7c92c11f-624a-4f16-8cf0-1b6cc06eb830

Rijk: “Mijn droom om Pikachu te ontmoeten is uitgekomen!”

Een dag vol avontuur en één speciale Pokémon: Djandan!

Een droom of werkelijkheid? 

De dag begint zoals altijd en Rijk gaat naar school. In de ochtend wordt er ineens op de deur van de klas geklopt en stappen Floor en Sanne de klas in. “Wie heeft er een Droomdag gewenst én kent ons?” roepen de dames van het droomteam. Rijk kan het haast niet geloven. Toch is hij vandaag de gelukkige en mag hij mee op avontuur. Een beetje zenuwachtig loopt Rijk de school uit, gelukkig staan daar zijn moeder en zus hem op te wachten. Een fijn moment van herkenning waardoor Rijk gerustgesteld wordt en beseft dat het echt zijn Droomdag is. Ineens valt zijn blik op iets wat er pontificaal voor de school geparkeerd staat. De mega limousine inclusief chauffeur staat daar speciaal voor Rijk. De super aardige chauffeur maakt meteen een klik met hem. Snel springt Rijk met zijn moeder Maaike en de fotograaf Caroline de limo in. Als hij vanachter de geblindeerde ramen zijn klasgenootjes ziet zwaaien, beseft hij pas écht dat zijn Droomdag is begonnen. De spanning zakt en een grote glimlach verschijnt er op zijn mond. De kinderchampagne wordt ontkurkt en de stille genieter start vol enthousiasme aan dit avontuur.     

Op naar het onbekende! Alleen weet Rijk nog niet waar ze naartoe rijden. 

Tussen de wilde dieren

De rit wordt vergezeld door Fristi, aardbeien en lolly’s. Rijk geniet er duidelijk van. De limousine glijdt over de weg en stopt recht voor DierenPark Amersfoort. Daar staat de super aardige gids voor die dag al klaar om Rijk mee te nemen. Hup Rijk, we gaan bij de otters kijken! De otters zijn zulke grappige dieren, heerlijk om hier op adem te komen. Daarna door naar de leeuwen. ‘Jeetje, die komen wel heel dicht bij’ overdonderd door de leeuw die de moeite neemt om heel dicht langs het glas te lopen waar het gezelschap achter staat te kijken. ‘Hij kwam even ‘hoi’ tegen je zeggen, Rijk.’  

Daarna door naar die grappige aapjes en naar het binnen verblijf van de neushoorn. De neushoorns ziet Rijk voor het eerst in zijn leven, vol bewondering kijkt hij naar deze dieren met hun bijzondere gestalte. Bij de olifanten mag Rijk heel dichtbij komen. Eerst houdt hij een slagtand en een slurf vast. Rijk vindt het heel bijzonder en vol glinstering in zijn ogen geniet Rijk tijdens dit moment. Daarna mogen de olifanten vertroeteld worden door Rijk met lekkere oranje olifantenkoekjes. De olifanten eten de koekjes gulzig op en genieten van de aandacht van Rijk. Als de ene olifant op de slurf van de andere gaat staan, krijgen Rijk en zijn gevolg een mega harde toeter te horen. ‘Zo, die olifant was het er niet mee eens’. Toen Rijk drie keer in zijn handen klapte, wisten de olifanten dat het klaar was. Ze liepen allemaal naar achteren en zochten ieders hun eigen plekje weer op. ‘Wat een machtige dieren’, Rijk geniet zichtbaar van wat hij net heeft meegemaakt en met een glimlachje op zijn gezicht verlaten ze het olifantenverblijf.   

Meester Poffertje 

Na dit fantastische bezoek aan het DierenPark en zoveel dieren van dichtbij te hebben gezien, begint er een klein hongertje te ontstaan. De hoogste tijd voor een heerlijke lunch. Maar waar? De auto van Rijk stopt bij een speciale ingang van.. de Efteling! Via Ravelijn wordt Rijk als VIP verwelkomt. De rijen bij de ingang gelden niet voor hem, dus hij kan meteen door naar restaurant Het Poffertje. In een nostalgische omgeving staan Chef Poffertje Amber & Meesterbakker Simon klaar om samen met Rijk de heerlijkste poffertjes te maken! Eén van zijn lievelingsgerechten. Jeetje, wat kan Rijk dat goed! Onder luid applaus krijgt Rijk dan ook het diploma van de chef en meesterbakker, ‘je bent een topper, Rijk!’. Heel trots neemt Rijk het diploma in ontvangst dat hij samen met het poffertjesbord mee naar huis mag nemen. De ogen van Rijk fonkelen van blijdschap. Wat een heerlijke dag tot nu toe! 

