Liam 1

Liam leert vliegen en flitst voorbij in een Ferrari

DE DROOM

Liam houdt van sneakers, auto’s en vliegen.

DREAMCHASERS

Chris en Myrna

DE DROOMDAG

Vandaag is een normale schooldag voor Liam. Tenminste, dat is wat hij denkt… Hij zit nietsvermoedend in de klas totdat hij plots verrast wordt: zijn familie staat ineens voor zijn neus!  Het klaslokaal vult zich met blije gezichten en klappende handen: Liam krijgt een staande ovatie van zijn klasgenoten terwijl hij wordt opgehaald voor zijn Droomdag.

FERRARI-FAMILIE FOTOSHOOT

Eenmaal aangekomen op het schoolplein staat er nóg een verrassing op hem te wachten. In de verte ziet hij al wat zwarts glimmen, maar als hij dichterbij komt en ziet wat er midden op het schoolplein op hem te wachten staat, kan hij zijn ogen bijna niet geloven. Een echte Ferrari! Liam loopt vol verbazing rondom de auto en glundert van oor tot oor. De auto krijgt natuurlijk veel bekijks, maar alleen Liam is de gelukkige die in mag stappen. Lang blijven ze dan ook niet staan kijken, want ze moeten doo                                                                     

Terwijl Liam langzaam in de stoel gedrukt wordt, en het geluid van de optrekkende Ferrari een kriebel in zijn buik geeft, neemt hij afscheid van iedereen op het schoolplein en kan zijn Droomdag nu echt beginnen! De eerste stop is iets verderop in Helmond. Daar wordt hij samen met zijn familie, en de supergave Ferrari niet te vergeten, op de foto gezet.

Op de achtergrond staan een mooi kasteel en een kerstboom, die de foto compleet maken. Nu het begin van deze bijzondere dag voor eeuwig is vastgelegd, kan Liam weer in zijn snelle vervoersmiddel voor vandaag stappen.

SNEAKERS ONTWERPEN MET MR. MOZ

De rit gaat verder richting Utrecht. Bij het van der Valk in Breukelen geniet Liam nietsvermoedend van een lekkere lunch, totdat er ineens iemand komt binnengelopen. ‘’Wie is dat ?’’ vraagt Liam zich af. Al snel wordt het duidelijk: deze man is een echte sneakerdesigner! Samen met Mr. Moz mag Liam zelf een schoen ontwerpen: een uniek paar dat niemand anders op de wereld heeft. Al vindt Liam de originele witte schoen eigenlijk al mooi genoeg, ze gaan snel aan de slag met het ontwerpen van de schoen. Dat blijkt toch nog best lastig, zo’n schoen ontwerpen… Wanneer de stift op de witte schoen gezet wordt en het ontwerpen echt begint, gaat het allemaal vanzelf.

Liam beweegt zijn zwarte stift op de witte sneaker zoals een kwast op een wit canvas, en al snel komen de ideeën naar boven. Helemaal af is de sneaker nog niet, maar daar maakt Liam zich geen zorgen om: mr. Moz gaat de sneaker namelijk speciaal voor hem thuis verder stylen en afmaken. Ook na de Droomdag wacht hem dus nog een verrassing: dan krijgt hij het eindresultaat van zijn, samen met Mr Moz ontworpen, sneaker te zien!

VLIEGEN MET VRIENDEN

De Ferrari brengt Liam naar zijn volgende bestemming: het Skydivecentrum in Utrecht. Ondertussen zijn de vriendjes van Liam al opgehaald en zij staan hem al vol spanning op te wachten. Liam doet de deur van de auto open, en zijn vriendjes vliegen hem om z’n nek. Joelend en schreeuwend wordt hij onthaald voor het grote gebouw. Ook de Ferrari krijgt de nodige aandacht van zijn vriendjes en maakt behoorlijk wat indruk.

Snel haasten de jongens zich naar binnen, waar het volgende avontuur op hen staat te wachten. Skydiven! Allereerst krijgen zij speciale kleding aan. Ze worden allemaal in een blauwe overal gehesen, en krijgen een helm op. Het is bijna zover… Maar eerst: hoe moet je eigenlijk skydiven? De jongens luisteren aandachtig naar de instructies en kijken stiekem alvast naar de grote luchtbuis met ventilator eronder. De kunst is om in balans te blijven, en dat gaat niet net zo makkelijk als een vrije vogel in de lucht… Ze hebben een luchtbuis helemaal voor hen alleen. Het moment is eindelijk daar: Liam mag de luchtbuis in. Zenuwachtig is hij niet of hij laat er tenminste niks van merken. Liam laat stalen zenuwen zien, en springt zo in de luchtbuis. Hoe stoer! Hij probeert zijn lichaam zo recht mogelijk te houden, dat heeft hij onthouden van de instructies, en voelt de wind tegen zijn hele lichaam blazen. Telkens als één van de jongens de vlucht erop heeft zitten en uit de luchtbuis stapt, worden ze stuk voor stuk onthaald met high-fives en trotse gezichten. Na afloop krijgen ze allemaal een vliegcertificaat waar op staat hoe snel ze gevlogen hebben: wel 150 km/uur!

MAC & MUZIEK

Op de terugweg wordt de Ferrari ingeruild voor een ‘normale’ auto, zodat Liam zijn vriendjes mee kan nemen om te eten. Wel zo gezellig. Samen met Dreamchaser Chris rijden ze door de McDrive heen en de jongens aarzelen geen seconde: er worden flinke menu’s besteld. Het is één groot smikkelfestijn én ze eten alles netjes op. De jongens genieten van hun burgers, frietjes, en zelf uitgekozen muziek. Geen achtergrondmuziekje, maar flinke beats galmen door de auto heen.

Doodmoe maar voldaan praten Liam en zijn vriendjes na over de dag. Een van Liams vriendjes noemt het zelfs de beste dag uit zijn leven. Maar het allerbelangrijkste: Liam heeft genoten van zijn droomdag. Hij stapt tevreden uit de auto en nog vol energie bedankt hij de Dreamchasers met een glimlach.

Liam had nooit zo’n mooie dag kunnen beleven, zonder

Facebook
Twitter
LinkedIn