Droomdag-Neomy-29062022_372

L.O.L. Cupcakes, TikTok en graffiti voor Neomy 

De droom

Neomy is groot fan van L.O.L, houdt van TikTok en creatieve dingen maken.  

Droomgidsen

Monique en Ninja 

De Droomdag

Het is een schitterende dag als Neomy met al haar schoolvriendjes in de schoolbanken zit. De docent vertelt dat ze aan de slag gaan voor de Cito-toetsen, saai natuurlijk! De verrassing is dan ook groot als ineens haar dreamchasers (droomgidsen) in de klas staan: Monique en Ninja. Als ze ziet dat er ook een grote roze limo voor de deur staat, weet ze het zeker: de Droomdag kan beginnen. 

Samen met haar vriendinnetje Israa gaat het gezelschap op pad, maar niet voordat de klas goed afscheid van ze heeft genomen. De kinderen hebben kleurrijke bogen versierd om onderdoor te lopen. Neomy glundert van alle aandacht. Eenmaal in de auto wacht de eerste verrassing van de dag: er zijn Oasis drankjes en zure matten, daar is Neomy helemaal weg van! Dan is het tijd om te vertrekken. Als de limo net wegrijdt van de school, kunnen de meiden hun enthousiasme bijna niet bedwingen. Ze besluiten dan ook om nog snel een paar TikTok dansjes in de auto te doen. Neomy is groot fan van TikTok, het liefst doet ze de hele dag dansjes. Eén van haar idolen is de TikTokker Bokado. Wat blijkt? Zij heeft een persoonlijke boodschap ingesproken voor Neomy! Met een glimlach van oor tot oor bekijkt ze de boodschap. Wat een verrassing. 

Cupcakes versieren 

Dan verklappen de dreamchasers de eerste halte van de Droomdag: a Cup of Cake in Breda, waar de kinderen cupcakes mogen maken in een L.O.L. thema. Ze krijgen een fantastische ontvangst, en mogen prachtige jurken aan, net als de L.O.L.-poppen. De meiden maken de mooiste creaties, en tussendoor wordt ook genoeg gesmikkeld. Als vervolgens een glittertattoo-artieste komt om ze te voorzien van schitterende kunstwerkjes, is het feest compleet. “Dit is de mooiste dag van mijn leven!”, roept Neomy. De laatste activiteit op deze locatie is een heel bijzondere. Neomy en Israa krijgen borden waarop ze dingen mogen schrijven die ze stom vinden. Dan mogen ze de borden kapot gooien, om de vervelende dingen letterlijk van zich af te gooien.

Frietjes en een fotoshoot 

an al die inspanning krijg je trek, en dat komt goed uit! Het gezelschap vertrekt naar Beachclub Sunrise bij AquaBest voor een heerlijke lunch aan het strand. Na even te hebben gespeeld, krijgen de meiden een mooi make-upje en glitters op het gezicht. Voor de volgende stop moeten ze er picobello uitzien. 

De meiden worden namelijk verwacht op de set van Likeland, waar ze een heuse fotoshoot krijgen. Hier zijn ze allesbehalve verlegen. Als volleerde modellen poseren ze voor de ene na de andere leuke foto. Als extra verrassing krijgen ze een bezoekje van een bijzondere gast: Europees kampioen hiphop Kirsten. Zij leert ze een paar gave TikTok-dansjes, waarmee ze op school de show kunnen stelen. Dit doen ze zo knap, dat ze een heus TikTok-shirt en TikTok-queen diploma krijgen. Goed gedaan! 

Graffiti kunstwerken 

Na een korte stop voor wafels met verse aardbeien, vertrekken de kinderen en dreamchasers richting Den Bosch voor de laatste halte. Tussendoor krijgt Neomy allemaal mooie cadeautjes van L.O.L., én een persoonlijke boodschap van TikTokker Jill. Ze heeft zelfs iets leuks opgestuurd: een tekenboek! In Den Bosch aangekomen, is het tijd voor een graffiti workshop. Na een korte instructie van de graffiti-artist Yuri gaan de meiden helemaal zelfstandig aan de slag met een eigen kunstwerk. Ze maken hun eigen naam. Ondanks dat het best lastig is, doen de meiden het fantastisch. Yuri hoeft al snel nergens meer bij te helpen. “Nee hoor, we kunnen het zelf!”, klinkt het. Apetrots poseren ze met hun werken voor de grote graffiti wand van de artist zelf. Wat een mooie graffiti-kunstwerken! 

Dan vertrekt de groep naar een gezellig restaurantje Amici Vicini waar ze heerlijk op het terras genieten van het zonnetje. Er hangt een echte vakantiesfeer. Hier eten de Neomy en Israa een overheerlijke pasta en pizza, en bespreken ze samen de Droomdag. Als de dreamchasers ze weer thuisbrengen, zijn de meiden moe maar voldaan. Het is een dag om nooit te vergeten. 

Bedankt Sponsoren!

Tekstschrijver Pauline Veenstra

Facebook
Twitter
LinkedIn