20240131-6069

“Nou ben je niet meer alleen” zegt Norah tegen een puppy

Droomdag

Het is woensdag 31 januari en Norah mag vandaag lekker lang uitslapen. Dit heeft haar moeder met haar juf op school afgesproken omdat er een hele leuke, spannende, maar ook vermoeiende dag op het programma staat. Om half 10 zit Norah in de klas een stukje fruit te eten en wacht op Monique en Robin. Er is haar al verteld dat deze zogenaamde Dreamchasers haar om 10 uur komen ophalen voor een Droomdag. Ze vindt het té spannend als dit onverwacht gebeurt, dus nu kan ze tamelijk ontspannen afwachten wat er gaat gebeuren. 

Dan zegt de juf dat de klas nog even naar het Jeugdjournaal gaat kijken. Dat doen ze elke dag op school. Het is haar favoriete programma en ze heeft zelfs de app gedownload. De juf start het filmpje op het digibord en Norah ziet plotseling haar favoriete presentatrice Annabelle op het scherm die vertelt dat Norah vandaag een leuke Droomdag gaat beleven. Wat een leuke verrassing dat Annabelle dit aankondigt! Ze is er zelfs een beetje stil van.  

Dan ziet Norah een versierd VW busje voor de school staan en er ligt een rode loper uit. Er is muziek en haar klasgenootjes maken een erehaag voor haar en Norah mag daar onderdoor naar buiten lopen. Ondertussen blazen de kinderen mooie bellen met bellenblaas en vanuit boven knallen de party poppers. Buiten staan haar ouders, die zijn gekomen om haar uit te zwaaien. Juf Kim wenst haar een fijne Droomdag, terwijl ze vrolijk hartjes confetti over haar heen strooit. In de auto krijgt Norah een leuk cadeau van Monique en Robin, een Snuggle trui met roze hartjes. Die is zo lekker zacht dat ze die heerlijk kan aaien terwijl de bus richting Schijndel rijdt.  

10.30 uur Schijndel Australian Labradoodle Brabant 

Het busje draait de parkeerplaats op bij Australian Labradoodle Brabant. Daar ziet Norah dat speciaal voor haar alles is versierd om haar welkom te heten. Norah stapt uit en meteen komen er honden op haar af die graag willen spelen. Daar hoeft Norah niet over na te denken en begint meteen lekker te knuffelen. Daarna gaat iedereen naar binnen om eerst even Ranja te drinken en Labradoodle petit fourtjes te eten.  

De fotograaf is inmiddels ook aanwezig om alles goed vast te leggen.  

Eigenlijk heeft Norah geen tijd om lekker te smullen, want alle honden vinden haar zó leuk! Dus is het tijd voor de Speelknuffelkamer. Vijf kleine zachte puppy’s piepen wat in het rond en komen op haar af als ze op de grond gaat zitten. Nou, dat vindt Norah zo geweldig dat ze niet meer weg wil. Ze vindt het prima als we de hele dag daar blijven, ze hoeft verder niks meer. Ze is zo geweldig aan het genieten en de puppy’s trouwens ook! Na lekker geknuffeld te zijn en gespeeld te hebben vallen ze rustig tegen haar aan in slaap “Kijk” zegt Norah tegen een puppy, “nou ben je niet meer alleen”. Wat ontroerend! 

Voor we naar buiten gaan krijgt Norah nog een cadeau, een tas met een knuffel en een boekje met informatie over honden. Buiten doet Norah samen met een hondje nog een kunstje door rondjes te draaien en gaan ze nog even naar de hondenspeeltuin. 

Het is tijd om weer naar de bus te gaan, we zijn een beetje hongerig geworden. Maar eenmaal onderweg stoppen we toch even omdat Norah als verrassing van de fotograaf nog een foto in een mooi lijstje krijgt om thuis neer te zetten. Dan zal ze de puppy’s nooit vergeten. 

11.45 uur pizza eten bij de Koffiemolen in Schijndel 

Na het knuffelen gaat het busje richting lunchroom de Koffiemolen om te lunchen. Het lievelingseten van Norah is Pizza Hawaï maar dat staat niet op de kaart. “Helaas”, zeggen Monique en Robin, “geen lunch voor jou vandaag”! Maar dat is natuurlijk een grapje. Want bij een pizzarestaurant in de buurt hebben ze namelijk speciaal voor Norah een Pizza Hawaï besteld en een bezorger komt die voor haar helemaal naar de Koffiemolen brengen. Wat een verrassing en dat is smullen geblazen. Het is een heerlijke grote pizza, met konijnenoren. En er blijft een mooi stukje over dat Norah graag mee wil nemen. ‘s Avonds bij het diner komt het weer tevoorschijn, daar hebben we hartelijk om gelachen.  