Heerlijk springen met zijn idolen  

De Droomdag stoomt in hoog tempo door, Rijk wordt meegenomen naar een hele gave plek, BounceValley Den Bosch. Het grootste luchtkussenpark van Nederland opent speciaal zijn deuren voor Rijk! Rijk wordt verwelkomt en mag spelen en springen op de grootste springkussens. Het springteam dat bestaat uit 3 jongens, nemen Rijk om de beurt mee op alle verschillende springkussens.  

Ineens staat Spiderman voor Rijk! ‘Hé, gaan we lekker springen?’ Spiderman laat allerlei tricks & trucks zien. Rijk loopt met een grote glimlach voor hem uit en samen springen ze van kussen tot kussen. Wat een feest! Na een dikke high five met Spiderman gaat hij er weer vandoor. Rijk geniet van al het lekkers dat hij onbeperkt mag pakken. Even wat Fristi en snoepjes en dan gaat deze jongen er weer vandoor, lekker verder spelen op de kussens. Totdat hij ineens opgeschrikt wordt door een levensgrote Pikachu! Deze Pikachu komt speciaal voor Rijk en heeft een heel bijzonder cadeau bij.  
 

Voorafgaand aan de Droomdag heeft Rijk de vraag gekregen om een Pokémon te tekenen, eentje die er voor kan zorgen dat alle Pokémons gered kunnen worden. De Pokémons worden namelijk bedreigd en er moet er eentje komen die ze allemaal kan redden. Rijk heeft een prachtige tekening gemaakt van een Pokémon die met zijn speciale krachten het tij kan keren. Deze Pokémon krijgt de naam ‘Djandan’. Crazypatch heeft van deze tekening een échte knuffel gemaakt.  

De levensgrote Pikachu heeft een mooi ingepakt cadeau bij zich. Rijk pakt het uit en zijn ogen worden groot. Met een grote stralende blik roept Rijk uit ‘dit is Djandan!’. Yes! Wat gaaf! Je eigen Pokémon is werkelijkheid geworden. Samen met Pikachu en zijn eigen Djandan knuffel, springt Rijk nog lekker op de luchtkussens. Na nog wat vriendjes te hebben gemaakt met jongens die ook aan het bouncen zijn, is het voor Rijk tijd om deze sportieve plek te verlaten. Bij vertrek mag de feestneus nog een cadeau uitkiezen. De blauwe zonnebril die hij uitkiest, neemt hij met een big smile mee de auto in. Samen met zijn knuffel Djandan nestelt Rijk zich in de auto. ‘Wat was dit een gave plek’ en met een blij gezicht vertrekt Rijk, op naar de volgende verassing. 

Smakelijke Pizza 

Als Rijk aankomt bij zijn volgende stop, spot hij meteen dat hij hier een ander lievelingsgerecht gaat eten; pizza! Samen met zijn moeder stapt hij vrolijk binnen bij Happy Italy. Heel gezellig dat zijn vader, zus en broer ook aanschuiven om samen een heerlijke pizza te eten. Uiteraard wordt de Pizza Margarita die Rijk besteld, met veel aandacht gemaakt. Vol smaak geniet hij dan ook van deze maaltijd. Wat een feest! Uiteraard wordt de pizza vergezeld met zo’n lekker flesje Fristi. Rijk aan het nagenieten van alles wat hij vandaag heeft meegemaakt. Hij vertelt zijn vader vol enthousiasme wat hij allemaal heeft beleefd en zet uiteraard ook even de stoere zonnebril op. Wat een top dag. De ogen van Rijk schitteren en rond zijn mijn mond hangt een vrolijke lach. Het was een heerlijke dag vol gave momenten en bijzondere indrukken. Een Droomdag om nooit te vergeten! 

Moe maar voldaan 

Tevreden neemt Rijk afscheid van zijn droomgidsen Floor en Sanne. Een dikke high five met de meiden en een paar laatste lieve woorden maken het afscheid compleet. Samen met zijn ouders stapt Rijk in de auto die hem naar huis brengt terwijl Floor en Sanne hem tot het laatste moment uitzwaaien. Beste Rijk! Wat ben jij fantastisch, het is geweldig om te zien hoe je geniet van alle momenten die je hebt meegemaakt. 

Droomgidsen  

Floor de Laak en Sanne Nieuwenhuijsen 

Sponsoren, bedankt!  

Rijk zijn Droomdag zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder:  

Facebook
Twitter
LinkedIn