. Ze denkt even na en zegt: “Die is dan voor Pien”. Maar Inge, het is jouw droomdag. Dit is voor jou maar weet je wat, Pien mag ook een shirtje uitzoeken, zegt droomgids Kitty. En wat zoekt Pien uit? Precies dezelfde als Inge. Ze lijken wel tweelingen. Eentje met donker en de ander met blond haar. Even op de foto samen. Dikke vriendinnen. Ook het tweede setje staat haar prachtig. Haar eigen kleren verdwijnen in een tasje en ze stapt stoer de winkel uit, natuurlijk weer even over de rode loper. Nu op naar de overkant, naar Schuurman schoenen. Ook daar mag ze een paar fonkelnieuwe schoenen uitzoeken. Euhm, er staan er veel in de winkel maar ze loopt vastbesloten op een paar zwarte schoenen af. Ja hoor, die wil ze. Gaaf. Even proef lopen in de winkel en ook deze blijven aan. De verkoopster haalt ook hier het kaartje af en ze zijn van haar. Op naar ICI PARIS XL. Jawel. ook weer aan de overkant. En ja hoor, ook die zaten in het complot. Er stond een goody bag voor Inge klaar, met de heerlijkste geurtjes en proef monstertjes. Whoehoe, weet je wel hoe duur die is, roepen ze blij. Helemaal blij is ze. En alles, echt alles wordt door de hoffotograaf Ronald op de foto gezet. De chauffeur mag weer shinen met de meisjes in de prachtige auto. Tijd voor de lunch. 

De lunch is bij Brasserie Zypendaal in Arnhem en samen genieten we van een heerlijk twaalf uurtje, of zoals de meisjes de voorkeur geven aan patatjes met een kroketje. Een heerlijke kop warme chocolademelk er bij met natuurlijk een flinke dot slagroom. Even rustig bijkomen van alle indrukken.  

Make over

En dan, als je zo mooi in de kleren bent komt de make over. Mooi maken voor de foto- shoot. Dat is dicht bij waar we lunchen dus dat kunnen we lopen. Inge kijkt steeds blijer, net als Pien. Fier stappen ze naar binnen bij de Schoonheidssalon waar ze ook al weer verwacht werden. Hoe kan dat toch allemaal? Spannend weer. Wat gaat er allemaal gebeuren maar oké, komt vast goed. Heerlijk zitten ze in de stoel, er gebeurt van alles en Inge en Pien worden steeds mooier. Het zijn al bijna modellen. Natuurlijk kan dan ook de kapper niet uitblijven en ook daar worden ze verwacht. Wat een verwennerij.  De haren worden lekker gewassen, geföhnd , de krul er in met een krultang en wauw….wie zijn die meisjes? We moeten echt goed kijken hoor. Echte dametjes komen daar aangewandeld. Tijd voor de foto shoot. 

Fotoshoot

De droomgidsen hebben het voor elkaar gekregen dat dit in Burgers Zoo mocht. Te gek. Samen met de olifanten, pinguïns, tijgers, vlinders en noem maar op. Gelukkig was het nog even droog dus dat was een prachtig momentje. Inge en Pien vlogen van links naar rechts en kwamen ogen te kort. Kijk hier, kijk daar….Het was niet druk dus ruimte genoeg. Vlinders, krabben, alles werd bewonderd, ook de babyzeekoe en natuurlijk tussen door op de foto. Bij de uitgang van de Burgers Mangrove zien de meisjes iets. Hé, daar kan je een muntstuk ingooien. Dat muntstuk gaat rollen en komt dan  in een gat in het midden uit. Ze renden er heen, pakken gelijk hun portemonnee en ja hoor, daar rolt een muntstuk naar beneden. Regelrecht het gat in. Eigenlijk is het dus een grote spaarpot. Dit is weer een donatie voor een ander natuurpark, dat door Burgers Zoo beschermd word. Hoe mooi is het dat ze dit zonder aarzelen doen. En dan komt het er op aan, een mooie plek zoeken voor de foto- shoot. Ronald helpt ze om een mooie plek te vinden. Dat lukt en als volleerde modellen doen ze wat ze moeten doen…shinen. Het wordt alweer tijd voor het diner en daar moeten we voor naar Amersfoort. Dus hup, de mooie bolide gaat weer naar huis. We wisselen van auto’s en gaan weer verder op weg naar Amersfoort.  

Diner

We gaan voor het diner naar High 22 in Amersfoort. Het was even zoeken maar we hebben het gevonden. Eenmaal binnen kijken we ons de ogen uit. Een heus buffet en ineens, ja hoor, Inge en Pien roepen luidkeels…SUSHIIIII….SUSHIIIIII…. ! Als we het nog niet wisten weten we het nu. Zij houden van sushi en met de stokjes eten…geen probleem hoor. Als volleerde dames gaan ze in de weer en ja, zij kunnen het wel en ikke…ikke niet. Wat een gedoe zeg. Alles is lekker, ook de toetjes en de de tijd vliegt. Maar we zijn nog niet aan het het einde van de Droomdag dus op naar het volgende.  

JUMP XL 

Héél dichtbij is er een trampoline hal en kunnen de meisjes aan het springen. Niet één, niet twee maar wel twintig of meer verschillende trampolines staan er. Yeh, roepen ze en hup , de speciale Jump XL sokken aan en daar rennen ze er al naar toe. Hoger dan hoog, harder dan hard. Wij kijken toe, moedigen aan en laten ze lekker even gaan. Met lekkere blosjes op de wangen komen ze zich weer netjes na 1 uurtje bij ons melden en ja hoor…er is nog één verrassing. En dat is ook heel dichtbij.  

Live escape

Om 20.30 uur mogen we komen en gaan puzzelen. Spannend weer hoor. De oogjes van de meisjes glimmer weer, ze hebben er zin in en kunnen niet wachten. Wat een energie hebben ze en hebben de dag van hun leven. We worden opgesloten in een kamer en moeten er voor zorgen dat we foto’s vinden om weer naar buiten te kunnen maar die liggen niet zomaar in de kamer. Gelukkig zijn vooral  Inge en Pien erg vindingrijk en lossen veel raadsels op waardoor we toch wel weer naar buiten kunnen en de deur open gaat. Het thema is HARRY POTTER. Jammer dat de vliegende auto inmiddels naar huis is…Rekenen, taal, alles moet worden gedaan en ze kunnen het hoor, die tantes. Wat is het een fijne dag. Zoveel gedaan, zoveel gelachen, zoveel plezier. 

Terug naar huis

Moe, heel moe en rozig weer  terug naar de auto, richting huis. Onderweg vielen de oogjes van de meiden dicht en soesden ze naar huis. Dromend misschien van een geweldige dag.  

Droomgidsen

Kitty Peeters-Wolf , Trees Hartjes & Hendrika Wolbrink 

Met dank aan de sponsoren

Stichting Lemon Pie
HUBO XL Didam 

Fotograaf Ronald Bohm 

tekstschrijver Gerda Tiemissen  

Facebook
Twitter
LinkedIn