20221110_115005

Geen woorden maar daden voor Feyenoord fan Valentijn 

de droom

Valentijn wil niet alleen profvoetballer worden, sterker nog, hij is ervan overtuigd dat hij in het eerste elftal van Feyenoord gaat spelen! Om alvast een beetje te wennen aan het leven als echte pro, staat de Droomdag van Valentijn volledig in het teken van zijn favoriete cluppie: Feyenoord. 

Droomgidsen

Jeroen & Maaike 

DE DROOMDAG 

Het is vroeg in de ochtend wanneer Valentijn wordt gebeld door Alex, de voorzitter van zijn voetbalclub, met de vraag om zo snel mogelijk te komen. Valentijn snapt er niets van. Eenmaal aangekomen bij de club, steelt de slimme Valentijn al snel de show met zijn grapjes, vandaag is zijn Droomdag! 

Als echte VIP naar het Feyenoord stadion 

Zelfs Valentijn’s trainer is speciaal naar de voetbalclub gekomen voor zijn Droomdag. Na een geëmotioneerde speech van voorzitter Alex, ontvangt Valentijn een mooi sjaaltje van de club en een echt voetbalplaatje met zijn eigen naam en foto erop. Tijd om te vertrekken, en hoe?! In een super-de-luxe Donkervoort scheurt Valentijn richting zijn volgende verrassing.  

“Moet je eens horen” zegt droomgids Jeroen. “Dat lijkt wel een helikopter”. Verbaasd kijkt Valentijn hem aan. “We gaan naar De Kuip vanavond, want daar speelt”…. “Feyenoord – Cambuur”, maakt Valentijn als echte fan zijn zin af. “En aangezien jij topvoetballer wil worden, zul je ook moeten weten hoe het is om in een helikopter te stappen”. Valentijn weet niet wat hij ziet, als hij de helikopter op het grasveld ziet landen. “Durf ik dat wel, durf ik dat wel?”roept hij. Gelukkig gaan zijn pleegzus Lois en haar vriend Koen ook mee. Het is even spannend, maar na de uitleg van de piloot zegt Valentijn stoer: “Gaan we al? Ik heb er zin in!” Na een rondje Tilburg waar hij zijn huis, school en voetbalclub vanuit hoog in de lucht bewonderd, vliegen ze tot slot over de stad van Rotterdam en uiteraard het enige echte Feyenoord Stadion.  

Na de te gekke vlucht wordt het gezelschap warm onthaald bij de boerin van het grasveld waar de helikopter is geland. Hier worden de spelers ook altijd ontvangen. Maar vandaag zijn alle drankjes, cake en snoep speciaal voor Valentijn verzorgd. Na een grappige anekdote over Jaap Stam die niet in de helikopter durfde, is het tijd om in een dikke BMW naar zijn favoriete stadion te gaan.  

Een persoonlijke boodschap van Touzani Soufiane 

In De Kuip wordt de lunch geserveerd: lekkere hamburgers met frietjes. Jeroen krijgt een berichtje van niemand minder dan straatvoetballer Touzani Soufiane! Helaas kan hij er niet bij zijn, maar hij heeft wel een videoboodschap ingesproken, speciaal voor Valentijn. Hij glundert terwijl hij vol trots de video bekijkt van zijn grote held. In het stadion ziet Valentijn ineens een stoer Nike Tech trainingspak (wat hij héél graag wilde hebben) liggen. “Jullie hebben echt alles gehoord wat ik gezegd heb hè?” roept Valentijn blij. Maar dat is niet alles, hij krijgt ook nog zijn favoriete geurtje van Calvin Klein en een echt Feyenoord shirt met zijn eigen naam erop! Deze komt goed van pas, want hij is inmiddels uit zijn oude gegroeid. Na alle cadeaus krijgt Valentijn ook nog een bon ter om te shoppen in de fanshop. Zijn pleegouders zijn inmiddels ook gezellig aangesloten. Hij kiest ervoor om een echte batch op zijn nieuwe shirt te laten drukken. Overweldigd van alle verrassingen, besluit hij de rest van zijn cadeaubon te bewaren, zodat hij online nog iets moois kan uitzoeken. 

Een doelpunt scoren tegen professionele E-sporter Lars

Veel tijd om bij te komen heeft Valentijn niet, want daar is Lars. Één van de drie professionele Esporters van Feyenoord! Hij neemt hem mee naar de echte Esport Academy. De Eroom is ingericht met grote schermen, speciale stoelen en een lounge om lekker te chillen. Heel bijzonder, hier kom je niet zomaar! Valentijn mag twee potjes FIFA tegen Lars spelen. Hij krijgt allemaal tips en tricks en vind dit helemaal te gek als echte FIFA fanaat. “Ooo ik heb gescoord tegen de Esporter van Feyenoord!” juicht Valentijn wanneer hij scoort. Hij verliest met 3-1, niet slecht tegen een echte pro.  

Na de veelbewogen dag heeft iedereen trek gekregen. Sushi is Valentijn’s lievelingseten, en gelukkig is er een heerlijk all you can eat sushi restaurant vlakbij het stadion. Er wordt gezellig nagekletst over de nu al onvergetelijke dag en gespeculeerd over de spannende avond, de wedstrijd natuurlijk! 

Game time!  

Er hangt een geweldige sfeer in De Kuip. Maaike en Jeroen genieten niet alleen van de spannende wedstrijd, maar ook van Valentijn, die de dag van zijn leven heeft. Na de 1-0 overwinning voor Feyenoord wacht het gezelschap vol spanning af. Misschien komen ze nog wat spelers tegen! Helaas lijkt dit vanavond niet het geval. Maar Valentijn geeft niet op, en is ervan overtuigd dat ze beneden zullen komen. ‘Kom op, we moeten naar beneden!’ De rest volgt Valentijn, en ja hoor daar zijn ze! “Je hebt gewoon gelijk.’ zegt Jeroen verbaasd. ‘Tja, soms moet je ook naar een 13 jarige jongen luisteren” grapt Valentijn. Na een paar mooie foto’s met zijn favoriete spelers, en een dikke high five met droomgidsen Jeroen en Maaike gaat Valentijn samen met zijn pleeggezin weer op huis aan. Dit was een dag om nooit meer te vergeten voor Valentijn, en hopelijk brengt het hem een stapje dichter bij zijn droom om te voetballen in het eerste team van Feyenoord. Het is je zo gegund Valentijn. 

SPONSOREN BEDANKT! 

De Droomdag van Valentijn zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder:  

SV Reeshof 

Willem Eikelboom 

Boerin Rhoon landingsplek 

Geschreven door Kelly Muntslag 

Facebook
Twitter
LinkedIn