Esther2

Esther haar grote droom; “The Voice”

DE DROOM

Esther wil op het podium van The Voice zingen en haar eigen geschreven liedje delen.

DREAMCHASERS

 Melanie en Susan

DE DROOMDAG

Vandaag staat er een afspraak met de orthodontist op de planning hoort Esther van haar pleegmoeder wanneer ze eigenlijk naar school wil vertrekken. Maar deze afspraak blijkt alles behalve pijnlijk te zijn. Want als ze de deur uitlopen staan daar vrienden en familie met vlaggetjes, muziek en speciaal voor Esther geschreven kaartjes. Deze zijn om later op de dag rustig door te lezen. Ook haar beste vriendin staat er speciaal voor haar. Esther weet hoe laat het is. Het is tijd voor haar Droomdag!

Taxi please
Melanie en Susan vertellen Esther dat ze een taxi hebben gebeld die hen vervolgens naar de eerste stop op deze Droomdag gaat brengen. Wanneer ze de straat inkijken komt er een hele grote gave rode truck aan rijden. Dit is haar taxi. Want Esther is helemaal fan van grote trucks. Dus deze mag natuurlijk niet ontbreken op deze dag. In de truck is een speciale ruimte gemaakt om te chillen met muziek en japanse snoepjes, Eshters favoriet. Haar beste vriendin gaat mee in de truck op weg naar Volendam.

I miss you
Wanneer ze aankomen in Volendam staat er speciaal voor Esther een fotograaf klaar. Deze zal haar Droomdag vastleggen zodat zij over een tijdje een mooi fotoboek heeft van deze dag. Esther heeft zelf een liedje geschreven en gecomponeerd. Het liedje heet “I miss you”. We zijn vandaag te gast bij een bekende professionele opnamestudio. Hier nemen grote namen hun liedjes op en vandaag is het Esther die hier mag stralen. Zij krijgt van Sabine, zangcoach, tips over hoe zij haar liedje nog beter kan zingen. Ook wordt er onder het liedje pianomuziek gecomponeerd. Wow! Dit klinkt heel professioneel en onwijs bijzonder. Melanie en Susan hebben allebei kippenvel wanneer ze Esther horen zingen. Dat moet je maar kunnen. Je gevoel zo mooi vertalen in een liedje. De producer maakt het liedje helemaal af. Nu is het wachten tot het helemaal klaar is en dan ontvangt Esther een officiële demo. Snel eten we nog even friet met een frikadel, Esthers lievelings. Om weer op weg te gaan naar ….verrassing!

The Voice
Dit keer gaat de reis naar The Voice! Jaaaaa, het gaat echt gebeuren. Esther mag op het podium van The Voice staan. We worden heel vriendelijk ontvangen door Lisan. Ze laat ons alles zien, van backstage tot het podium. Want daar zijn ze nu aan het repeteren voor The Voice senior. De coaches zitten allemaal in hun stoelen. Lisan vraagt of Esther even met haar mee door de echte tunnel van The Voice wil lopen voordat je het podium opgaat.  Melanie en Susan en de familie van Ester zijn ondertussen al op de tribune gaan zitten. Daar komt ze aan door de tunnel op het podium en daar zitten de coaches die vragen of ze voor hun het liedje van Maan “Hij is van mij” wil zingen. Esther begint te zingen en stopt pas als het liedje helemaal klaar is. De coaches zijn lovend met het geven van feedback. Droom in the pocket! Wow wat een ervaring en prestatie. Daarna kunnen we rustig even bijkomen als we met het team van The Voice back-stage gaan eten. Wanneer we klaar zijn starten de repetities van The Voice Senior. Het is een lange zit en de moeheid slaat toe. Daarom gaat Esther met haar familie naar huis. Moe maar voldaan nemen we afscheid voor nu. Want er komt nog een mooi fotoboek en natuurlijk de demo.

Wij, Melanie en Susan, kijken heel dankbaar terug op deze dag. We kunnen niet wachten om samen met Esther de foto’s te bekijken en de demo te luisteren. Dank aan alle lieve mensen en sponsoren die deze dag mede mogelijk hebben gemaakt. Wordt vervolgd zeggen wij!

SPONSOREN, BEDANKT!

Deze Droomdag zou nooit zo’n groot succes geweest zijn zonder:

AFAS Foundation
Sjoerd Nieuwenhuizen , GVT group of logistics
Martijn Heijmans (producer) van www.mjpsound.nl
Tico Pierhagen (pianist) van www.ticoyaguabajo.com
Sabien (zangcoach) lvan, www.sabienmusic.com
Lisan Hidding en Michelle Hofstee, The Voice, itv.studios.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn