GetImage

Super vette Droomdag van Jonathan.

DE DROOM 

Woorden die het meest naar voren kwamen komen tijdens ons gesprek met Jonathan zijn eten, gamen (Fortnite en minecraft), met nexo Lego spelen en naar pretparken gaan. Wat zullen we voor hem gaan bedenken?

DREAMCHASERS

Hans en Debbie

DROOMDAG

23 april is het dan zo ver: de droomdag van Jonathan.

Eerst rijden we naar zijn moeder om haar thuis op te pikken, zij mag namelijk ook mee op deze bijzondere dag! Om 09:30 rijden we met een elektrische BMW i3 (verkregen via Sweco Arnhem) richting de school van Jonathan. Op het schoolplein hebben verschillende familieleden zich verdekt opgesteld om Jonathan straks te onthalen wanneer hij uit de school komt, en natuurlijk om zijn verraste gezicht te zien. Tijdens de les ‘overvallen’ we jonathan om hem te melden dat vandaag zijn droomdag echt van start gaat.

Extra leuk is het dat zijn vriendje Jordy, die ook mee mag, ook in zijn klas zit. Dus ook hij wordt erg verrast met ons bezoekje. Het duurt een paar minuten voordat het bericht ‘geland’ is. Ook de rest van de klas is eventjes ‘in rep en roer’. Wanneer ze het schoolplein op lopen en daar wat familie zien en de mooie auto valt het kwartje pas echt. Er wordt eventjes een rondje gelopen om de auto en de auto verdeling wordt besproken: Jonathan gaat voorin. Onderweg eten de jongens een lekker chocolaatje en wordt er al wild gegokt over waar we naar toe gaan en wat we gaan doen. Ook heeft Sweco Arnhem een cadeautje voor jonathan in de auto gelegd dat hij mag open maken, super Sweco Arnhem!

Na een half uurtje rijden komen we aan.

Bij Theater de Leeuw in Arnhem wordt Jonathan opgewacht door Rudie van Kruenen-Multimedia die met zijn filmcamera onze aankomst vastlegt voor een mooie after-movie! Geweldig!!!

Eenmaal in het theater drinken we met z’n allen een drankje en we eten nog een chocolaatje (het is immers een droomdag!). Daarna gaat het echt beginnen, Jonathan en Jordy gaan de hoofdrol spelen in hun eigen film! Ze spelen allemaal kleine scènes voor het onder de vloggers welbekende groene scherm. Rudie zal daar uiteindelijk een mooie achtergrond in ‘fotoshoppen’. De jongens maken dus eigenlijk in korte tijd een heleboel mee, want het ene moment staan ze in Egypte en lopen ze op de Sfinx van Gizeh en het andere moment staan ze in Parijs naast de Eiffeltoren, waarna ze weer in New York belanden! Jonathan blijkt een echte filmster in de dop. Hij komt met mooie ideeën en improviseert met gemak een heel verhaal in elkaar. Als afsluiter doen we nog eventjes de Fortnite dans.

Van al dat acteren krijg je best wel trek!

Dus we zeggen Rudie gedag en gaan in de BMW i3 op weg naar Happy Italy. Daar mogen de jongens hun eigen pizza maken in de échte keuken. Ze krijgen een eigen T-shirt, short en een koksmuts van de medewerkers van Happy Italy voordat ze de keuken in gaan. Ze genieten volop want ze mogen alles op hun eigen pizza doen wat ze zelf lekker vinden. Deze pizza’s worden dan ook met smaak opgegeten. Als toetje nog een lekkere Nutella pizza na!

Daarna wordt er nog eventjes gespeeld in de mega grote ‘apenkooi’ bovenin het restaurant waarna we wederom in de auto springen op naar de laatste activiteit.

We komen weer terug bij Theater de Leeuw. De jongens denken dat we verder gaan met het maken van de film. Maar als ze in de zaal komen ziet deze er net iets anders uit. De jongens mogen de beste plekken uitzoeken op de luxe theater stoelen. Voor hen zit nu een gigantisch scherm. Wanneer jonathan de controller van de Xbox in zijn handen krijgt gaan er nog geen bellen rinkelen, maar 2 seconde daarna drukt de medewerker van Theater de Leeuw op een knop en verschijnt op het super grote scherm het begin van Fortnite en het bekende Fortnite deuntje schalt door de boxen van het theater. ‘Super vet!! Fortnite!’ Klinkt er uit de stoelen van de jongens. Met veel plezier spelen ze hun lievelingsspel op een scherm zo groot als in de bioscoop. Tussen het spelen door worden ze nog voorzien van een flesje fris, maar ze zijn zo in hun element dat je ze daarmee bijna niet durft te storen. Minstens 3 ‘kills’ (Fortnite term) later komt er langzaamaan een einde aan de dag. We springen in de auto om moe maar voldaan weer richting huis te gaan.

Onderweg naar huis stoppen we nog heel eventjes bij de grote gele M … 😉

Iedereen super bedankt die ervoor gezorgd heeft dat Jonathan de dag van zijn leven heeft gekregen! Om met Jonathans woorden af te sluiten: Super vet!!

SPONSOREN BEDANKT!

Facebook
Twitter
LinkedIn