13.00 uur Dierenkliniek den Heuvel in Best 

Onze eerste stop vanmiddag is Dierenkliniek den Heuvel in Best. Norah wil later dierenarts worden en ze mag gaan kijken wat er allemaal gebeurt in een kliniek. Ook hier is alles leuk versierd en wordt Norah hartelijk welkom geheten. Binnen krijgen we een rondleiding door de hele kliniek, we  mogen overal kijken waar normaal gesproken niemand mag komen.  

Norah mag meekijken met een röntgenfoto van een drachtige hond. Dan kun je namelijk zien hoeveel puppy’s er in haar buik zitten. Bij deze hond telt Norah er meer dan tien. “Waarom kan dit niet bij mensen maar wel bij honden”? vraagt Norah. “Wat een slimme vraag”, zegt de dierenarts. “Honden hebben nu eenmaal meer ruimte in de buik en de puppy’s zijn heel klein”.  

Als we verder lopen, komen we langs de recovery room waar hondjes uit narcose komen die geopereerd zijn. Daar is een hondje met een kap om zijn kop die een beetje onrustig is. Norah gaat op haar knieën zitten en laat nogmaals zien hoe goed zij honden kan geruststellen. Geweldig! Buiten kan Norah nog helpen bij de puppycursus om hondjes stil te leren zitten om ze daarna een beloning te geven.  

Bij het afscheid krijgt Norah nog een goodiebag met brokjes en snoepjes en speelgoedjes voor haar huisdieren en een oorkonde voor Dierenarts in de Dop. Nou dat komt wel goed. 

14.45 uur Bossche Bollen Workshop bij Chocoloco in ‘s-Hertogenbosch 

Norah houdt van knutselen én chocolade. Van Monique en Robin krijgt zij een chocoladereep van een meter groot. Daar kan ze voorlopig mee vooruit. Maar dat is nog niet alles want ze gaan op weg naar Chocoloco in ‘s-Hertogenbosch voor een workshop Bossche Bol Lol. De meneer die de workshop geeft is een gekke meneer met een grote hoed op en die Chocoloco heet, wat zoiets betekent als ‘chocolade gek’. Nou, gek vindt Norah hem zeker, beetje raar ook.  

Hij begint met chocolade te smelten en ondertussen krijgen wij liefdesthee, een soort speculaas thee te drinken. Daarna gaan we dansen, niet heel erg lang want het is best vermoeiend.  Norah vindt het fijn om wat rustiger aan te doen dus beginnen we vast met onze soes in chocolade te dippen en te versieren. We versieren samen onze bollen met banaan, discodip, gekleurde snoepjes en roze chocolade én zilveren parels. En ondertussen lekker snoepen. We kloppen de slagroom om die vervolgens in de bollen te spuiten.  

Norah heeft de mooiste bol gemaakt, volgens Chocoloco blinkt ze uit in creativiteit en originaliteit. Nou dat weten we zeker. De eerste prijs is een lekkere chocoladereep!  En natuurlijk de mooie versierde Chocolade Bol.  

Bij het uitzwaaien ziet Norah een mooi poesje in het pand die ze even kan begroeten, dat was een leuk einde van de workshop.

17.00 uur Sushi eten in Boxtel

Norah wil graag sushi proeven, daarom eindigen we de dag bij Sushi Restaurant Také in Boxtel. Haar ouders komen hier ook naartoe zodat ze haar dag rustig kan afsluiten en vertellen hoe het is geweest. Ook hier is alles versierd en we worden hartelijk ontvangen. 

Het is voor Monique en Robin tijd om afscheid te nemen, het busje moet nog teruggebracht worden en bovendien kunnen haar ouders dan extra aandacht aan Norah geven.  

Norah wil graag een keer logeren en als afscheidscadeau krijgt ze van Robin een cadeaubon van ‘Tipisch Robin’, om later nog een keer een logeerpartijtje te geven in Tipi tentjes op Tipi bedjes. Norah mag dan uitnodigen wie ze wil en Robin maakt er een gezellige boel van. Nou, als dat geen goed vooruitzicht is?  

Met speciale dank aan Monique van den Boer en Robin van Mierlo. 

Sponsoren bedankt!

Stichting Lemon Pie
Australian Labradoodle Brabant

Facebook
Twitter
LinkedIn