aapjes

Nadya’s droomverhaal over wolven en Harry Potter.

DE DROOM

Nadya is gek op Harry Potter en wolven, een combinatie waarmee wij aan de slag mochten om een fantastische dag te organiseren…

DREAMCHASERS

Carlijn & Laurianne

HOOFDSPONSOR

DE DROOMDAG

Op maandagochtend 9 december wordt Nadya al vroeg op school verrast. Bonkend op de deur stappen wij naar binnen in groep 7. Nadya springt op en gaat meteen met ons mee. Niet alleen Nadya, maar ook haar twee beste vriendinnen, Sanne en Nienke, mogen mee om van de Droomdag te genieten.

Eenmaal buiten staat daar het speciale vervoer al klaar: een échte Harry Potter-auto (het broertje van de vliegende Ford Anglia van Molly & Arthur). “Wat gaan we doen?”, “Hoeveel dingen gaan we doen?”, “Wat gaan we eten?” Vragen die nog even onbeantwoord blijven.

Met de Harry Potter-auto rijden we naar Utrecht voor de eerste activiteit.

Een goochelcursus van de enige echte Steven Kazan. Nadya krijgt een mooi Griffoundor kostuum inclusief Harry Potter bril en toverstok. Van Steven leren de meiden trucs en krijgen ze een goochelboek met trucs welke ze in de komende dagen op school kunnen laten zien aan hun klasgenootjes.

Na deze magische start van de dag is het tijd voor een andere Harry Potter-activiteit: vliegen bij City Skydive Utrecht! Eerst nog even wat lekkere donuts eten, want al die spannende activiteiten zorgen wel voor knorrende maagjes. Nadat de buikjes gevuld zijn, is het tijd om een indoor skydivepak te passen. Samen met een geoefende instructeur mogen de meiden alle drie 4 x 1 minuut vliegen. “Geweldig!” “super gaaf!” en “cool!” vinden ze het.

Inmiddels is het 12 uur. “Hebben jullie al een beetje trek dames?” “Jaaaaa, wij willen frietjes” roepen de meiden in koor. Maar voordat we gaan eten moeten we nog een stukje rijden. Om de eerste trek te stillen, krijgt Nadya een snoepbuis met “smeckies in alle smaken” welke ze met haar vriendinnen kan delen.

Met drie meiden op de achterbank en Katy Perry door de boxen rijden we naar Dierenrijk.
Hier aangekomen staat de friettafel al klaar. De dames mogen zelf de tafel met curry, mayonaise en ketchup volspuiten en vervolgens komen daar kroketten, frikandellen en friet bij. “Smullen!” Als alle buikjes weer goed gevuld zijn, is het tijd voor de volgende activiteit. Sanne komt de meiden halen om te helpen met het voeden van de dieren. Eerst mogen de dames zelf een lekkernij maken van wortel, rozijntjes, appel en paprika voor de maki’s. Deze hangen ze in het hok en het buitenverblijf van de dieren. Sanne en Nadya genieten van de aapjes op hun schouder terwijl deze gretig de lekkernijen opeten.

Nu is het tijd voor de speciale wens van Nadya…

Ze gaan naar de wolven. Dit is dan ook de volgende stop in het programma. Samen met de dierenverzorger mogen Nadya en haar vriendinnen toekijken hoe moeder en dochter wolf gevoerd worden. “Dit is nu al de leukste dag van het jaar!” roept Nadya vrolijk. Als de wolven het vlees hebben opgegeten en weer een rustig plekje in hun verblijf opzoeken, lopen we met Nadya en haar vriendinnen nog een uurtje door het park. Vooral de neushoorn en de Garra rufa visjes zijn favoriet.

Inmiddels is het 17.00 uur en tijd voor de allerlaatste activiteit van vandaag. Met de auto rijden we naar Happy Italy Eindhoven. Daar eenmaal gearriveerd mogen de meiden zelf hun eigen pizza bakken. Tussendoor spelen ze nog even in de speelhoek van het restaurant. Tot slot wordt er nog een pizza Nutella gedeeld en dan komt het hoge woord eruit: “Ik claim mijn bed” zegt Nadya. “Dat is een goed teken” vertelt moeder ons. Zo eindigt de droomdag met een moe maar voldane Nadya.

SPONSOREN BEDANKT!

Frans Verhagen (Ford)

En alle andere sponsoren die een bijdrage hebben geleverd via de steunwebsite

Facebook
Twitter
LinkedIn