skydive

Mareno’s Droomdag.

DE DROOM

Springen uit een vliegtuig.

DREAMCHASERS

Dimphy en René

DROOMDAG

Het mocht even duren, maar zondag 9 juni is het zover: De Droomdag van Mareno.

Om 09:00 komen wij met een volledig versierde BMW X4 voorrijden bij het huis van Mareno, waar hij samen met zijn vriend Rik vol spanning zit te wachten op de dag die in het vooruitzicht ligt.
Als we eenmaal in de auto zitten begint de nieuwsgierigheid toe te slaan bij Mareno en Rik.

Wat gaan we vandaag allemaal doen?

De vlaggetjes en ballonnen in de auto verraden in ieder geval één ding volgens Mareno: het gaat een feestelijke dag worden. Daar heeft hij helemaal gelijk in, want er staan allerlei leuke activiteiten op de planning! In de auto is Mareno een beetje in tweestrijd: aan de ene kant is het spannend als het een verrassing blijft wat we vandaag allemaal gaan doen, maar aan de andere kant vindt hij het lastig om zijn nieuwsgierigheid te onderdrukken. Bij zijn moeder heeft hij de afgelopen week al geprobeerd om wat informatie los te trekken, maar die was niet van plan iets van de verrassing te verklappen!

Na een reis van een half uur, waarin Rik en Mareno vooral hebben overlegd over de mogelijke planning van de Droomdag, komen we aan in Eindhoven voor de eerste activiteit.

Zodra we uitstappen bij Enversed zien Mareno en Rik het meteen.

Ze gaan Virtual Reality games spelen! Na een korte uitleg over wat VR precies is en wat je er allemaal mee kan doen, is het tijd om te starten. De jongens krijgen een grote VR bril en een controller van de instructeur die nodig zijn om het spel te spelen. Wanneer ze de VR bril opzetten bevinden ze zich in een andere wereld en vergeten ze wat er om zich heen gebeurd. Na een aantal oefenspelletjes kan het echte werk beginnen. Nadat de jongens in het eerste spel kruisboogschieten, is het in de tweede game de bedoeling dat ze zoveel mogelijk hamburgers bakken binnen een aantal minuten. Wij hopen dat Mareno en Rik niet de ambitie hebben om in een fastfoodrestaurant te gaan werken, want het duurt niet lang voordat de hamburgers je om de oren vliegen. Voedselgevecht! Tijdens de derde game hebben de jongens het goed te pakken en volgt de ene high score na de andere. Zelfs de instructeur is onder de indruk!

Aangezien we een eindje moesten rijden, stoppen we onderweg om in een park lekker te lunchen. Na een broodje en een spelletje in Breda stappen we weer terug de auto in om naar de volgende activiteit te rijden.

Wij weten van Mareno dat hij een echte thrill-seeker is, het liefst zou hij uit een echt vliegtuig springen (!). Op zijn droomdag mag hij hiervoor oefenen in een grote windtunnel in Roosendaal: Mareno en Rik gaan ‘Indoor Skydiven’. Nadat de pakken zijn aangetrokken en de helm en veiligheidsbril zijn bevestigd kan er worden ingecheckt. Vanuit een echte vliegtuigstoel luisteren de jongens naar wat hen te wachten staat. Nog maar even voordat ze opstijgen! Maar liefst drie keer stappen Mareno en Rik daarna de windtunnel in voor een vliegsessie. De eerste keer is best spannend, maar ze hebben talent. Sterker nog: het eerste vliegcertificaat is na 4x vliegen behaald. Met vlag en wimpel geslaagd!

Nadat Mareno en Rik weer geland zijn is het tijd voor het avondeten.

Wat willen jullie eten jongens, vragen we. Mareno vind het lastig, hij heeft eigenlijk geen lievelingseten. Grieks of sushi misschien, vraagt Rik? Nah. “Nou ja, als ik echt alles mag kiezen dan zou ik bij de Wokgarden gaan eten, want daar hebben ze een chocoladefontein, zegt Mareno. Maar dat zal wel niet kunnen…”


Nou echt wel, op naar de Wokgarden! Nadat de grootste honger is gestild met onder andere friet en loempia’s volgt de belangrijkste maaltijd van deze avond: het toetje. Een aantal bollen ijs en flink wat slagroom zijn de ingrediënten van de mega-toetje-toren die even later voor Mareno staat. Wanneer deze zonder enkele (oké, misschien toch een beetje) moeite is getackeld, is het tijd om naar de laatste activiteit van vandaag te gaan: De Tovertuin!De Tovertuin bij de Voltage in Tilburg is een escape room waar je zeker niet zomaar uit kunt ontsnappen. Zodra we zijn opgesloten spreekt de tovenaar op het beeldscherm ons toe. Hij vertelt ons dat we slechts één uur hebben om te ontsnappen, ons lot ligt in onze eigen handen. Maar liefst negen puzzels en rekensommen moeten we oplossen om tot de code te komen die we nodig hebben om te ontsnappen. Als echte detectives gaan Mareno en Rik op zoek naar de informatie die we nodig hebben. Hoewel de eerste puzzels snel zijn opgelost, moeten we over de laatste paar flink hard nadenken.

Niet zonder succes: want drie minuten voor tijd weten we uit De Tovertuin te ontsnappen. Op het nippertje, fjieuw.

EEN MOOIE AFSLUITING VAN EEN SUPER DROOMDAG. MARENO EN RIK, BEDANKT!


SPONSOREN BEDANKT!

Facebook
Twitter
LinkedIn